TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Давидовиќ: Укинувањето на членот 175 од Законот за електронски комуникации ќе ги заштити граѓаните

Алсат-М - 22.06.2017

Доколку се укине или измени членот 175 од Законот за електронски комуникации ќе се ограничи можноста на УБК масовно да прислушува. Од друга страна ќе бидат заштитени човековите права и слободи.

Две години по иницијативата, уставните судии решија да поведат постапка за прислушувањето кај операторите

МКД - 22.06.2017

Уставниот суд одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на член 175 од Законот за електронски комуникации. Во овој член пишува дека телекомуникациските оператори на сопствен трошок треба да ги обезбедат „сите неопходни технички услови за ...

Уставен суд ќе одлучува околу законитоста на прислушкувањата на УБК

Фокус - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој на телекомуникациските оператори во Македонија им наложува да ги обезбедат сите технички услови за УБК да ги следи комуникациите во ...

Уставниот суд расправа за Законот за електронски комуникации

Канал5 - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на комуникациите за органот кој е ...

Уставниот суд расправа за Законот за електронски комуникации

Алсат-М - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на комуникациите за органот кој е ...

Уставен го оспори неограниченото следење на комукациите на УБК

Фокус - 21.06.2017

Уставниот суд со мнозинство гласови на денешната седница одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на член 175 од Законот за електронски комуникации. Членот предвидува телекомуникациските оператори на сопствен трошок да ги обезбедат „сите ...

Законот за следење на комуникациите повторно пред Уставен

24 Вести - 21.06.2017

Пред уставните судии повторно е иницијативата за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за следење на комуникациите кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување на технички услови за следење на ...

Уставен расправа за член од Законот за електронски комуникации за кој и Прибе побара да се укине

Сакам да кажам - 21.06.2017

Законитоста и уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, кој што е споменат како спорен во извештајот на Прибе, денеска е предмет на расправа во Уставниот суд. Мнозинството уставни судии се за прифаќање на иницијативата за ...

Уставен го оспори неограниченото следење на комукациите на УБК

24 Вести - 21.06.2017

Со мнозинство гласови уставните судии одлучија да поведат постапка за членот 175 од Законот за следење на комуникациите. Според објаснувањето на генералниот секретар на судот, ваквата одлука на судиите е донесена поради сомнеж во уставноста на ...

Ќе се утврдува уставноста на прислушуваните разговори

Канал5 - 21.06.2017

Уставниот суд одлучи да поведе постапка за членот 175 од Законот за следење на комуникациите. Одлуката судиите ја донеле поради сомнеж во уставноста на оспорениот член, појасни генералниот секретар на Уставен.

Уставен суд изрази сомнеж во неограничената можност УБК да прислушува

24 Вести - 21.06.2017

Бурна двa и пол часовна расправа предизвика иницијатвата за оспорување на членот 175 од Законот за електронските комуникации, особено делот поврзан со прислушувањата кој денеска беше пред уставните судии.

Се злоупотребува опремата за прислушување?

ТВ21 - 21.06.2017

По повеќе од два часа бурна расправа, Уставниот суд одлучи – ќе поведе постапка за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. За нив е спорно дали некој може да направи злоупотреба со опремата за прислушување кај ...

Пред да дојде Прибе ќе се оценува уставноста на законот за следење елктронски комуникации

Телма - 21.06.2017

Уставниот суд две години по документот на Прибе и една недела пред повтоното доаѓањето на Прибе одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на делот од законот за електронски комуникации кој регулира следење на комуникации.

Уставниот суд ќе расправа за прислушувањето преку мобилните оператори

Фокус - 21.06.2017

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Уставен расправа дали УБК може да прислушкува без судски налог

Телма - 21.06.2017

Уставниот суд ја почна расправата за уставноста и законитоста на контроверзниот член 175 од Законот за електронски комуникации, со кој на телекомуникациските оператори во земјава им се наложува „да ги обезбедат сите неопходни технички услови за да ѝ ...

Уставниот суд ќе расправа за прислушувањето преку мобилните оператори

Кајгана - 21.06.2017

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Уставен суд ќе расправа дали УБК може да прислушува неограничено

+инфо - 21.06.2017

Уставен ќе поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски ...

Уставниот поведе постапка за уставноста на член од Законот за електронски комуникации

Сител - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на ...

Уставен ќе поведе постапка за уставноста на прислушувањето кај телекомуникациските оператори

Таратур - 21.06.2017

Уставниот суд со мнозинство гласови на денешната седница одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на член 175 од Законот за електронски комуникации. Членот предвидува телекомуникациските оператори на сопствен трошок да ги обезбедат сите ...

