TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google Maps по грешка ја открил најголемата воена тајна на Тајван: Земјата прави сѐ за да се замагли оваа локација

Точка - 18.02.2019

Како услуга дизајнирана да ја мапира секоја улица на светот, Google Maps открила некои чудни тајни во претходните години, поради што Кина и понатаму одбива да го дозволи нејзиното користење. Таква една тајна случајно била откриена и во Тајван.

Google Maps откри тајна локација на тајвански анти-ракетен систем

USB - 18.02.2019

Американската компанија Google на својата мапа на локации откри ракетен систем “Патриот“ во Тајван, пренесуваат странските медиуми. Претставниците на тајванското Министерство за одбрана побарале од компанијата “да ги замагли“ локациите каде што се ...

Google Maps откри тајни локации на противракетни системи

Кајгана - 18.02.2019

Американската компанија Google на својата мапа откри локации на кои се наоѓаат противракетните системи Patriot на Тајван. Тајванското Министерство за одбрана побара од Google да ги замагли локациите на кои се наоѓаат проектилите.

„Гугл“ откри тајни локации на Тајван со американско оружје

Репортер - 16.02.2019

Американската компанија „Гугл“ на својата мапа открила локации на Тајван на кои се наоѓале противракетниот систем „Патриот“. Од Министерството за одбрана на Тајван, побарале од „Гугл“ да ги „замагли“ локациите на кои се наоѓаат проектилите.