TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лидер во отчетност и транспарентност

Утрински - 19.02.2011

СТРУМИЦА - Локалната самоуправа во Струмица е најтранспарентна во државата, покажа пилот-проектот на УСАИД. Резултатите на невладината организација „Ехо“, според кои Струмица е на прво место меѓу 84 ...

Струмица е прогласена за најтранспарентна општина во Македонија

Сител - 18.02.2011

Според пилот-проектот на УСАИД за транспарентно владеење на општините, локалната самоуправа во Струмица е најтранспарентна во Република Македонија.

Аеродром - најтранспарентна скопска општина

МРТ - 18.02.2011

Аеродром е најтранспарентна скопска општина, ова го покажаа резултатите од едногодишното истражување на Форум - Центарот за стратегиски истражувања и документација од Скопје, кои беа соопштени на ...

Аеродром најтранспарентна скопска општина

Точка - 18.02.2011

Аеродром е најтранспарентната скопска општина, ова го покажаа резултатите од едногодишното истражување на Центарот за стратегиски истражувања „Форум“, финансирано од Швајцарската Агенција за развој и ...

Струмица прогласена за најтранспарентна општина во Македонија

Press24 - 18.02.2011

Според пилот-проектот на УСАИД за транспарентно владеење на општините, локалната самоуправа на Струмица е прогласена за најтранспарентна меѓу македонските општини Според пилот-проектот на УСАИД за ...

Аеродром најтранспарентна скопска општина

Нетпрес - 18.02.2011

Аеродром е најтранспарентната скопска општина, ова го покажаа резултатите од едногодишното истражување на Центарот за стратегиски истражувања „Форум“, финансирано од Швајцарската Агенција за развој и ...

Струмица - најтранспарентна општина во Македонија

Курир - 18.02.2011

Според пилот-проектот на УСАИД за транспарентно владеење на општините, локалната самоуправа во Струмица е најтранспарентна во Република Македонија. Струмица се најде на првото место, меѓу 84 општини.

Аеродром - најтранспарентна скопска општина

Курир - 18.02.2011

Ова го покажаа резултатите од едногодишното истражување на Центарот за стратегиски истражувања „Форум“ финансирано од Швајцарската Агенција за развој и соработка, кои беа презентирани на ...

Аеродром – најтранспарентна општина, според на Центарот за стратегиски истражувања „Форум“

еФакт - 18.02.2011

Скопје - Аеродром е најтранспарентната скопска општина. Ова го покажаа резултатите од едногодишното истражување на Центарот за стратегиски истражувања „Форум“ финансирано од Швајцарската Агенција за ...

Општина Струмица - најтранспарентна општина во Република Македонија

Inpress - 18.02.2011

Струмица, 18. февруари 2011 (ИНПРЕС) По едногодишно истражување и следење на транспарентноста и отчетноста на едениците на локалната самоуправа во Република Македонија е направена ранглиста на сите ...

Повеќето општини се уште недоволно транспарентни

Кирилица - 17.02.2011

Транспарентноста на општините на ниво на целата држава се уште не е на завидно ниво кое би обезбедило поголем развој на демократија и поголемо влијание на граѓаните, НВО секторот и месните заедници ...

Конференција посветна на транспарентноста на ЕЛС

Курир - 17.02.2011

Денес ќе се одржи Конференција на тема „Транспарентноста на единиците на локалната самоуправа и нивната отчетност пред граѓаните“ во организација на Форум Центарот за стратегиски истражувања и ...

Конче - втора најтранспарентна општина во Македонија

Курир - 17.02.2011

Денес во хотел Континентал во Скопје ќе се одржи конференција на тема: „Траспарентност на единиците на локалната самоуправа и нивна отчетност пред граѓаните“.

Конференција за транспарентноста на единиците на локалната самоуправа

Inpress - 17.02.2011

Скопје, 17. февруари 2011 (ИНПРЕС) Форум Центарот за стратегиски истражувања и документација денеска ќе одржи Конференција на тема „Транспарентноста на единиците на локалната самоуправа и нивната ...

Гостивар меѓу најтранспарентните општини во Македонија

Курир - 15.02.2011

Во листата која ја состави Центарот за институционален развој, општина Гостивар се најде на врвот на најтранспарентни општини во Република Македонија.

Пробиштип - на шесто место по транспарентност

Курир - 15.02.2011

По едногодишно истражување за транспарентноста и отчетноста на единиците на локалната самоуправа во Македонија, општина Пробиштип е рангирана на шесто место.