TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Русија на СТО ќе и донесе 300 милијарди долари

МК-Фондови - 09.12.2010

Пристапувањето на Светската трговска организација (СТО) и новите трговски договори со Европската Унија, на економијата на Русија ќе и осигураат економски ефект од 300 милијарди долари.

Благо намалување на трговскиот дефицит

Р.С.Европа - 08.12.2010

Македонија со години наназад се соочува со висок трговски дефицит поради зависноста од увоз. Заводот за статистика година забележува мало намалување на дефицитот.

Трговскиот дефицит 1,6 милијарди долари

Алфа - 08.12.2010

Македонија за девет месеци оваа година извезла роба во вредност од 2,6 милијарди долари, додека увозот изнесувал 4,3 милијарди. Покриеноста на увозот со извоз во истиот период е 61,3 отсто.

Трговскиот дефицит 1,6 милијарди долари

Макфакс - 08.12.2010

Македонија за девет месеци оваа година извезла роба во вредност од 2,6 милијарди долари, додека увозот изнесувал 4,3 ...

Влезот на Русија во СТО ќе и донесе 300 милијарди долари

Макфакс - 08.12.2010

Пристапувањето на Русија во Светската трговска организација и новиот трговски договор со Европската Унија ќе и обезбеди на руската економија во сле..

Дефицитот достигна 1,6 млрд. долари

Утрински - 07.12.2010

Вкупната вредност на извозот на стоки од Македонија за првите девет месеци од 2010 година изнесува 2,6 милијарди американски долари, а на увозот 4,3 милијарди долари.

Трговскиот дефицит 1,7 милијарда долари

Дневник - 07.12.2010

Вкупната вредност на извозот на стоки од Македонија за првите девет месеци од годинава изнесува 2,6 милијарди американски долари, а на увозот 4,3 милијарди.

Се намалил трговскиот дефицит

Н.Македонија - 07.12.2010

Минимално намалување на трговскиот дефицит остварила Македонија во размената со странство во перидот јануари-октомври годинава споредено со истиот период во минатата година Имено, според податоците ...

Русија поблизу до СТО

Канал5 - 07.12.2010

ЕУ и Русија постигнаа договор за некои спорни прашања со што на Русија и се отвора патот за прием во Светската трговска организација следната година.

Трговската размена на ЕУ со Русија на ниво од милијарди евра

МК-Фондови - 07.12.2010

Меѓусебната трговска размена помеѓу Европската Унија и Русија бележи зголемување за една третина во изминативе девет месеци.

Трговската размена расте, но закрепнувањето оди бавно

Алфа - 06.12.2010

Трговската размена со странство во првите десет месеци од годинава е зголемена за 11.3 проценти во споредба со истиот период лани, објави државната статистика.

Трговскиот дефицит изнесува 1,6 милијарди долари

Форум - 06.12.2010

Трговскиот дефицит изнесува 1,6 милијарди долари во периодот од првите десет месеци од оваа година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика Вкупната вредност на извозот на стоки од ...

Расте трговската размена

Сител - 06.12.2010

И трговската размена се зголемува. За десет месеци од 2010 се зголемила за 11,3% во однос на лани. Извозот пораснал за над 20, а увозот за над 6%.

Трговскиот дефицит 1,6 милијарди долари

Вечер - 06.12.2010

Македонските извозници во првите девет месеци од годинава во странство извезле стоки во вредност од 2,6 милијарди американски долари, а за истиот период во земјава се увезени стоки во вредност од 4,3 ...

Трговскиот дефицит за десет месеци достигна 1.6 милијарди долари

МК-Фондови - 06.12.2010

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија во периодот јануари-октомври 2010 година изнесува 2 639 866 илјади САД ...

Статистика: Трговскиот дефицит 1,6 милијарди долари

Нетпрес - 06.12.2010

Вкупната вредност на извозот на стоки од Макдонија за првите девет месеци од 2010 година изнесува 2. 6 милијарди американски долари, а на увозот 4. 305.573.000.

Трговскиот дефицит од јануари до октомври - 1,66 милијарди долари

Курир - 06.12.2010

Во периодот јануари-октомври 2010 година, вкупната вредност на извозот на стоки од државава изнесува 2,64 милијарди долари, а на увозот 4,3 милијарди.

Трговскиот дефицит изнесува 1,6 милијарди долари

Макфакс - 06.12.2010

Трговскиот дефицит изнесува 1,6 милијарди долари во периодот од првите десет месеци од оваа година, покажуваат податоците на Државниот завод за ста..