TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев: Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот

Канал5 - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот,рече во видео обраќање претседателот на СДСМ, Зоран Заев. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување ...

Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните за да ја стимулира приватната потрошувачка

Фокус - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

24 Вести - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

Петров: Преку платежните картички и ваучери ја зголемуваме куповната моќ и домашната потрошувачка

Канал5 - 14.06.2020

Нашата цел е јасна – заедно ќе ја пребродиме кризата со коронавирусот и заедно ќе излеземе од оваа криза, уште похрабри и уште посилни, рече на рес-конференција, Коста Петров, потпретседател на СДСМ.

Кризата со корона вирусот го зголеми бројот на е-продавници и електронски плаќања

МКД - 14.06.2020

Од почетокот на кризата предизвикана од коронавирусот зголемено е користењето на компјутерите и мобилните телефони за плаќање. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е зголемен за околу 30 отсто, а бројот ...

За 30 отсто повеќе плаќања со мобилни телефони и компјутери во корона кризата

+инфо - 14.06.2020

По отпочнување на корона-кризата, физичките лица сè повеќе ги користеле придобивките на електронското банкарство. Бројот на електронски кредитни трансфери иницирани од страна на граѓаните во март се зголемил за значителни 30,3 отсто на годишна ...

За 30 отсто повеќе плаќања со мобилни телефони и компјутери во корона кризата

Нетпрес - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

(ВИДЕО) Заев: „Купувам домашно“ за развојна македонска економија, промоција и раст на домашната економска понуда

А1 On - 14.06.2020

„Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

(ВИДЕО) Петров: Преку платежните картички и ваучери ја зголемуваме куповната моќ и домашната потрошувачка

А1 On - 14.06.2020

„Нашата цел е јасна – заедно ќе ја пребродиме кризата со коронавирусот и заедно ќе излеземе од оваа криза, уште похрабри и уште посилни. Уште од самиот почеток на кризата, презедовме низа мерки преку кои со директна финансиска поддршка им помагаме ...

Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните

МКД - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

(Видео) Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните

Макфакс - 14.06.2020

За првпат државата дава пари директно кај граѓаните со цел да ја зголеми куповната моќ и да ја стимулира приватната потрошувачка, порача во видео-обраќање претседателот на СДСМ, Зоран Заев.

Ем невработени, ем дискриминирани

Слободен Печат - 14.06.2020

Социјалните мрежи здивеа. Се поставуваат прашања, зошто некој кој има приход од 0 (нула) денари или пак е избришан од Агенцијата, е во подобра позиција од некој кој работи, иако за минимална плата? Засега одговорите се нејасни Кој си поигра со ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

А1 On - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

КОРОНАВИРУСОТ НИ ГИ СМЕНИ И НАВИКИТЕ: Македонските граѓани се префрлаат на е-трговија

Денешен - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

Frontline - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

24Инфо - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

(Видео) Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните

Centar - 14.06.2020

За првпат државата дава пари директно кај граѓаните со цел да ја зголеми куповната моќ и да ја стимулира приватната потрошувачка, порача во видео-обраќање претседателот на СДСМ, Зоран Заев.

Видео обраќање на Заев – Во тек реализација на третиот пакет мерки, поддршката стигнува до сите

Либертас - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните

Тера - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот, вели во своето видео обраќање претседателот на СДСМ Зоран Заев. „Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел ...

(ВИДЕО) Oбраќање на претседателот на СДСМ, Зоран Заев за домашните платежни картички

Граѓански збор - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот, изјави во своето обраќање претседателот на СДСМ, Зоран Заев. „Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел ...

Заев: Државата за првпат дава пари директно кај граѓаните

Локално - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

Либертас - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

Петров: Преку платежните картички и ваучери ја зголемуваме куповната моќ и домашната потрошувачка

24Инфо - 14.06.2020

Нашата цел е јасна – заедно ќе ја пребродиме кризата со коронавирусот и заедно ќе излеземе од оваа криза, уште похрабри и уште посилни, порачана денешната пресконференција Коста Петров, потпретседател на СДСМ.

