TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

еМагазин - 11.02.2016

Скопскиот Кривичен суд му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот Африм ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

ТВ21 - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, одреди денеска Кривичниот суд. На Дрпљанин му беше судено во отсуство, но по неговата екстрадиција од Косово во 2012 година, предметот беше повторно вратен во суд.

Доживотен затвор за убиството кај ПМФ

Алсат-М - 10.02.2016

Доживотен затвор му одреди денеска Кривичниот суд на Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи во 2008 година кај ПМФ. Дрпљанин во отсуство беше осуден на доживотен затвор во 2010 година, но по неговата екстрадиција од Косово во јануари ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Канал5 - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Утрински - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

24 Вести - 10.02.2016

Во Основниот суд скопје 1 ќе биде соопштена пресудата за Алмир Дрпљанин обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Денеска пресуда за Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

24 Вести - 10.02.2016

Во Основниот суд Скопје 1 денеска треба да биде соопштена пресудата за Алмир Дрпљани, обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Телма - 10.02.2016

Основниот суд-Скопје 1 денеска му одредени доживотна затвор на Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи. Дрпљанин е еден од тројцата учесници во заседата на тимот на полициските „Алфи“, кај Природно-математичкиот факултет во ноември во ...

Кривичниот суд му одреди казна доживотен затвор на Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

24 Вести - 10.02.2016

Кривичниот суд му одредени доживотна затворска казна на Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи. Дрпљанин е еден од трите лица кои учествуваа во заседата на тимот на полициските „Алфи“, кај Природно-математичкиот факултет во ноември ...

Доживотен затвор за Дрпљанин

Телма - 10.02.2016

Дрпљанин пресудата ја слушаше со наведната глава. Судијата Владимир Туфегџич детално образложи зошто советот одлучил да му изрече доживотен затвор. - Која би била казната за еден убиен и двајца тешко поведени полицајци.

Доживотен затвор за бегалецот Алмир Дрпљанин

Вест - 10.02.2016

Основниот суд Скопје 1 го осуди на доживотен затвор Алмир Дрпљанин, бегалецот кому му се судеше за убиството на полицаецот Африм Арифи, кој беше ликвидиран од заседа, на 26 ноември 2008 година, кај Природно-математичкиот факултет (ПМФ) во Скопје.

Дрпљанин пак доби доживотен затвор за убиството на полицаецот Арифи

Дневник - 10.02.2016

Скопјанецот Алмир Дрпљанин (36) вчера втор пат беше осуден на доживотен затвор за убиството на полицаецот Африм Арифи (39) во нападот врз патрола на „алфите“ во 2008 година откако Основниот суд Скопје 1 го прифатил неговото барање за повторување на ...

Доживотна затворска казна за Алмир Дрпљанин

Нетпрес - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, oдреди денеска Кривичниот суд. На Дрпљанин му беше судено во отсуство, но по неговата екстрадиција од Косово во јануари 2015 година, предметот беше повторно вратен во ...

Уште една доживотна казна денеска пресуди скопскиот Кривичен суд

Press24 - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, одреди денеска Кривичниот суд. Дрпљанин е еден од тројцата кои учествуваа во заседата за „алфите“ кај Природно-математичкиот факултет во ноември 2008 година, кога ...

Пресуда за Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

Макфакс - 10.02.2016

Во Основниот суд Скопје 1 на пладне ќе биде соопштена пресудата за Алмир Дрпљанин обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Сител - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин

+инфо - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, одреди денеска Кривичниот суд. Дрпљанин е еден од тројцата кои учествуваа во заседата за „алфите“ кај Природно-математичкиот факултет во ноември 2008 година, кога ...

Дрпљанин осуден на доживотен затвор

Кајгана - 10.02.2016

Алмир Дрпљанин е осуден на доживотен затвор за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година. Во нападот беше убиен полицаецот Африм Арифи, а двајца негови ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

МРТ - 10.02.2016

За случајот Дрпљанин, претходно во отсуство, беше осуден на доживотен затвор во 2010-та. Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин, обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната единица „Алфа“, кај природно-математичкиот факултет во Скопје ...

Доживотен затвор за убиството кај ПМФ

Р.С.Европа - 10.02.2016

Доживотен затвор му одреди денеска Кривичниот суд на Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи во 2008 година кај ПМФ. Дрпљанин во отсуство беше осуден на доживотен затвор во 2010 година, но по неговата екстрадиција од Косово во јануари ...

