TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Швајцарија ќе го протера Велиу

Вест - 16.06.2001

БЕРН, (Ројтерс) - Швајцарската влада вчера му наредила на контроверзниот албански активист Фазли Велиу во Швајцарија да престане да ги поддржува етничките албански герилци што се борат во Македонија, или во спротивно ќе биде протеран од државата.

Албанците од САД, Швајцарија и од Германија најголеми финансиери на ОНА

Дневник - 13.06.2001

ПО ЗАЛОЖБИТЕ НА СОВЕТОТ НА МИНИСТРИТЕ НА ЕУ Оружјето за терористите тргнува од Призрен и преку илегални премини кај Караниколнички Езера на Шар Планина влегува во Македонија Главниот канал преку кој се снабдуваат со оружје албанските екстремисти води од Призрен во Косово преку Караниколнички Езера, ...