(ВИДЕО) Петров: Преку платежните картички и ваучери ја зголемуваме куповната моќ и домашната потрошувачка

iPortal - 14.06.2020

Нашата цел е јасна – заедно ќе ја пребродиме кризата со коронавирусот и заедно ќе излеземе од оваа криза, уште похрабри и уште посилни, изјави на денешната прес-конференција, Коста Петров, потпретседателот на СДСМ.

Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните

Точка - 14.06.2020

За првпат државата дава пари директно кај граѓаните со цел да ја зголеми куповната моќ и да ја стимулира приватната потрошувачка, порача во видео-обраќање претседателот на СДСМ, Зоран Заев.

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

Бизнис Вести - 14.06.2020

Скопје, 14 јуни 2020 (МИА) – Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот.

Петров: Преку платежните картички и ваучери ја зголемуваме куповната моќ и домашната потрошувачка

Локално - 14.06.2020

Нашата цел е јасна – заедно ќе ја пребродиме кризата со коронавирусот и заедно ќе излеземе од оваа криза, уште похрабри и уште посилни, изјави на денешната прес-конференција Коста Петров, потпретседател на СДСМ.

Заев: Со третиот пакет економски мерки се зајакнува јавната и приватната потрошувачка и се заживува економијата

Frontline - 14.06.2020

Премиерот Зоран Заев во денешното обраќање го презентираше третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на економијата. -Владата покажа сериозна подготвеност во справување со ...

Петров: Преку платежните картички и ваучери ја зголемуваме куповната моќ и домашната потрошувачка

Frontline - 14.06.2020

Уште од самиот почеток на кризата, презедовме низа мерки преку кои со директна финансиска поддршка им помагаме на граѓаните и на компаниите полесно да ја пребродат оваа глобална криза, изјави еден од потпетседателите на СДСМ, Коста Петров.

(ВИДЕО) Oбраќање на претседателот на СДСМ, Зоран Заев за домашните платежни картички

iPortal - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот, изјави во своето обраќање претседателот на СДСМ, Зоран Заев. „Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел ...

Видео обраќање на Заев – Во тек реализација на третиот пакет мерки, поддршката стигнува до сите

Вечер Прес - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со кономскитепоследици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на нашата ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

Опсервер - 14.06.2020

Скопје, 14 јуни 2020 () – Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот.

Здравствените работници ангажирани во справувањето со Ковид 19 наместо 40% од нето платата, на платежна картичка добија ...

Точка - 14.06.2020

Помпезно најавуваната мерка дека здравствените работници ангажирани во спраување со Ковид-19, ќе добијат картичка со 40%, пропадна во вода. Наместо 40%, добија смешни 92 денари, со кои може да купат домашни производи.

Средношколци се жалат дека за домашна платежна картичка наместо нивните имало имиња на пензионери, вкупно околу 20.000 ...

Вечер Прес - 14.06.2020

Од викендов е активна и веб-страницата domasiedoma.gov.mk на која се проверува кој добива ваучер од 6.000 денари за престој во домашните категоризирани туристички капацитети во периодот од 15 јули до 15 декември.

Заев: Невработените и примателите на социјална помош добиваат 9.000 денари, а вработените со ниски примања 3.000 денари

Поглед - 14.06.2020

Концептот Парите на граѓаните дополнително се проширува со домашните платежни картички. На овој начин поддршката стигнува до сите оние на кои им е потребна. Невработените лица и примателите на социјална помош добиваат 9.000 денари, а вработените со ...

Македонските граѓани се префрлаат во електронската трговија, зголемен бројот и на е-продавници и на плаќања

Вечер Прес - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

(Видео) Заев: Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот

24Инфо - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

Заев: За првпат државата дава пари директно кај граѓаните

365 - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот, оценува претседателот на СДСМ – Зоран Заев, во видео обраќање до граѓаните по повод домашните платежни картички.

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци

MakPress - 14.06.2020

Зголемено користење на компјутерите и мобилните телефони за плаќање е забележано во текот на изминатите месеци, откако почна кризата предизвикана од коронавирусот. Податоците покажуваат дека бројот на плаќања преку електронско банкарство во март е ...

Заев: Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици

MakPress - 14.06.2020

Владата покажа сериозна подготвеност во справување со економските последици предизвикани од коронавирусот. Во тек е реализацијата на третиот пакет економски мерки кои имаат за цел зајакнување на јавната и приватната потрошувачка и заживување на ...

