TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Диво месо" шета низ Европа

Вест - 24.05.2002

ГОСТУВАЊА Според режисерот Александар Поповски секое гостување на македонскиот театар е како освојување нова територија "Диво месо" од Горан Стефановски со режијата на Александар Поповски почнува да ги шета европските фестивали.

"Диво месо" на фестивалот "Wiener Theaterbegegnungen"

Утрински - 21.05.2002

Драмски театар гостува во Виена, Австрија Лилјана Митевска На покана на театарот "Акцент" од Виена, Драмскиот театар од Скопје гостува на фестивалот "Wiener Theaterbegegnungen" во Австрија, кој започнува денеска, а ќе трае до 27 мај.