TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд половина милион евра

Канал5 - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд половина милион евра

Фокус - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд половина милион евра

24 Вести - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Ангеловска: Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

Канал5 - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра. Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се ...

Министерството за финансии ја награди најдобрата маркетинг стратегија за Мој ДДВ

Канал5 - 01.12.2019

Од Министерството за финансии информираа за реализацијата на Мој ДДВ и доделија награда за најдобра маркетинг стратегија.. Од 15ти декември стартува наградната игра МојДДВ Моја награда. Ќе се делат 10 дневни, 12 месечни и 2 главни награди и тоа по ...

3 милиони денари е највисоката награда во „Мој ДДВ, моја награда“

Алсат-М - 01.12.2019

Во месец декември, на околу 185 илјади граѓани кои скенирале фискални сметки, ќе им бидат испалтени вкупно 3 милиони евра од повратот на ДДВ. Од први јули, откако започна проектот на Министерството за финансии, скенирани се 39 милиони сметки, а ...

МФ: Избран победникот на ФинХакатон2

Канал5 - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен, соопшти Министерството за финансии. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за ...

Aнгеловска: Следниот месец започнува мојДДВ#МојаНаграда

24 Вести - 01.12.2019

Во Министерството за финансии денеска беше презентирана новата иновативна маркетинг-стратегија. Станува збор за наградна игра која ќе започне од 15 декември, а граѓаните кои до сега скенирале најмногу фискални сметки можат да бидат добитници на ...

Скенирајте фискални сметки: Наградниот фонд за МојДДВ#МојаНаграда е половина милион евра

Курир - 01.12.2019

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ# МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

Од 15 декмври започнува „МојДДВ#МојаНаграда“ - наградниот фонд е половина милион евра

Press24 - 01.12.2019

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

Макфакс - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Од 15 декември ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд е 500.000 евра

Слободен Печат - 01.12.2019

Ќе има 10 дневни награди и тоа четири од 1.000 денари, три од 2.000 денари и три награди од 3.000 денари. Скопје, 1 декември 2019 (МИА) – Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот ...

Ангеловска:Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

ММС - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Наградниот фонд за МојДДВ#МојаНаграда е половина милион евра

Нетпрес - 01.12.2019

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ# МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

МојДДВ#МојаНаграда од 15 декември – наградниот фонд е 500.000 евра

+инфо - 01.12.2019

Наградната игра ќе трае една година и ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 награди – 4 по 1.000 денари, 3 награди по 2.000 денари и 3 ...

Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

МКД - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Избран победникот на ФинХакатон2

А1 On - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Избран победникот на ФинХакатон2

Слободен Печат - 01.12.2019

Хакатонот го организираа Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој а организатори на наградната игра МојДДВ#МојаНаграда се Министерството за финансии, Управата за јавни приходи и Државната лотарија на Македонија.

Од 15 декември МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд е половина милион евра

Сител - 01.12.2019

Од 15 декември почнува МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и УЈП и Државната лотарија на Македонија. Наградната игра ќе трае една година и ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат ...

Избран победникот на ФинХакатон2

Сител - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Осум тима бараат иновативно маркетиншко решение за МојДДВ#МојаНаграда

Иновативност - 01.12.2019

Осум тимови кои се натпреваруваат во ФинХакатон2 од денеска до недела ќе креираат иноивативна маркетинг стратегија за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда. Целта на #МојаНаграда е преку иновативни решенија да се влијае на граѓаните да земаат фискални ...

Презентација на ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда

Слободен Печат - 01.12.2019

„ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда" е заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој. Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда и за ...

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд половина милион евра

Сител - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд половина милион евра

Курир - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Ангеловска: Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

А1 On - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

OhridNews - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ #МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Ангеловска: Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

MTM - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Од 15 декември МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд е половина милион евра

24Инфо - 01.12.2019

Од 15 декември почнува МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и УЈП и Државната лотарија на Македонија. Наградната игра ќе трае една година и ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат ...

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда

Локално - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

АНГЕЛОВСКА ЌЕ ИНФОРМИРА ЗА МОЈ ДДВ: Пари за сите – за привилегирани од СЈО и тендери, а за народот од скенирање ...

Денешен - 01.12.2019

Јавноста деновиве е бомбардирана со сумите од илјадници евра кои се делеле во СЈО на обвинители, шофери, соработници, новинари, братучеди, внуци… од народните пари во оваа институција што требаше да ја донесе правдата во Македонија, а денеска ...

Сите детали: Награден фонд од 500.000 евра за МојДДВ#МојаНаграда

еМагазин - 01.12.2019

Oд 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

Агенцијата Меккен победник на ФинХакатон2

Локално - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Избран победникот на ФинХакатон2

Вечер Прес - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Ангеловска: Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

CivilMedia - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ # МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по ...