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

ТВ21 - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk , изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Дел од медицинскиот кадар понижен и деградиран: Секој ден прегледуваме потенцијално позитивни, а не сме исто наградени

Фокус - 13.06.2020

Дел од лекарите и другите здравствени работници се чувствуваат понижено и деградирачки бидејќи не добија награда од 40 отсто од последната плата како нивните колеги кои беа директно вклучени во тестирањето и лекувањето на пациенти со Ковид-19, иако ...

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

Телма - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

20.000 граѓани испратиле приговори до Владата за платежните картички

Фокус - 13.06.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска истакна дека има проблем во постапката на делење на платежните картички за граѓаните со ниски примања, средношколците и студентите поради што 20.000 приговори за платежните картички пристигнале до Владата.

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

24 Вести - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани на домашни платежни картички за зголемување на куповната моќ и за ...

Канал5 - 13.06.2020

Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија,се наведува во партиското соопштение..

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани кои добиваат домашни платежни картички

Фокус - 13.06.2020

Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија. Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

ТВ21 - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Ангеловска: Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

Канал5 - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

До Владата стигнале 20.000 пораки со приговори и прашања за платежните картични за купување домашни производи

Сакам да кажам - 13.06.2020

За еден ден 20.000 пораки стигнале на електронската адреса на Владата со приговори од граѓани кои не добиле платежни картички и прашања за нивно користење. Министерката за финасии Нина Ангеловска на денешната прес-конференција призна дека има ...

Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Кајгана - 13.06.2020

Таа во одговр на новинарско прашање на денешната прес-конференција во Владата посочи дека се пристигнати над 20 илјади пораки од граѓани кои ги нeмало на листата и додаде дека дел од пораките се враќале поради пополнување на сандачето.

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Слободен Печат - 13.06.2020

Во однос на начинот и одговарањето на барањата на оние коишто сметаат дека не се во листата, прецизира, организиран е тим во Генералниот секретаријат кој е во координација со Министерството за финансии и со банките за евентуални корекции во листите ...

20.000 граѓани испратиле приговори до Владата за платежните картички

Скопје24 - 13.06.2020

20.000 приговори за платежните картички пристигнале до Владата. Министерката за финансии, Нина Ангеловска истакна дека има проблем во постапката на делење на платежните картички за граѓаните со ниски примања, средношколците и студентите.

Ангеловска: Кога се мислите каде да летувате, размислете за убавините на земјава

+инфо - 13.06.2020

Станува збор, потенцира, за две навистина обемни мерки како од аспект на опфат на граѓани односно 325.000 лица, но истовремено и финансиски обемни. Ваучерите се во вредност над 10 милиони евра, додека домашните платежни картички во вредност од 28 ...

Граѓаните добиваа ваучери за туризами картички „Купувам домашно“

Р.С.Европа - 13.06.2020

Од денеска граѓаните добиваат ваучери за туризам, кои ќе може да ги искористат до 15 декември. Вакви картички треба да добијат 117.000 граѓани.Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на ...

И студентите на постдипломски студии ќе добијат домашна платежна картичка, одлучи Владата

Радио МОФ - 13.06.2020

Студентите од третиот степен во високото образование, односно, студентите што се на постдипломски студии на возраст до 29 години исто така ќе ја добијат домашната платежна картичка која е наменета за купување на македонски производи и услуги, одлучи ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

Сител - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани преку домашните платежни картички

Макфакс - 13.06.2020

Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија.Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

Кајгана - 13.06.2020

-Овие мерки се дел од третиот пакет на антикризни мерки, насочени кон ревитализирање на економијата. Тие се со јасни цели и се насочени да дадат повеќекратни ефекти и за граѓаните и за стопанството.

20.000 граѓани испратиле приговори до Владата за платежните картички

Press24 - 13.06.2020

20.000 приговори за платежните картички пристигнале до Владата. Министерката за финансии, Нина Ангеловска истакна дека има проблем во постапката на делење на платежните картички за граѓаните со ниски примања, средношколците и студентите.

