TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Политичката стабилност не е доволна да ги привлече туристите

Капитал - 12.09.2002

Црногорците имаа слаба туристичка сеознаПолитичката стабилност не е доволна да ги привлече туриститеЦените што постојано растат, алчноста на индустријата за услуги, лошиот квалитет на услугите и пренатрупаната и занемарена туристичка инфраструктура ги принуди дури и Црногорците да се "откажат" од ...

Грција: Расте бројот на туристите од ЕУ и "туристите" од Албанија

Капитал - 12.09.2002

Податоци на Националната служба за статистика за 2001 годинаГрција: Расте бројот на туристите од ЕУ и "туристите" од Албанија Податоците на грчката Национална служба за статистика (НСС), објавени минатата недела, покажуваат дека Грција и минатата година останала една од светските топ-дестинации за ...

Плажите во Хрватска беа тивки

Капитал - 12.09.2002

Хрватската туристичка индустрија во незавидна ситуацијаПлажите во Хрватска беа тивкиКако и минатата година, Хрватска чекаше голем туристички бран, кој ќе и помогнеше да ги наполни големите дупки во државниот буџет, но, исто како и лани, доживеа разочарување.