TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струја од "Света Петка" за четири години

Вест - 09.01.2004

ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ТРЕТАТА ХИДРОЕЛЕКТРАНА НА ТРЕСКА ЕСМ се уште нема обезбедено пари за "Света Петка", која според проектот чини околу 45 милиони евра. Првата фаза ќе ја финансира ЕСМ со сопствени средства, а за втората фаза потребни се околу 30 милиони евра, од ко "Електростопанство на ...

И „Света Петка" ќе ја претвора Треска во струја

Утрински - 09.01.2004

„Електростопанство на Македонија" ја почна изградбата на новата хидроцентрала ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Со поставување камен-темелник ?Електростопанство на Македонија" вчера и официјално почна со изградба на новата хидроцентрала "Света Петка" (?Матка 2").

За "Света Петка" 45 милиони евра

Дневник - 09.01.2004

ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА МАТКА 2 Почетокот на изградбата на Матка 2 е потврда за нашата најава дека 2004 година ќе биде година на економијата и на инвестициите, рече премиерот Бранко Црвенковски на вчерашната скромна свеченост по повод почнувањето на изградбата на браната.

Почна изградбата на ХЕЦ „Матка 2“

А1 - 08.01.2004

Со првата премиерска лопата во Новата година Црвенковски денеска го означи почетокот на изградбата на хидроцентралата „Матка 2“. Новата електрана ќе го заокружи системот на хидро централи на Треска со кој според директорот на ЕСМ максимално ќе се искористи водниот потенцијал на оваа река.

Старт на изградбата на ХЕЦ „Матка 2"

Утрински - 08.01.2004

ДЕНЕСКА Денеска ќе почне изградбата на хидроцентралата "Света Петка" или ?Матка 2" со поставување камен-темелник, по што ќе следува интензивна изградба и нејзино пуштање во употреба за нецели четири години. Со пробивањето на пристапен пат од 10,5 километри до локацијата на идната брана, се ...

Струја од "Света Петка" по 4 години

Дневник - 08.01.2004

ДЕНЕСКА ПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА МАТКА 2 Со изградбата на браната целосно ќе биде искористен потенцијалот на Треска Премиерот Бранко Црвенковски денеска ќе го постави камен-темелникот на "Матка 2", со што ќе почне изградбата на третата и последна протечна брана на реката Треска.

ПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ХЕЦ "МАТКА 2"

Канал5 - 08.01.2004

Премиерот Бранко Црвенковски со поставување камен-темелник денеска го означи стартот на изградбата на хидроелектричната централа "Матка 2" со која ќе се заокружи целиот систем на трите каскадни хидроцентрали во долниот слив на реката Треска.