Маркетинг стратегијата за МојДДВ#МојаНаграда ќе ја реализира агенцијата „Меккен“

iPortal - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Избран победникот на ФинХакатон2

24Инфо - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Наградниот фонд на МојДДВ#МојаНаграда половина милион евра

Република - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Од 15 декември ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд е половина милион евра

Локално - 01.12.2019

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

Избран победникот на ФинХакатон2

Опсервер - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Од 15 декември МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд е половина милион евра

Бриф - 01.12.2019

Од 15 декември почнува МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и УЈП и Државната лотарија на Македонија. Наградната игра ќе трае една година и ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат ...

Избран победникот на ФинХакатон2

4NEWS - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Ангеловска ќе ја презентира МојДДВ#МојаНаграда, наградниот фонд половина милион евра

Опсервер - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Ангеловска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда

iPortal - 01.12.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска ќе информира за почнувањето на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда и за условите за наградната игра #МојаНаграда што треба да стартува овој месец.

Од 15 декември ФинХакатон2: МојДДВ #МојаНаграда, наградниот фонд е половина милион евра

Опсервер - 01.12.2019

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

Ангеловска:Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

24Инфо - 01.12.2019

1 декември 2019, Скопје – Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ...

Со МојДДВ#МојаНаграда, уште половина милион евра во џебот на граѓаните

Вечер Прес - 01.12.2019

Наградниот фонд за МојДДВ#МојаНаграда е половина милион евра, а организатор е Државната лотарија. Ќе има 10 дневни награди и тоа четири од 1000 денари, три од 2000 денари и три награди од 3000 денари.

Ангеловска: Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

Точка - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда 50.000 евра

Скопје инфо - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Три милиони денари главна награда на „Мој ДДВ“

Фактор - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра „Мој ДДВ, моја награда“ со скенирањето на фискалните сметки, а наградниот фонд че изнесува половина милион евра и ќе има дневни, месечни и две главни награди од по 3 милиони денари, кои ќе се доделат во март ...

10.000 граѓани може да останат без поврат на ДДВ

Фактор - 01.12.2019

Во месец декември на околу 185 илјади граѓани кои скенирале фискални сметки ќе им бидат испалтени вкупно 3 милиони евра од проектот „Мој ДДВ“, но околу 10.000 граѓани кои учествувале во повратот може да останат без паричните средства затоа што ја ...

Ангеловска ја најави ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда наградната игра

iPortal - 01.12.2019

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на граѓаните да земаат и ...

Ангеловска: Од 15 декември започнува #МојаНаграда, највисоката награда е 50.000 евра

Н.Македонија - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат 15 награди од по 100.000 денари, додека секој ден ќе се доделуваат по 10 ...

Избран победникот на ФинХакатон2

Денар - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Маркетинг агенцијата „МекКен“ ќе ја реализира кампањата за МојДДВ#МојаНаграда

MakPress - 01.12.2019

Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере ...

Започнува наградната игра „Мој ДДВ, моја награда“, издвоени три милиони денари главна награда

Скопје1 - 01.12.2019

Од 15 декември започнува наградната игра „Мој ДДВ, моја награда“ со скенирањето на фискалните сметки, а наградниот фонд че изнесува половина милион евра и ќе има дневни, месечни и две главни награди од по 3 милиони денари, кои ќе се доделат во март ...

Од средината на месецов започнува наградната игра на МФ и Државна лотарија за МојДДВ

MakPress - 01.12.2019

Од 15 декември почнува МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и УЈП и Државната лотарија на Македонија. Наградната игра ќе трае една година и ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра, секој месец ќе се доделуваат ...

Ангеловска: Започнува МојДДВ #МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

ТВ21 - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ # МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

24 Вести - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ # МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Канал5 - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда

МКД - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Започна ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда

А1 On - 29.11.2019

Од денеска до недела во Министерството за финансии, во заедничка организација со Фондот за иновации и технолошки развој, осум тима ќе треба да одговорат на предизвикот на ФинХакатон2: МојДДВ#МојаНаграда – да креираат иновативвна маркетинг стратегија ...

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Нетпрес - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Половина милион денари награден фонд - Следниот месец МојДДВ#МојаНаграда

Press24 - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ # МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Почна „ФинХакатон2“ – осум тима смислуваат кампања за „МојДДВ#МојаНаграда“

Макфакс - 29.11.2019

Од денеска до недела во Министерството за финансии, во заедничка организација со Фондот за иновации и технолошки развој, осум тима ќе треба да одговорат на предизвикот на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда – да креираат иновативна маркетинг стратегија ...

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Сител - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Осум тима бараат иновативно маркетиншко решение за МојДДВ#МојаНаграда.

+инфо - 29.11.2019

Од хакатонот треба да произлезе иновативна маркетинг стратегија за следните 12 месеци за брендирање, предлог концепт, дизајн, креатива, видео концепт, предлог за извлекувањата и прогласување на победниците за наградната игра “МојДДВ, #МојаНаграда”.

Ангеловска: Следниот месец почнува „МојДДВ#МојаНаграда“, половина милион евра награден фонд

Макфакс - 29.11.2019

Наградната игра „МојДДВ#МојаНаграда“ ќе почне во текот на следниот месец и наградниот фонд за неа е половина милион евра, рече министерката за финансии, Нина Ангеловска, на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

А1 On - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд за истата е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Половина милион евра награден фонд за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда

Слободен Печат - 29.11.2019

Таа ќе придонесе да се стимулира дополнително земањето на фискални сметки, вели Ангеловска. Наградната игра МојДДВ # МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина ...