Уставниот суд ќе расправа за прислушувањето преку мобилните оператори

Макфакс - 21.06.2017

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Мнозинството уставни судии бара да се поведе постапка за членот на Законот за електронски комуникации

Макфакс - 21.06.2017

Широка двочасовна дускусија кај уставните судии за членот 175 од Законот за електронски комуникации, на денешната седница на Уставниот суд. Судијката известител Вангелина Маркудова, предложи да се поведе постапка.

Уставниот суд расправа за Законот за електронски комуникации

А1 On - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на комуникациите за органот кој е ...

Уставен суд расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Нова ТВ - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој на телекомуникациските оператори во Македонија им наложува да ги обезбедат сите технички услови за УБК да ги следи комуникациите во ...

Уставниот суд расправа за Законот за електронски комуникации

Сител - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на комуникациите за органот кој е ...

Мнозинството уставни судии бара да се поведе постапка за членот на Законот за електронски комуникации

А1 On - 21.06.2017

Широка двочасовна дускусија кај уставните судии за членот 175 од Законот за електронски комуникации, на денешната седница на Уставниот суд, пишува Макфакс . Судијката известител Вангелина Маркудова, предложи да се поведе постапка.

Уставниот суд расправа за Законот за електронски комуникации

МРТ - 21.06.2017

Оваа иницијатива веќе беше на дневен ред во март, но расправата по неа беше одложена поради обемноста на материјалот. Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на ...

Уставниот суд ќе поведе постапка за опремата за прислушување кај операторите

Р.С.Европа - 21.06.2017

Уставниот суд со мнозинство гласови на денешната седница одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на член 175 од Законот за електронски комуникации. Членот предвидува телекомуникациските оператори на сопствен трошок да ги обезбедат „сите ...

Уставниот суд ќе поведе постапка за членот 175 од Законот за електронски комуникации

МРТ - 21.06.2017

Според објаснувањето на генералниот секретар на судот, Александар Лазов ваквата одлука на судиите е донесена поради изразен сомнеж во уставноста на оспорениот член. Со мнозинство гласови уставните судии одлучија да поведат постапка за оценување на ...

Уставен ќе расправа дали УБК има право неограничено да прислушува

Стандард - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница со мнозинство гласови донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. За мнозинството уставни судии членот е спорен, откако овозможува неограничено ...

Уставниот поведе постапка за уставноста на член од Законот за електронски комуникации

А1 On - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на ...

Уставниот суд поведе постапка за членот 175 од Законот за електронските комуникации во врска со следењето на ...

Академик - 21.06.2017

Членот 175 од Законот за електронските комуникации, за кој Уставниот суд поведе постапка за уставноста и законитоста, е насловен „Следење на комуникации“ и во него се вели дека операторите се должни да ги обезбедат сите неопходни технички услови за ...

Расправа за Законот за елеконтронски комуникации во Уставниот суд

Р.С.Европа - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на комуникациите за органот кој е ...

Уставен расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Слободен Печат - 21.06.2017

Уставниот суд ја почна расправата за уставноста и законитоста на контроверзниот член 175 од Законот за електронски комуникации, со кој на телекомуникациските оператори во земјава им се наложува „да ги обезбедат сите неопходни технички услови за да ѝ ...

Уставниот суд расправа за Законот за електронски комуникации

Нетпрес - 21.06.2017

Оваа иницијатива веќе беше на дневен ред во март, но расправата по неа беше одложена поради обемноста на материјалот. Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на ...

Уставните судии бараат да се поведе постапка за членот 175 од Законот за електронски комуникации

Кајгана - 21.06.2017

Широка двочасовна дускусија кај уставните судии за членот 175 од Законот за електронски комуникации, на денешната седница на Уставниот суд. Судијката известител Вангелина Маркудова, предложи да се поведе постапка.

Може ли УБК да прислушува без судска наредба?

МКД - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој на телекомуникациските оператори во Македонија им наложува да ги обезбедат сите технички услови за УБК да ги следи комуникациите во ...

Уставен суд поведува постапка за законот поради кој УБК лесно слушаше

Нова ТВ - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. Мнозинството судии на седницата изразија сомнеж дека како што е уреден Законот, преку членовите 168 ...

Уставен го оспори неограниченото следење на комукациите на УБК

Тера - 21.06.2017

Со мнозинство гласови уставните судии одлучија да поведат постапка за членот 175 од Законот за следење на комуникациите. Според објаснувањето на генералниот секретар на судот, ваквата одлука на судиите е донесена поради сомнеж во уставноста на ...

Жестока расправа во Уставниот суд за правото на УБК да прислушува без судски налог

Мета - 21.06.2017

Иницијативата за законитоста и за уставноста на членот 175 од законот за електронски комуникации предизвика обемна и жестока дебата меѓу уставните судии. Во дискусијата се вклучија сите деветмина судии, кои неколкупати ги изложуваа аргументите и се ...