Над 20.000 приговори за домашната платежна картичка - од денеска проверка и за www.samodomasiedoma.gov.mk

Сител - 13.06.2020

За 2 дена пристигнати над 20.000 пораки до Владата со приговори од граѓаните кои ги нема на листата за домашни платежни картички, или пак со прашања како и каде може истата да се користи. Генералниот секратаријатат дополнително ќе ги проверува сите ...

ВИДЕО: Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

А1 On - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Некој добил 300 место 3.000 денари, некој пак огромна сума: Лавина реакции по објавувањето на листата корисници на ...

Курир - 13.06.2020

Наместо 3.000 денари, добиле само 322 денари, пензионери на кои не им следува ниту денар, добиле огромни суми пари на своите сметки. Некои пак се жалат дека ги нема на листата на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“, кој пола од времето не ни работи.

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

А1 On - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk , изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Хаос со платежните картички – Наместо 3.000 добиле 300 денари, а некои, пак, огромни суми

Нетпрес - 13.06.2020

Наместо 3.000 денари, добиле само 322 денари, пензионери на кои не им следува ниту денар, добиле огромни суми пари на своите сметки. Некои пак се жалат дека ги нема на листата на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“, кој пола од времето не ни работи, ...

Бектеши: Објавена е листата на граѓани кои ќе добијат по 6.000 денари за поттик на домашниот туризам

Press24 - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Ваучери за туризам ќе добијат 117.000 граѓани, почна дистрибуцијата на 324.500 картички „Купувам домашно“

МКД - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

ММС - 13.06.2020

Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на воспоставување на јасни услови без ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

А1 On - 13.06.2020

Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на воспоставување на јасни услови без ...

За платежната картичка „Купувај домашно“ стигнале 20.000 мејлови со приговори и прашања

МКД - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платежна картичка “Купувај домашно“, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Либертас - 13.06.2020

– Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на воспоставување на јасни услови без ...

Ангеловска: Веќе од денеска 117.000 граѓани ќе добијат ваучери за туризам

iPortal - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Веќе се дистрибуираат ваучери за туризам за 117.000 граѓани

Frontline - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

И студентите на постдипломски студии ќе добијат платежна картичка

Скопје инфо - 13.06.2020

Студентите од третиот степен во високото образование, односно студентите што се на постдипломски студии на возраст до 29 години ќе добијат платежна картичка. Владата денеска ја дополни и Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Вечер Прес - 13.06.2020

Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на воспоставување на јасни услови без ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а ги нема на листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Поглед - 13.06.2020

Сите граѓани коишто сметаат дека ги исполнуваат критериумите согласно Уредбата и треба да се во листата поднесуваат меил со образложение и доказ дека треба да се во листата, истакна министерката Ангеловска на денешната прес конференција на која беа ...

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

4NEWS - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка , изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

Република - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

Либертас - 13.06.2020

– Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Дали ве има на овој список: Објавена е листата на граѓаните кои ќе добијат по 6.000 денари за поттик на домашниот ...

Centar - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Хаос со платежните картички – Наместо 3.000 добиле 300 денари, а некои, пак, огромни суми

Точка - 13.06.2020

Наместо 3.000 денари, добиле само 322 денари, пензионери на кои не им следува ниту денар, добиле огромни суми пари на своите сметки. Некои пак се жалат дека ги нема на листата на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“, кој пола од времето не ни работи, ...

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани на домашни платежни картички за зголемување на куповната моќ и за ...

Либертас - 13.06.2020

Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани на домашни платежни картички за зголемување на куповната моќ и за јакнење на економијата. Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и ...

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

Опсервер - 13.06.2020

Скопје, 13 јуни 2020 () – Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани на домашни платежни картички за зголемување на куповната моќ и за ...

24Инфо - 13.06.2020

Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија. Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Над 20.000 пораки со приговори и прашања за поделените платежни картички

Република - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk – изјави денеска министерката за финансии Нина Ангеловска.

Банките со известувања за издавање на домашната платежна картичка

Kumanovo News - 13.06.2020

Сите банки коишто се вклучeни во издавање на домашни платежни картички, согласно владината Уредба со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, ги објавија известувањата за ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

Опсервер - 13.06.2020

Скопје, 13 јуни 2020 () – Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот ...

