TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се затвори „Макошпед“

Време - 22.11.2008

За 10.000 евра царински долг, царинската управа ја затвори шпедитерската компанија „Макошпед“. Во решението до кое дојде „Време“ стои дека е настанат царински долг заради неизвршување на транзитна постапка. „Макошпед“ вчера преку платен оглас во весниците ги информираше клиентите и јавноста дека нема повеќе да работи.

Макошпед затворен заради 10 илјади евра долг

А1 - 21.11.2008

За 10 илјади евра царински долг, царинската управа ја затвори шпедитерската компанија „Макошпед“. Во решението до кое дојде А1, стои дека е настанат царински долг заради неизвршување на транзитна постапка. Царината ја ословува шпедитерската компанија, како лице за кое постои поголем ризик, бидејќи за една година компанијата направила прекршоци во вкупен износ од над 10 илјади евра, по што ...

„Макошпед“ ја загуби дозволата за работа

А1 - 21.11.2008

Шпедитерската компанија „Макошпед“ ја загуби дозволата за работа, откако вчера од страна на царинската управа и било одзеде одобрението за царинско застапување. „Макошпед“ денеска преку платен оглас во весниците ги информира клиентите и јавноста дека од страна на Царинската управа му е одземено одобрението, поради што не е во можност понатаму да ги обавува царинските формалности.

Царината му ја одзема работната дозвола на Макошпед

Алсат-М - 21.11.2008

Шпедитерската компанија „Макошпед“ ја загуби дозволата за работа, откако вчера од страна на царинската управа и било одзеде одобрението за царинско застапување. „Макошпед“ денеска преку платен оглас во весниците ги информира клиентите и јавноста дека од страна на Царинската управа му е одземено одобрението, поради што не е во можност понатаму да ги обавува царинските формалности.

Царината му ја одзеде дозволата за работа на „Макошпед“

Макфакс - 21.11.2008

Шпедитерската компанија „Макошпед“ ја загуби дозволата за работа, откако вчера од страна на царинската управа и било одзеде одобрението за царинско застапување, „Макошпед“ денеска преку платен оглас во весниците ги информира клиентите и јавноста дека од страна на Царинската управа му е одземено одобрението, поради што не е во можност понатаму да ги обавува царинските формалности.

Макошпед без дозвола за работа

Вечер Прес - 21.11.2008

Макошпед без дозвола за работа. Царинската управа и ја одзеде дозволата за работа на скопската шпедитерската компанија Макошпед. Како што стои во ценовно чуствителната информација, што на официјалниот сајт на Македонската берза за хартии од вредност е објавена, Царината на шпедитерската фирма и го одзела одобрението за царинско застапување и таа повеќе не е во можност да ги обавува редовните ...

Царина му ја одзеде дозволата на „Макошпед“

Н.Македонија - 21.11.2008

Царинската управа вчера му ја одзеде дозволата за царинско работење на „Макошпед“, една од најголемите шпедитерски фирми во земјава. Компанијата вчера преку берзата официјално ги извести акционерите дека од Царинската управа добила решение за одземање на дозволата за царинско работење.

Царината го затвори „Макошпед“

А1 - 20.11.2008

Шпедитерската компанија „Макошпед“ денеска ја загуби дозволата за работа. Информацијата дека царината на „Макошпед“ му го одзеде одобрението за работа, беше објавена преку Македонска берза. Во образоложението стои:. „Со решение на царинската управа на „Макошпед“ АД Скопје одземено му е одобрението за царинско застапување. Детали зошто е затворена шпедитерската компанија немаше.