TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светителот со глава на пес е реткост

Време - 07.12.2007

КОИ ИКОНИ ВЛЕГОА ВО „WAS IST KUNST MACEDONIA“ НА „ИРВИН“ Иконите, вклучени во „Was ist kunst Macedonia“, еден од петте проекти со кои од синоќа во „Мала станица“ се претставува култната словенечка група „Ирвин“, се позајмени од прилепскиот музеј и содржат една ретка претстава на светител со ...

„Ирвин“ направи „Was ist kunst Macedonia“

Време - 06.12.2007

КУЛТНАТА СЛОВЕНЕЧКА АРТ-ГРУПА ВО МАКЕДОНИЈА Проектот „Was ist kunst Macedonia“ на култната словенечка група со меѓународна репутација „Ирвин“, премиерно поставен на изложбата што вечерва ќе биде отворена во „Мала станица“, ќе биде документиран и изложуван на следните постановки што овие уметници ќе ...

Мртовец ја возбуди Мала станица

Вест - 06.12.2007

ИЗЛОЖБА НА КУЛТНАТА СЛОВЕНЕЧКА ГРУПА ИРВИН ВО СКОПЈЕ Вечерва во Мала станица премиерно ќе може да се види делото "Вас ист кунст, Македонија" од светски познатата уметничка група ИРВИН од Словенија. На своето прво претставување во Македонија тие ќе го изложат нивното познато дело "Мртвото тело на ...

Was is Kunst Macedonia во „Мала станица“

Утрински - 06.12.2007

КАТЕРИНА БОГОЕВА Словенечката светски позната група ИРВИН, најавувана и на нашите простори како култна, вечерва во 18 часот во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје, пред заинтересираните низ разговор ќе ја претстави својата уметничка работа, а час потоа , во 19 часот, публиката ќе има ...

Култната група ИРВИН со пет проекти во Скопје

Дневник - 06.12.2007

За потребите на изложбата се позајмени 12 икони од Македонија, за што гостите се бескрајно благодарни Изложба на пет проекти од култната уметничка група ИРВИН од Словенија, вечерва во 19 часот ќе биде отворена во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје.

„Ирвин“ ќе се претстави пред македонската публика

А1 - 05.12.2007

„Што е уметност Македонија“, е дел од проектот на култната словенечка уметничка група „Ирвин“, кој утре во Националната галерија во Мала станица премиерно ќе биде претставен пред македонската публика. Фотографиите од оригиналите на иконите од музејот во Прилеп, заедно со големата фотографија на ...