Дрпљанин осуден на доживотен затвор, мајка му тврди дека „не згазнал ни на мравка“

Макфакс - 10.02.2016

Алмир Дрпљанин е осуден на доживотен затвор за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот Африм Арифи, а двајца негови колеги ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

А1 On - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Доживотен затвор за Дрпљанин

МРТ - 10.02.2016

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната единица „Алфа“, кај Природно-математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот Африм Арифи, а двајца негови колеги ...

Денеска пресуда за Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

Кајгана - 10.02.2016

Во Основниот суд Скопје 1 денеска на пладне ќе биде соопштена пресудата за Алмир Дрпљанин, обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година.

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Академик - 10.02.2016

Kaзнa доживотен затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи што се случи кај Природно-математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година. „Ценејќи ги олеснителните и отежителните околности, надлежниот судечки совет му одреди ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Репортер - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Доживотната казна затвор за Дрпљанин

Алфа - 10.02.2016

Потврдена доживотната казна затвор за Алмир Дрпљанин. И во повторно судење е прогласен за виновен за кукавичкиот напад врз Алфите во 2008 во кој еден полицаец загина а двајца останаа доживотни инвалиди.

Доживотен затвор за убиецот на полицаецот кај ПМФ

Сител - 10.02.2016

Судот му одреди доживотна казна затвор на за Алмир Дрпљанин обвинет за убиство на полицаецот Африм Арифи. Дрпљанин е еден од тројцата кои 2008та кај ПМФ нападнаа тим на алфите. На обвинетиот му се судеше во отсуство но по неговата екстрадиција ...

Кривичниот суд пресуди: Позната казната за Алмир Дрпљанин

Курир - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, oдреди денеска Кривичниот суд. На Дрпљанин му беше судено во отсуство, но по неговата екстрадиција од Косово во 2012 година, предметот беше повторно вратен во суд, ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Локално - 10.02.2016

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин, обвинет за убиството на полицаецот Африм Арифи во нападот врз патролата на припадниците на мобилната единица „Алфа“, кај природно-математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година.

Убиство кај ПМФ: Денеска ќе му се суди на обвинетиот Дрпљанин

Канал 77 - 10.02.2016

Денеска напладне во Основниот суд Скопје 1 ќе биде соопштена пресудата за Алмир Дрпљанин – обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година.

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Вечер Прес - 10.02.2016

Судот само ја повтори првичната пресуда која беше укината бидејќи на убиецото му се судеше во отсуство. Од МВР потврдуваат дека тој е осомничен за неколку кривични дела кои не застаруваат, односно убиства и грабежи но се истражува и неговата ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

Канал 77 - 10.02.2016

Доживотна затворска казна за Алмир Дрпљанин – обвинет за убиството на полицаецот Африм Арифи, oдреди денеска Кривичниот суд. При изрекувањето на пресудата, Дрпљанин не покажа никакви емоции, иако судницата беа присутни негови роднини кои плачејќи се ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Либертас - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

ПРЕСУДА: Доживотен затвор за убиецот на полицаецот кај ПМФ

МК News - 10.02.2016

Во Основниот суд Скопје 1 се објави пресудата за Алмир Дрпљанин обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот Африм ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Денешен - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...

Пресуда за Алмир Дрпљанин за убиството кај ПМФ

Точка - 10.02.2016

Во Основниот суд Скопје 1 на пладне ќе биде соопштена пресудата за Алмир Дрпљанин обвинет за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен ...

Дрпљанин осуден на доживотен затвор, мајка му тврди дека "не згазнал ни на мравка"

Точка - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, oдреди денеска Кривичниот суд. При изрекувањето на пресудата, Дрпљанин не покажа никакви емоции, а во судницата беа присутни членови на неговото семејство кои накратко ...

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин!

Пулс24 - 10.02.2016

Доживотна казна затвор за Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи, oдреди денеска Кривичниот суд. На Дрпљанин му беше судено во отсуство, но по неговата екстрадиција од Косово во 2012 година, предметот беше повторно вратен во суд, ...

Доживотен затвор на Алмир Дрпљанин, за убиство на полицаецот кај ПМФ

Република - 10.02.2016

Кривичниот суд му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за убиството на полицаецот Африм Арифи. Дрпљанин е еден од тројцата учесници во заседата за „Алфите“ кај Природно-математичкиот факултет во ноември 2008 година, кога животот го загуби ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Идивиди - 10.02.2016

Скопје, 10 февруари 2016 (МИА) - Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 ...

Доживотен затвор за Алмир Дрпљанин

Lider - 10.02.2016

Скопскиот Кривичен суд денеска му одреди доживотна казна затвор на Алмир Дрпљанин за нападот врз патролата на припадниците на мобилната „Алфа“ единица кај Природно математичкиот факултет во Скопје во ноември 2008 година, во кој беше убиен полицаецот ...