TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Фокус - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе бид е обезбеден и транспорт до ...

Мобилни тимови на Црвен крст ќе делат вода и ќе мерат притисок на граѓани низ Скопје

Вечер Прес - 30.06.2022

Црвениот крст на град Скопје, со поддршка на Град Скопје подготви акционен план кој опфаќа теренски активности во насока на справување со евентуални топлински бранови. Согласно искуствата, мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Опсервер - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Бриф - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Курир - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат нив центарот на Скопје – ќе ги едуцираат граѓаните за заштита од топло време

360 степени - 30.06.2022

Планирано е денеска и утре мобилните тимови да излезат на терен од 11 до 16 часот и да патролираат низ централното градско подрачје и на поголемите автобуски постојки. Активостите ќе продолжаат согласно прогнозите за високите температури Мобилни ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Сител - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Либертас - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

MakPress - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Денеска и утре мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ Скопје за помош од топлотен бран

Слободен Печат - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе бид е обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски патроли низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Нова ТВ - 30.06.2022

Мобилни медицински екипи ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до најблиската медицинска ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Независен - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

ТВ21 - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Press24 - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Од 11 до 16 часот мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

ММС - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

За помош од топлотниот бран мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје

МКД - 30.06.2022

Црвениот крст на град Скопје информира дека во рамките на теренските активности за справување со евентуални топлински бранови мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Телма - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од медицински лица ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Скопје инфо - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови на Црвениот крст ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Мета - 30.06.2022

Мобилни екипи на Црвениот крст составени од лекар или парамедик денес и утре ќе патролираат низ Скопје. Волонтерите ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Алсат-М - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе бид е обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Канал5 - 30.06.2022

Ангажирани ќе бидат 20 волонтери од Тимот за одговор при катастрофи, пет возила кои ќе патролират низ градот. Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Frontline - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови од 11 до 16 часот низ центар во Скопје и на автобуските станици ќе делат вода и летоци со ...

Република - 01.07.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Во центарот на Скопје ќе патролираат лекарски тимови за помош од топлотен бран

Р.С.Европа - 30.06.2022

За справување со топлински бранови на граѓаните ќе им бидат на располагање мобилни екипи составени од лекар или парамедик (давател на итна медицинска помош), кои ќе патролираат низ центарот на Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

Кајгана - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...

Мобилни лекарски тимови ќе патролираат низ центарот на Скопје за помош од топлотен бран

еМагазин - 30.06.2022

Мобилни екипи составени од лекар или парамедик ќе патролираат низ Скопје, ќе делат вода и летоци со совети за заштита од топлото време, ќе мерат притисок на граѓани кои ќе се пожалат на тегоби, а за потешките случаи ќе биде обезбеден и транспорт до ...