TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дел од проектите на ЕВН ги блокираат административни проблеми

Утрински - 13.09.2007

АД ЕСМ-ЕВН ги остварува најголемите инвестиции во дистрибутивната мрежа во историјата на компанијата, информираат првите луѓе во компанијата оттаму. Сепак, тие посочуваат дека дел од нивните проекти и инвестиции се блокирани од административни и правни прашања и проблеми.

Со инвестиции до квалитетна испорака на струја

Вечер Прес - 13.09.2007

ЕСМ-ЕВН ја реализира инвестиционата програма, со која е предвидено да се вложат 96 милиони евра во дистрибутивната мрежа за да се подобри квалитетот на снабдувањето со струја. Од компанијата соопштуваат дека од април 2006 година, откако ЕВН ја презема ЕСМ-Дистрибуција во употреба се пуштени нови ...

На ЕВН ќе му вратиме 22 милиони евра

Време - 11.09.2007

МИНИРЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ Половина милијарда денари за зголемување на платите во администрацијата, околу 22 милиони евра за исплата на обврски од Договорот за продажба на ЕСМ и 800 милиони денари за поддршка на финансиската консолидација на енергетскиот систем ќе се обезбедат со миниребалансот на ...

Платите на административците во буџетот со мини-ребаланс

Утрински - 11.09.2007

На ЕВН ќе му бидат вратени 22 милиона долари, а 800 милиони денари се за енергетскиот сектор АЛЕКСАНДАР ПЕШЕВ Владата направи мини-ребаланс на буџетот за да го обезбеди ветеното зголемување на платите на вработените во јавниот сектор и државната администрација, за поддршка на енергетскиот сектор и ...

Владата усвои мини-ребаланс на буџетот

Дневник - 11.09.2007

Зголемените плати за вработените во администрацијата Владата ги обезбеди со мини-ребаланс на Буџетот, што го усвои на вчерашната седница . - Трет пат ги коригираме нагоре проекциите на приходите поради одличната наплата. Овој пат има зголемување од 1,5 милијарда денари.

Владата на ЕВН ќе врати 22 милиони евра

Вечер Прес - 11.09.2007

Државата ќе му врати 22 милиони на австриски ЕВН бидејќи по извршената ревизија во ЕСМ Дистрибуција се покажало дека за 10 отсто е помала вредноста на компанијата во споредба со онаа што Австријците лани ја дадоа кога ја купуваа дистрибутивната компанија.