TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во гасификацијата на Скопје ќе влезе приватен капитал

Утрински - 13.09.2007

Јавното претпријатие „Енергетика“ се трансформира во акционерско друштво САЊА НАУМОВСКА Градските советници дадоа зелено светло за трансформација на јавното претпријатие „Енергетика“ во акционерско друштво, со што ќе се овозможи влез на приватен капитал во гасификацијата на Скопје.

Јавното претпријатие за гас стана акционерско друштво

Дневник - 13.09.2007

Советот на Град Скопје го прифати предлогот на градоначалникот Трифун Костовски, јавното претпријатие за дистрибуција на гас, „Енергетика-Скопје“, да се трансформира во акционерско друштво. Со одлуката за трансформација, Костовски ќе може да почне со преговори за наоѓање стратегиски партнер за ...

Ќе се продаваат половина од акциите на „Енергетика“

Време - 13.09.2007

СО ТРАНСФОРМАЦИЈАТА ОД ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ВО АКЦИОНЕРСКО ДРУШТВО Со трансформацијата на „Енергетика“ од јавно претпријатие во акционерско друштво градските власти планираат на стратегиски инвеститор да му продадат половина од акциите, за тој потоа да инвестира во изградбата на гасоводната мрежа во ...

Се бара партнер за гасификација на Скопје

Вечер Прес - 13.09.2007

Јавното претпријатие Енергетика" од вчера, со одлука на градското собрание, е трансформирано во акционерско друштво. Трансформацијата е извршена со цел ова претпријатие, чија една од основните дејности е гасификација на Скопје, да се понуди на стратешки партнер.

Градот сака „Енергетика“да стане акционерско друштво

Дневник - 10.09.2007

Членовите на Советот на Град Скопје на следната седница, в среда, ќе треба да решат дали се за преобразба на Јавното градско претпријатие за енергетски дејности „Енергетика-Скопје“ во акционерско друштво . На истата седница пред нив ќе се најде и Предлог-одлуката за давање согласност на Статутот на ...