TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнис барометар - Уште 17 милијардери ќе донираат половина богатство

Вест - 10.12.2010

ЊУЈОРК (Ројтерс) - Уште 17 милијардери од САД, меѓу кои и коосновачите на Фејсбук Марк Цукерберг и Дастин Московиц, ветија дека ќе донираат барем половина од своето богатство во филантропската ...

Богатството го остава во хуманитарни цели

Утрински - 10.12.2010

Марк Цукерберг, 26-годишниот основач на „Фејсбук“, поголемиот дел од своето богатство ќе го раздели. Имено Цукерберг се придружил на фондацијата на Бил Гејтс и Ворен Бафет „Giving Pledge“, чии ...

Американските милијардери се откажуваат од богатството

Утрински - 10.12.2010

ЊУЈОРК - Други 17 американски милијардери, меѓу кои коосновачите на „Фејсбук“, Марк Цукерберг и Дастин Московиц, ветија дека ќе се откажат од најмалку половина од своето богатство за филантропската ...

Се повеќе милијардери тргнуваат по стапките на Гејтс и Бафет

МРТ - 10.12.2010

Седумнаесет американски милијардери, меѓу кои и основачот на Фејсбук Марк Цукербергер, се јавија на повикот на своите „браќа по пари“, сопственикот на Мајкрософт Бил Гејтс и инвеститорот Ворен Бафет ...

И Цукерберг меѓу добротворите

Оn.net - 09.12.2010

Основачот на Фејсбук е еден од последните 16 милијардери кој се одзва на повикот на Бил Гејтс и реши да го даде своето богатство во добротворни цели.

Милијардерите ќе го подаруваат своето богатство

Mnogoo - 09.12.2010

Основачот на „Фејсбук“, Марк Цукерберг, е еден од вкупно 16-те милијардери кои го потпишаа документот наречен „Завет за давање“ и со кој јавно се обврзаа да го дадат поголемиот дел од своето ...

Се повеќе милијардери тргнуваат по стапките на Гејтс и Бафет

Идивиди - 09.12.2010

Вашингтон, 9 декември 2010 (МИА) - Седумнаесет американски милијардери, меѓу кои и основачот на Фејсбук Марк Цукербергер, се јавија на повикот на своите „браќа по пари“, сопственикот на Мајкрософт ...

Цукерберг ќе даде над 3 милијарди долари во добротворни цели

Курир - 09.12.2010

Вкупно 57 светски милијардери се придружија на фондацијата „ Ветување на давањата“, обврзувајќи се по писмен пат да подарат најмалку 50 отсто од своето богаство во доброволни цели за време на животот ...

Цукерберг обвинет за крадење на идејата за Фејсбук

Курир - 08.12.2010

Близнаците кои го обвинија Марк Цукерберг за крадење на идејата за Фејсбук поднесоа уште една тужба против него. Близнаците кои порано го имаа обвинето основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг, дека им ...

Марк Цукерберг тврди дека непродавањето на Фејсбук била исправна одлука

МРТ - 07.12.2010

Основачот и мнозинскиот сопственик на Фејсбук (Facebook), Марк Цукерберг во интервју за Си-Би-Есњуз (CBSnews) тврди дека правилно постапил кога во 2006 година не ја продал својата интернет-страница.

Цукерберг: Непродавањето на „Фејсбук“ - исправна одлука

А1 - 06.12.2010

Основачот и мнозинскиот сопственик на „Фејсбук“, Марк Цукерберг во интервју за Си-Би-Есњуз тврди дека правилно постапил кога во 2006. година не ја продал својата интернет-страница. Во 2006.

Нов дизајн на Facebook

Идивиди - 06.12.2010

Основачот и мнозинскиот сопственик на Фејсбук (Facebook), Марк Цукерберг во интервју за Си-Би-Есњуз (CBSnews) тврди дека правилно постапил кога во 2006 година не ја продал својата интернет-страница.

Цукерберг: Непродавањето на Фејсбук е исправна одлука

Кирилица - 06.12.2010

Основачот и мнозинскиот сопственик на Фејсбук (Facebook), Марк Цукерберг во интервју за Си-Би-Есњуз (CBSnews) тврди дека правилно постапил кога во 2006 година не ја продал својата интернет-страница ...

Цукерберг: Не се каам што го задржав Фејсбук

Курир - 06.12.2010

Основачот и мнозинскиот сопственик на Фејсбук (Facebook), Марк Цукерберг во интервју за Си-Би-ЕС њуз (CBSnews) тврди дека правилно постапил кога во 2006 година не ја продал својата интернет-страница.

Цукерберг: „Социјална мрежа“ е холивудска измислица

Курир - 06.12.2010

Цукерберг во интервјуто за „Си-Би-Ес њуз“ даде коментар за филмот „Социјална мрежа“, кој според него не е потполно вистинит. - Одлучивме колективно од фирмата да одиме во кино и да го гледаме филмот.