TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Офанзива на македонските сили

Вест - 17.03.2001

РЕОНОТ ОКОЛУ ТЕТОВСКОТО КАЛЕ СЕ ЧИСТИ ОД ТЕРОРИСТИТЕ ДЕЛ ПО ДЕЛ Околу 14 часот вчера, полицијата и нејзините специјални одреди "Тигрите", распалија од сето оружје кон Калето и шумата околу него. Тетово е пусто, во штама, се слушаат само рафали и детонации.

Борбите се приближија до градот

Вест - 16.03.2001

ТЕРОРИСТИСЕ СЕ СПУШТИЈА КОН ТЕТОВО Истрели, рафали, детонации татнеа над Тетово уште од утринските часови, се гаѓаше во одметната група од неколку терористи, која дента се спушти на 150 метри под првите викендички. Ридот над тетовското маало Колтук и вчера чадеше.

Раселување

Вест - 16.03.2001

Населбата Колтук вчера ја напуштија неколку семејства, во страв од терористите кои вчера изгледаше како да се спуштаат с&ицирц; подолу, кон Тетово. Престрелките со терористите се одвиваа на околу 200-300 метри од оваа населба.

Над Тетово се пука од сите страни

Вест - 15.03.2001

ТЕРОРИСТИЧКИТЕ НАПАДИ ОД ТАНУШЕВЦИ СЕ ПРЕФРЛИЈА НА ШАРА Меѓу настаните на плоштадот и пукотниците на Шара постоеше синхронизација, зашто на секој рафал што доаѓаше од Шара, се скандираше "УЧК!" Тетово, 15 март (ЕКИПА НА ВЕСТ: Леонид Јаневски, Свето Тоевски - Фото: Ѓорѓи Личовски) Рафали од ...