Нина Ангеловска: Првите платежни картички предадени во рацете на граѓаните

Фактор - 13.06.2020

Нина Ангеловска, министерката за финансии, на денешната прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање, информираше дека првите платежни картички од кампањата „Купувај домашно“ од третиот сет на економски мерки за ублажување на корона-кризата ...

Пристигнати над 20.000 меилови: Приговорите за домашната платежна картичка ќе се проверуваат од надлежните институции

Локално - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Приговорите за домашната платежна картичка се категоризираат и проверуваат од надлежните институции

iPortal - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk , изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Повеќе од 20.000 мејлови до Генералниот секретаријат од граѓани со забелешки за платежните картички

Фактор - 13.06.2020

Нина Ангеловска, министерката за финансии, на денешната прес-конференција информираше дека повеќе од 20.000 мејлови со приговори и забелешки биле испратени на еектронската пошта на Генералниот секретаријат на Владата, каде што може да се обрати ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

Вечер Прес - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Опсервер - 13.06.2020

Скопје, 13 јуни 2020 () – Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на ...

Хаос со платежните картички – Наместо 3.000 добиле 300 денари, а некои, пак, огромни суми

Скопје инфо - 13.06.2020

Наместо 3.000 денари, добиле само 322 денари, пензионери на кои не им следува ниту денар, добиле огромни суми пари на своите сметки. Некои пак се жалат дека ги нема на листата на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“, кој пола од времето не ни работи, ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

Либертас - 13.06.2020

– Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Владата ќе ја утврдува веродостојноста на лицата кои добиле домашна платежна картичка

Скопје инфо - 13.06.2020

Во дел од потадоците за лицата кои добиле домашна платежна картичка владата констатирила недоследности и истите ќе бидат предмет на дополнителна проверка. Ваква одлука вечерва била донесена на седницата на владата откако било утврдено дека дел од ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите ќе бидат додадени за домашна картичка

Локално - 13.06.2020

Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на воспоставување на јасни услови без ...

СДСМ: 324.479 граѓани добиваат директна парична поддршка од државата за да се зголеми куповната моќ и да се стимулира ...

iPortal - 13.06.2020

„Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија. Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а се испуштени од листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Бриф - 13.06.2020

Нема ниту еден граѓанин или студент или средношколец или кој било доколку е во листата да остане без средства, без финансиска поддршка и без платежна картичка, бидејќи тоа е неселективен, транспарентен процес на воспоставување на јасни услови без ...

Ангеловска: Од денеска 117.000 граѓани ќе добијат ваучери за туризам

Локално - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

АНГЕЛОВСКА: Од денеска ваучери за 117.000 граѓани за годинашниов коронатуризам

Денешен - 13.06.2020

Од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава, посочи денеска министерката за финансии Нина Ангеловска. – Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 ...

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани преку домашните платежни картички

Centar - 13.06.2020

Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија.Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Ангеловска: Сите што ги исполнуваат условите, а ги нема на листите за домашна картичка ќе бидат додадени

Frontline - 13.06.2020

Сите граѓани коишто сметаат дека ги исполнуваат критериумите согласно Уредбата и треба да се во листата поднесуваат меил со образложение и доказ дека треба да се во листата, истакна министерката Ангеловска на денешната прес конференција на која беа ...

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани на домашни платежни картички за зголемување на куповната моќ и за ...

Граѓански збор - 13.06.2020

„Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија. Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Над 20.000 меилови со приговори и прашања за платежната картичка kupuvajdomasno.gov.mk

MakPress - 13.06.2020

Пристигнати се над 20.000 меилови, но само дел од нив се со приговори на студенти кои не се нашле на листата на корисници на домашната платенна картичка kupuvajdomasno.gov.mk, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

СДСМ: Вкупно 28 милиони евра за 324.479 граѓани на домашни платежни картички за зголемување на куповната моќ и за ...

MakPress - 13.06.2020

Владата предводена од СДСМ презеде навремени и сериозни мерки за ублажување на првичните удари на коронакризата и постави основа за брза трансформација на нашата економија. Во тек е реализација на третиот пакет економски мерки со кој се зголемуваат ...

