TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во НАТО немало вето

Време - 22.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок, ...

Атина се брани - не и ставила вето на Македонија

А1 - 21.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок ...

Македонија достави дебело досие во Хаг

Утрински - 21.07.2009

Од нашиот дописник Хаг - Амбасадорот Никола Димитров вчера во Хаг ги предаде доказите на Македонија околу прекршувањето на ...

Атина во Хаг ќе се брани дека не ставила вето за Македонија

Алсат-М - 21.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок ...

На ред е Грција

Време - 21.07.2009

Македонија вчера до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ги достави доказите за тужбата за Грција поради кршењето на ...

Македонија ги поднесе доказите

Вест - 21.07.2009

Сега Грција е на потег и треба да одговори на нашите докази во наредните шест месеци, односно до 20 јануари 2010 година ...

Македонија ги поднесе доказите за грчкото вето

Дневник - 21.07.2009

Грција има рок до 20 јануари идната година да ги изнесе доказите за својата одбрана, по што Судот ќе реши како ќе се одвива ...

Атина во Хаг ќе се брани дека не ставила вето за Македонија на Самитот во Букурешт

Алфа - 21.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок ...

Атина во Хаг ќе се брани дека не ставила вето за Македонија на Самитот во Букурешт

Кирилица - 21.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок ...

Грција не стави вето за приемот на Македонија во НАТО, став на Атина

Р.С.Европа - 21.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок ...

Беспредметна дебата

Форум - 21.07.2009

Правните експерти се сомневаат во целисходноста од пресудата на судот во Хаг, дури и да е целосно во наша полза, но го ...

Македонија ги поднесе доказите за грчкото вето

МРТ - 21.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата ги достави доказите дека Грција ја прекршила Времената спогодба од 1995 ...

Атина во Хаг ќе се брани дека не ставила вето за Македонија на Самитот во Букурешт

Сител - 21.07.2009

Грција ќе ги анализира писмените докази што ги достави Македонија до Меѓународниот суд на правдата во Хаг и до поставениот рок ...

Ги отворивме картите во Хаг

Вечер Прес - 21.07.2009

Проценките на експертската јавност се главно дека постапката што Македонија ја покрена пред Меѓународниот суд на правдата ...

Преговорите може да ја претркаат тужбата во Хаг?

Н.Македонија - 21.07.2009

Стручната јавност е поделена за тоа дали пресудата против Грција во Хаг би имала смисла доколку претходно се реши спорот за ...

Експертите со различни ставови за тужбата во Хаг

А1 - 20.07.2009

На Македонија не и требаат козметички промени, не и треба арбитража туку јасна стратегија во посредување во спорот со името.

Македонија со докази пред Хаг

BBC - 20.07.2009

Македонија му ги предаде на Меѓународниот суд во Хаг писмените докази кои треба да ја потврдат тужбата дека Грција со блокада ...

Македонија ги поднесе доказите за грчкото вето

Телма - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата ги достави доказите дека Грција ја прекршила Времената спогодба од 1995 ...

Македонија и Грција на соочување во Хаг

Утрински - 20.07.2009

Македонија денеска ќе го поднесе писмениот документ до Меѓународниот суд на правда во Хаг со доказите и аргументите за тужбата, ...

Македонија и Грција пред судот во Хаг

Дневник - 20.07.2009

Никола Димитров утре пред судиите на Меѓународниот суд на правдата во Хаг ќе го достави Меморандумот кој ги содржи аргументите ...

Македонија го поднесува меморандумот во Хаг

Deutsche Welle - 20.07.2009

Македонија до Меѓународниот суд за правда ќе го поднесе писмениот документ со доказите и аргументите за тужбата, што земјата ја ...

Македонските аргументи летнаа за Хаг

Време - 20.07.2009

Македонските аргументи дека Грција ја прекршила Привремената спогодба од 1995 година со букурешката блокада на земјата за влез ...

Македонија ги предаде доказите во Хаг против Грција

Вест - 20.07.2009

Доказите кои беа подготвувани подолг период, а финалзирани на состанокот на домашни и меѓународни експерти во Њујорк во мај, во ...

