TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Млаз" ќе го блокира преминот Богородицаако не бидат пуштени цистерните со нафта

Дневник - 16.06.2001

НАФТАТА НА "МАКПЕТРОЛ" СЕ УШТЕ ЧЕКА ДОЗВОЛА Синдикатот на "Млаз" донесе одлука според која во понеделник од 15 до 18 часот ќе го блокира овој сграничен премин во знак на протест поради непочитување на спогодбата за слободна трговија со ЕУ Превозникот "Млаз"-Богданци најави дека ќе го блокира ...

40 цистерни на"Млаз Богданци" ќе го блокираат граничниот премин Богородица

Вест - 15.06.2001

ВЛАДАТА СЕ УШТЕ ГО ЧЕКА ПРАВНОТО ТОЛКУВАЊЕ НА ЕУ ЗА НЕОГРАНИЧЕНИОТ УВОЗ НА НАФТЕНИТЕ ДЕРИВАТИ ВО МАКЕДОНИЈА Од Европската комисија велат дека проблемот не се појавува во самата имплементација на времената трговска спогодба или во нејзиното толкување, туку тој многу повеќе личи на внатрешно ...

Цистерни на Макпетрол седми ден блокирани на граничниот премин Богородица

А1 - 13.06.2001

Цистерни на Макпетрол седми ден се под царинска блокада на граничниот премин Богородица. Станува збор за 40 цистерни полни со супер бензин. Фирмата што го врши превозот, Млаз од Богданци денеска го извести директорот на царинската управа Драган Даравелски дека стоката што се пренесува влегува во ...