TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Viber ќе воведе функцијата за плаќање

Пари - 29.10.2020

Од 2021 година, корисниците на Viber ќе можат да ја користат оваа платформа за купување стоки и услуги, со плаќање преку платформите Google Pay и Apple Pay. Ракутен Вибер, сопственик на една од водечките глобални апликации за едноставна и бесплатна ...

Viber влегува во финансиски сектор, ќе наплаќа со четбот

Телефони.мк - 29.10.2020

Viber сега ја воведува новата услуга - Chatbot Payments, со што најавува проширување на пазарот на финансиска технологија. Viber корисниците отсега ќе имаат платформа за купување на производи и услуги, а за плаќање ќе го има Google Pay или некој ...

Viber воведува функција за плаќање сметки

Кумановски м. - 29.10.2020

Вибер одлучи по повод десеттиот роденден да објави воведување на функцијата за плаќање во чет-ботови. Ова значи дека ќе биде можно да се користи Viber за плаќање преку Google Pay или други достапни решенија за мобилен е-паричник, како што е наведено ...

Viber го слави својот 10-ти роденден и им подари на корисниците нова опција

Локално - 28.10.2020

Viber најавува воведување на функцијата за плаќање во чет-ботови, со што оваа популарна апликација за допишување влегува во областа на финансиските технологии. Во иднина, корисниците на Viber ќе можат да ја користат оваа апликација за плаќање преку ...