TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чешките лекари: „Благодариме, но ние си одиме“.

VOX - 11.12.2010

Чешките лекари започнаа да ги остваруваат своите закани дека масовно ќе си заминат од работните места ако не им се зголемат платите, соопшти Синдикатот по чија иницијатива започна акцијата ...

Лекарите во Чешка ќе поднесуваат откази поради платите од 800 евра

Телма - 11.12.2010

Чешките лекари започнаа да ги остваруваат своите закани дека масовно ќе си заминат од работните места ако не им се зголемат платите, соопшти Синдикатот по чија иницијатива започна акцијата ...

Чешките лекари започнаа масовно да даваат откази поради ниските плати

Идивиди - 11.12.2010

Прага, 11 декември 2010 (МИА) – Чешките лекари започнаа да ги остваруваат своите закани дека масовно ќе си заминат од работните места ако не им се зголемат платите, соопшти Синдикатот по чија ...

Чешките лекари започнаа масовно да даваат откази поради ниските плати

Сител - 11.12.2010

Чешките лекари започнаа да ги остваруваат своите закани дека масовно ќе си заминат од работните места ако не им се зголемат платите, соопшти Синдикатот по чија иницијатива започна акцијата ...

Чешките лекари масовно даваат откази

Курир - 11.12.2010

Чешките лекари започнаа да ги остваруваат своите закани дека масовно ќе си заминат од работните места ако не им се зголемат платите, соопшти Синдикатот по чија иницијатива започна акцијата ...

Штипските доктори штрајкуваа

Утрински - 09.12.2010

Штип - Докторите од штипската Клиничка болница завчера на еден час ја прекинаа работата излегувајќи на протест поради лошите услови за работа и ниските плати.

Нема основа за протестот на лекарите во Штипската клиничка болница тврдат од Министерството за здраство

Канал 77 - 08.12.2010

Субстандардните услови за работа, недоволниот медицински кадар и последната најава на министерството за намалување на платите за 30 отсто или примена на ДиЕрЏи системот, беше причината за ...

Протест на лекарите од Штипската клиничка болница

А1 - 07.12.2010

Протест на лекарите од Штипската клиничка болница. Со мирен протест од Министерството за здравство побараa најнапред да им обезбеди добри услови за работа, па потоа да почне да ги плаќа по учинок.

Штрајк во штипската клиничка болница

Телма - 07.12.2010

Лекарите од штипската клиничка болница одржаа едно- часовен предупредувачки штрајк незадоволни од својот статус и платите.

Штрајк во штипската болница

Алфа - 07.12.2010

Медицинскиот персонал во штипската клиничка болница точно напладне на еден час ја прекина работата и упати отворено писмо до министерството за здравство.

Протест на штипските лекари

Канал5 - 07.12.2010

Со петиција, транспарент со натпис „Протест“ , попладнево еден час докторите и останатиот медицински персонал од Клиничкиот центар во Штип, ја прекинаа работата.

Протест на штипските лекари и болнички персонал

Сител - 07.12.2010

Штипските лекари и помошниот медицински персонал од Клиничка болница, денес со едночасовен прекин на работата го искажаа револтот од воведувањето на новиот Диерџи систем, со кој платата ќе им се ...

Реакција на Министерството за здравство за протестот на лекарите од болницата во Штип

Сител - 07.12.2010

Министерството за здравство никогаш не предложило, ниту има намера да предложи намалување на платите на лекарите и медицинскиот персонал, ниту во Штипската болница, ниту во која било здравствена ...

Реакција на Министерството за здравство

Курир - 07.12.2010

Министерството за здравство никогаш не предложило, ниту има намера да предложи намалување на платите на лекарите и медицинскиот персонал, ниту во Штипската болница, ниту во која било здравствена ...