TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Менувачниците не продаваат германски марки

Вест - 16.03.2001

ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНАТА ПОБАРУВАЧКА НА ДЕВИЗИ Вчера, менувачниците ги затворија шалтерите за граѓани кои побаруваат германски марки. Завчера, по немирите во западниот дел на Македонија, побарувачката од девизи во Скопје значително се зголеми поради што значително пораснаа курсевите на германската марка, ...

ПАУНОВСКИ: Силно подземје го контролира сето ова

Вест - 16.03.2001

"Очигледно, има многу силни подземни сили кои го контролираат сето ова, бидејќи е многу моќно. Ова е дефинитивна провокација за да се прифати војна во Македонија. Се знае кој е одговорен за тоа. Тоа треба да го преземат оние што имаат политички механизми за кои знаеме дека многу години на Балканот ...

Не знам дали му се допаѓав на Пеце Наумовски

Вест - 16.03.2001

СПОРТИСТКА СО ИЗГЛЕД НА МАНЕКЕНКА: ИВНА ПЕШИЌ Дивна Пешиќ (21) актуелна шампионка во воздушна пушка, ако не беше спортист, заради својот атрактивен изглед сигурно би можела да биде и манекенка. Лани беше меѓу прогласените најуспешни македонски спортисти за 2000 година.

Рано е да се прогласи воена состојба

Вест - 16.03.2001

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕМИЕРОТ ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ Според премиерот, терористите имаат јасна политичка, логистичка и техничка поддршка од Косово "На вонредната седница на Владата на Македонија заклучивме дека е рано и дека с&ицирц; уште има простор да не прогласуваме воена состојба.

РОБЕРТСОН: ВОЕНО И ПОЛИТИЧКО ИЗОЛИРАЊЕ НА АЛБАНСКИТЕ ЕКСТРЕМИСТИ

Вест - 16.03.2001

Брисел, (МИА) - Генералниот секретар на НАТО Џорџ Робертсон, завчеравечер, по заедничката седница на НАТО и Европската унија во Брисел, изјави дека албанските екстремисти кои се судрија со војската и полицијата во северозападниот дел на Македонија, мора "воено и политички да се изолираат", ...

Политичките барања, маска за вистинските мотиви

Вест - 13.03.2001

КАБИНЕТОТ НАПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАЈКОВСКИ : НЕМА ПРЕГОВОРИ СО НЕКОЈ ШТО КОРИСТИ ОРУЖЈЕ И НАСИЛСТВО Стандарите за човековите права во Македонија, кога станува збор за малцинствата, во некои делови ги надминуваат и основните меѓународни стандарди, оценуваат во кабинетот шефот на државата "Не може да се ...

Мирен викенд на северната граница

Вест - 12.03.2001

СПОРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА И МВР Ситуацијата на северната граница вчера беше потполно мирна. Во Министерството за одбрана н&ицирц; известија дека нема промени повеќе од 24 часа. на другата страна на граничната линија, во Косово, пак, во текот на вчерашниот ден е забележано извесно ...