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Опсервер - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ # МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Точка - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд за истата е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Бриф - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Започна ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда

PressingTV - 29.11.2019

Од денеска до недела во Министерството за финансии, во заедничка организација со Фондот за иновации и технолошки развој, осум тима ќе треба да одговорат на предизвикот на ФинХакатон2 :МојДДВ# МојаНаграда – да креираат иновативвна маркетинг ...

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

iPortal - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: МојДДВ ги испорача резултатите за кои е наменет

Локално - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

PressingTV - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд за истата е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Половина милион евра награден фонд, следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда

Вечер Прес - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Скенирајте фискални сметки: Државата ќе подели вредни награди од половина милион евра

Centar - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

4NEWS - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Започна ФинХакатон 2: МојДДВ #МојаНаграда

Банкарство.мк - 29.11.2019

Од денеска до недела во Министерството за финансии, во заедничка организација со Фондот за иновации и технолошки развој, осум тима ќе треба да одговорат на предизвикот на ФинХакатон 2: МојДДВ #МојаНаграда – да креираат иновативна маркетинг ...

Започна ФинХакатон2:МојДДВ #МојаНаграда

Денар - 29.11.2019

Од денеска до недела во Министерството за финансии, во заедничка организација со Фондот за иновации и технолошки развој, осум тима ќе треба да одговорат на предизвикот на ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда – да креираат иновативвна маркетинг стратегија ...

Ангеловска: Следниот месец започнува МојДДВ#МојаНаграда, половина милион евра награден фонд

Банкарство.мк - 29.11.2019

Наградната игра МојДДВ#МојаНаграда ќе започне во текот на следниот месец и наградниот фонд за истата е половина милион евра, рече министерката за финансии Нина Ангеловска на Комисијата за финансирање и буџет во Собранието.

Лукаревска: За две недели ќе бидат исплатени парите од „Мој ДДВ“

Телма - 25.11.2019

За две недели ќе бидат исплатени парите од повратот на ДДВ што граѓаните го прават со скенирање на фискалните сметки. Директорката Лукаревска не сакаше да открие точна бројка на компании кои се казнети за неиздвање на фискални сметки – откако почна ...

Лукаревска: За две недели ќе бидат исплатени парите од „Мој ДДВ“

Канал5 - 25.11.2019

Од почетокот на следната недела се очекува првата исплата на пари за граѓаните кои скенираат фискални. Од УЈП апелираат до граѓаните да проверат дали ги внеле точните бројки од својата трансакциска сметка или доколку воопшто не ја внеле, тоа да го ...

Парите од „Мој ДДВ“ ќе легнат за две недели

Слободен Печат - 25.11.2019

Наплатата на даноците се одвива со добро темпо тврди директорката и годинава очекува како што кажа „брилијантна“ наплата на даноци. За две недели ќе бидат исплатени парите од повратот на ДДВ што граѓаните го прават со скенирање на фискалните сметки, ...

УЈП бележи пораст на собраните даноци

Сител - 25.11.2019

За две недели ќе бидат исплатени првите пари од скенираните фискални. Во првото тромесечје на сметките на 170 илјади граѓани ќе легнат 3 милиони евра, или максимум по 1,800 денари . Според сумираните податоци, до сега околу 50 илјади корисници го ...

Спремете ги сметките од први декември ќе се враќа ДДВ

Вечер Прес - 25.11.2019

Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу три милиони евра влегуваат назад на сметките на граѓаните, изјави директорката на Управта за јавни приходи, Сања Лукаревска.

Над 100 компании казнети за неиздавање на фискални сметки

Вечер Прес - 25.11.2019

Мерката Мој ДДВ ги даде очекуваните резултати, а наплатата на даноците како што кажа директорката на УЈП Сања Лукаревска е „брилијантна“. Откако почна скенирањето на фискалните сметки над 100 компании се казнети за неиздвање на фискални сметки За ...

Парите од скенираните сметки ќе бидат исплатени за две недели

Република - 25.11.2019

За две недели, поточно од декември, ќе почне исплатата од повратот на ДДВ што граѓаните го прават со скенирањето на фискалните сметки, соопшти денеска директорката на УЈП, Сања Лукаревска.

Стотина фирми казнети поради „Мој ДДВ“

Фактор - 25.11.2019

Сања Лукаревска, директорката на Управата за јавни приходи, објави дека откако почна скенирањето на фискалните сметки, над 100 компании се казнети за неиздавање на фискални сметки и посочи дека со оваа мерка се на прав пат да ја намалат сивата ...

Без точно внесена трансакциска сметка нема да добиете поврат на ДДВ!?

Банкарство.мк - 25.11.2019

Согласно член 8 и член 16 од Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица, Управата за јавни приходи по службена должност во декември 2019 година ќе изврши враќање на дел од данокот на додадена вредност на трансакциска ...