Доставени доказите пред Меѓународниот суд

Алсат-М - 20.07.2009

Македонија преку својот застапник, амбасадорот Никола Димитров, денеска и официјално во Меѓународниот суд на правдата во Хаг го ...

Македонија ги поднесе аргументите и доказите против Грција

Канал5 - 20.07.2009

Македонија го поднесе Меморандумот со аргументите и доказите во судскиот спор против Грција.

Поделени експертските мислења за тужбата на македонија против Грција во судот во Хаг

Канал5 - 20.07.2009

Погрешна стратегија, опција што ќе ги развлече роковите за решение. Експертски став е дека арбитражата во Хаг може да го ...

Македонија во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција

Алсат-М - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција поради кршењето на ...

Македонија ги достави доказите за тужбата против Грција

Р.С.Европа - 20.07.2009

Македонија денеска ги достави доказите за тужбата против Грција до Меѓународниот суд на правдата во Хаг.

Македонија во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција

Алфа - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција поради кршењето на ...

Македонија во Хаг со доказите против Грција

Макфакс - 20.07.2009

Македонија денеска треба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг да го поднесе меморандумот со писмените докази во спорот ...

Македонија го поднесе меморандумот пред меѓународниот суд на правдата

Алфа - 20.07.2009

Пред меѓународниот суд на правдата во Хаг Македонија денеска го поднесе меморандумот кој го содржи образложението на тужбата ...

Македонија ги поднесе аргументите за тужбата против Грција во Хаг

Сител - 20.07.2009

Македонија во Меѓународниот суд на правдата во Хаг го поднесе Меморандумот за тужбата против Грција.

Денеска во Хаг ќе бидат доставени доказите за тужбата против Грција

Кирилица - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција поради кршењето на ...

Македонските докази против Грција денеска доставени до Хаг

Форум - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ги достави доказите за тужбата против Грција поради кршењето на ...

Македонија ќе ги достави доказите против Грција пред Судот во Хаг

Нетпрес - 20.07.2009

Македонија денеска во Хаг треба да ќ ги достави доказите за тужбата против Грција, поради кршењето на Привремената билатерална ...

Македонските докази против Грција денеска во Хаг

Р.С.Европа - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција покрената за кршење ...

Македонија во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција

Сител - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ќе ги достави доказите за тужбата против Грција поради кршењето на ...

Македонија во Хаг со доказите против Грција

Форум - 20.07.2009

Македонија денеска треба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг да го поднесе меморандумот со писмените докази во спорот ...

Доставување на аргументите за тужбата против Грција

Р.С.Европа - 20.07.2009

Македонија денеска во Судот во Хаг ги доставува аргументите за тужбата против Грција поради кршењето на Времената спогодба за ...

Македонија во Хаг со доказите против Грција

МРТ - 20.07.2009

Македонија денеска треба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг да го поднесе меморандумот со писмените докази во спорот ...

Македонија ги поднесе доказите за грчкото вето

Макфакс - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата ги достави доказите дека Грција ја прекршила Времената спогодба од 1995 ...

Македонија ги достави во Хаг аргументите за тужбата против Грција

Кирилица - 20.07.2009

Македонија денеска до Меѓународниот суд на правдата во Хаг ги достави доказите за тужбата против Грција поради кршењето на ...

МНР: Република Македонија го поднесе меморандумот до Меѓународниот суд на правдата

Алфа - 20.07.2009

Во согласност со Одлуката на Меѓународниот суд на правдата од 20 јануари 2009 година со која 20 јули 2009 година беше определен ...

Документираните македонски аргументи против Грција денеска во Хаг!

Вечер Прес - 20.07.2009

Македонските аргументи во спорот против Грција денеска ќе бидат доставени до Меѓународниот суд на правдата во Хаг.

Судот во Хаг денеска ги добива аргументите против Грција

Н.Македонија - 20.07.2009

Македонија денеска ќе го предаде меморандумот во Меѓународниот суд на правдата во Хаг, во кој се аргументите за процесот против ...