TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започна патот до "Папокот на светот"

Утрински - 09.11.2005

Падна првата клапа на најновиот македонски игран филм Носечката идеја на филмот е маргинализацијата на индивидуалноста. Судирот на индивидуата со колективот Едно момче, облечено во парталава јакна и стари, излижани тренерки се движи по една од скопските улици кога до него допира глас од луксузниот ...

Урбан филм за борбата на индивидуалецот

Дневник - 09.11.2005

СЕ СНИМА "ПАПОКОТ НА СВЕТОТ" Филмот "Папокот на светот", во режија на Игор Иванов-Изи, а според делото на Венко Андоновски, ќе биде за Скопје, за урбаниот начин на живот, за индивидуалноста. Тој нема амбиции и посебна намена за фестивали или слично, неговиот живот ќе си го земе по завршувањето, ...

Скопски филм за обездушеното време

Вест - 08.11.2005

ПОЧНА СНИМАЊЕТО НА "ПАПОКОТ НА СВЕТОТ" Вчера во скопското Дебар маало започна снимањето на новиот македонски филм "Папокот на светот". Се снимаше сцена во која младиот и бунтовен гимназијалец Јан кој го толкува Милан Тоциновски почнува да се оддалечува од неговиот прв другар Иван кој го глуми ...

"Папокот на светот" на филмска лента

Утрински - 08.11.2005

Почна снимањето на најновиот македонски игран филм Вчера падна првата клапа на најновиот македонски игран филм "Папокот на светот", адаптиран врз основа на еден од најголемите овдешни бестселери. Сценариото го подготвија авторот Венко Андоновски и режисерот Игор Иванов-Изи.

Прва клапа на "Папокот на светот"

Дневник - 08.11.2005

НОВ ФИЛМСКИ ПРОЕКТ На локација во скопското Дебар Маало вчера почна снимањето на филмот "Папокот на светот", во режија на Игор Иванов-Изи. Снимањето ќе трае 7 недели во Скопје и во Будимпешта. Продуцент е "Сектор-филм" од Скопје во копродукција со "Менфрејм лимитед" од Лондон и со Македонската ...

Прва клапа на филмот „Папокот на светот“

А1 - 07.11.2005

Во скопско Дебар Маало денеска прва клапа од снимањето на новиот македонски игран филм „Папокот на светот“, според сценарио на авторот на истоимениот роман и режисерот Игор Иванов-Изи. „Папокот на светот ќе биде скопски филм.

Почнува снимањето на филмот „Папокот на светот“

Време - 07.11.2005

ВО СКОПСКО ДЕБАР МААЛО Снимањето на долгометражниот филм „Папокот на светот“, во режија на Игор Иванов, почнува денес кај кружниот тек во скопско Дебар Маало. Снимањето ќе се одвива седум недели, на локации во Скопје и во Будимпешта.

Прва клапа за Изи и "Папокот на светот"

Вест - 07.11.2005

СТАРТУВА НОВ МАКЕДОНСКИ ФИЛМ За својот прв игран филм режисерот Игор Иванов - Изи вели дека "Папокот" е вид на индивидуална апокалипса, потреба да се излезе од општеството, да се ослободи личноста која не припаѓа овде и сега Денеска започнува снимањето на новиот македонски игранм филм "Папокот на ...

Почнува снимањето на играниот филм 'Папокот на светот"

Утрински - 07.11.2005

ПРОЕКТ На локации во Скопје и Будимпешта од денеска почнува снимањето на играниот филм "Папокот на светот" во продукција на Сектор филм од Скопје, а копродуценти се Меинфрејм Лимитед од Лондон и Македонската радио телевизија.

Првата клапа на "Папокот на светот" во скопско Дебар Маало

Дневник - 07.11.2005

срартува НОВ македонски ФИЛМ Кај кружниот тек во скопско Дебар Маало, денеска ќе биде снимена првата клапа од долгонајавуваниот нов игран филм на режисерот Игор Иванов-Изи, "Папокот на светот". Филмот е во продукција на "Сектор филм" од нашата земја, а копродуценти се "Менифрејм лимитед" од Лондон ...

Прва клапа на филмот „Папокот на светот“

Канал5 - 07.11.2005

Во Скопје падна првата клапа од филмот „Папокот на светот“ во режија на Игор Иванов – Изи, екранизација на романот на Венко Андоновски. Во Скопје падна првата клапа од филмот Папокот на светот во режија на Игор Иванов Изи, екранизација на романот на Венко Андоновски.