TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Благовестие" отвори рампи на скопскиот универзитет

Дневник - 04.12.2001

одбелеЖан ДЕНОТ НА ХЕНДИКЕПИРАНИТЕ ЛИЦА Претседателката на Хуманитарната организација "Благовестие", Снежана Георгиевска, вчера на Меѓународниот ден на лицата со хендикеп ги пушти во употреба пристапните рампи за хендикепираните на влезовите на Правниот, Филозофскиот и Економскиот факултет.

Светски ден на хендикепираните

А1 - 03.12.2001

Јовица има 14 години и од своето раѓање боледува од церебрална парализа. Годинава Јовица ја доби најголемата битка - успеа да прооди. Ова четиринаесет годишно момче немаше да успее во целта без моралната и секако финансиската поддршката од неговите родители.