Уставниот суд ќе расправа за прислушувањето преку мобилните оператори

Точка - 21.06.2017

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Уставен суд пресече – ќе расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Либертас - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. Мнозинството судии на седницата изразија сомнеж дека како што е уреден Законот, преку членовите 168 ...

Мнозинството уставни судии бара да се поведе постапка за членот на Законот за електронски комуникации

Точка - 21.06.2017

Широка двочасовна дускусија кај уставните судии за членот 175 од Законот за електронски комуникации, на денешната седница на Уставниот суд. Судијката известител Вангелина Маркудова, предложи да се поведе постапка.

Уставен суд пресече – ќе расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Мета - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. Мнозинството судии на седницата изразија сомнеж дека како што е уреден Законот, преку членовите 168 ...

Уставен суд расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Локално - 21.06.2017

Уставниот суд денеска расправа за уставноста и законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој на телекомуникациските оператори во Македонија им наложува да ги обезбедат сите технички услови за УБК да ги следи комуникациите во ...

Уставен суд пресече – ќе расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Локално - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. Мнозинството судии на седницата изразија сомнеж дека како што е уреден Законот, преку членовите 168 ...

Уставен суд ќе расправа дали УБК може да прислушува неограничено или треба да има промени во законот

Точка - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница донесе одлука да поведе постапка за утврдување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации. Мнозинството судии на седницата изразија сомнеж дека како што е уреден Законот, преку членовите 168 ...

Уставен суд денеска расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Либертас - 21.06.2017

Уставниот суд ја почна расправата за уставноста и законитоста на контроверзниот член 175 од Законот за електронски комуникации , со кој на телекомуникациските оператори во земјава им се наложува „да ги обезбедат сите неопходни технички услови за да ...

Уставниот суд ќе поведе постапка за опремата за прислушување кај операторите

еМагазин - 21.06.2017

Уставниот суд на денешната седница одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски комуникации кој се однесува на обврските на телекомуникациските оператори за обезбедување технички услови за следење на ...

Уставниот суд ќе расправа за прислушувањето преку мобилните оператори

Канал 77 - 21.06.2017

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Пред да дојде Прибе ќе се оценува уставноста на законот за следење елктронски комуникации

Локално - 21.06.2017

Уставниот суд две години по документот на Прибе и една недела пред повтоното доаѓањето на Прибе одлучи да поведе постапка за оценување на уставноста на делот од законот за електронски комуникации кој регулира следење на комуникации.

Жестока расправа во Уставниот суд за правото на УБК да прислушува без судски налог

Либертас - 21.06.2017

Иницијативата за законитоста и за уставноста на членот 175 од законот за електронски комуникации предизвика обемна и жестока дебата меѓу уставните судии. Во дискусијата се вклучија сите деветмина судии, кои неколкупати ги изложуваа аргументите и се ...

Уставен суд денеска расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Мета - 21.06.2017

Уставниот суд ја почна расправата за уставноста и законитоста на контроверзниот член 175 од Законот за електронски комуникации , со кој на телекомуникациските оператори во земјава им се наложува „да ги обезбедат сите неопходни технички услови за да ...

Жестока расправа во Уставниот суд за правото на УБК да прислушува без судски налог

Локално - 21.06.2017

Иницијативата за законитоста и за уставноста на членот 175 од законот за електронски комуникации предизвика обемна и жестока дебата меѓу уставните судии. Во дискусијата се вклучија сите деветмина судии, кои неколкупати ги изложуваа аргументите и се ...

Уставен суд денеска расправа дали УБК може да прислушува без судски налог

Тера - 21.06.2017

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Пред Уставен суд иницијативата за Законот за следење на комуникации...

Н.Македонија - 21.06.2017

Пред Уставен суд иницијативата за Законот за следење на комуникации На денешната седница на Уставниот суд, судиите ќе ја разгледуваат повторно иницијативата за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за следење на комуникациите.

(Обновено) Уставен ќе покрене постапка по иницијативата за Законот за следење на комуникации...

Н.Македонија - 21.06.2017

(Обновено) Уставен ќе покрене постапка по иницијативата за Законот за следење на комуникации Судиите од Уставен суд, со мнозинство гласови одлучија да покренат постапка по иницијатицата за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за следење ...

Невладините бараат измени на Законот за електронски комуникации: МВР да пристапува кон следење само со судски налог

Канал 77 - 20.06.2017

Министерството за внатрешни работи да има пристап до електронските комуникации на граѓаните, само со претходно издаден судски налог – ова е една од препораките на невладините организации, во рамките на проектот „И мета податоците се лични“.