Ваучери за туризам за 117.000 граѓани, веќе се дистрибуираат и 324.500 картички „Купувам домашно“

MakPress - 13.06.2020

Веќе од денеска 117.000 граѓани добиваат ваучери за туризам, кои ќе можат да ги искористат заклучно 15 декември годинава. Доделувањето на платежните картички, пак, кои ќе ги добијат околу 324.500 граѓани, започна во текот на вчерашниот ден преку ...

Стопанска банка АД – Скопје ги издаде првите 5.000 картички од проектот „Купувам Домашно“

Банкарство.мк - 13.06.2020

Стопанска банка АД – Скопје започна со издавање на #КупувамДомашно картичките, со ставање на располагање на првите 5.000 картички во текот на вчерашниот ден. Согласно со планот за изработка и издавање на над 110.000 картички, Стопанска банка АД – ...

Илјадници граѓани прашаа каде е нивната платежна картичка

Expres - 13.06.2020

Дури 20.000 приговори но и прашања добила Владата за само еден ден од граѓани кои не добиле или не знаат каде да ги подигнат и како да ги користат платежни картички. Министерката за финансии, Нина Ангеловска истакна дека има проблем во постапката на ...

Ви треба нова графичка? Ова се дел од најдобрите

IT.mk - 12.06.2020

Пандемијата на коронавирус ги зафати сите сектори. Хардверот е супер редок, а се од видеоигри до конференции за девелопери е поместено или откажано. За среќа или несреќа времето кога разликата од една до друга генерација хардвер е поминато, па дури ...

Кај некои радост кај некои жалби и поплаки за платежната картичка

Канал5 - 12.06.2020

28 милиони евра од денеска почнаа да се распределуваат, но граѓаните веќе алармираат за недоследности. Па така, има случаи граѓани над 30 години да добиле картичка во категоријата млади, невработени кои се и активни баратели на работа ги немало на ...

„Купувам домашно" за два дена посетена 3,7 милиони пати

Канал5 - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета. Отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Заев: Домашни платежни картички за над 324.000 граѓани

Канал5 - 12.06.2020

СДСМ во изминатите три години како владејачка партија покажа дека се води од концептот парите да завршуваат кај граѓаните. И во време на пандемија и глобална економска криза, веруваме во овој концепт кој сериозно го зголемува животниот стандард на ...

Средношколци нема во списоците за платежна картичка, А не можат ни да се пријават оти е-поштата на Владата е блокирана

Сакам да кажам - 12.06.2020

Дел од средношколците не добиле известување дека им следува платежна картичка од 3.000 денари од Владата, ниту пак можат да поднесат приговор бидејќи e пребукирана електронската адреса. Средношколци се јавија во нашата редакција објаснувајќи дека ...

И студентите на магистерски и докторски студии ќе добијат платежна картичка

А1 On - 12.06.2020

Студентите од третиот степен во високото образование, односно студентите што се на постдипломски студии на возраст до 29 години ќе добијат платежна картичка. Владата денеска ја дополни и Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и ...

Дали и граѓани со блокирани сметки ќе може да ја користат платежната картичка „Купувам домашно“

Скопје24 - 12.06.2020

Домашната платежна картичка е дел од третиот сет економски мерки кои имаат за цел да ја заживеат економијата во фазата на нејзино постепено реотварање и креирање на нова развојна македонска економија.

На овие места ќе може да се трошат парите од домашните платежни картички

Сител - 12.06.2020

Започна процесот на издавање на домашна платежна картичка. Корисници на Домашната платежна картичка се граѓани со низок доход, односно 115.927 лица – приматели на социјална помош и невработени евидентирани како активни баратели на работа во АВРСМ до ...

Дали ви следува домашната платежна картичка „Купувам домашно“?

Кајгана - 12.06.2020

Домашната платежна картичка е дел од третиот сет економски мерки кои имаат за цел да ја заживеат економијата во фазата на нејзино постепено реотварање и креирање на нова развојна македонска економија.

ВИДЕО: „Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

А1 On - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Лавина реакции откако излегоа имињата на граѓаните кои ќе добијат пари за купување на домашни производи

Алфа - 12.06.2020

Наместо 3.000 денари, добиле само 322 денари, пензионери на кои не им следува ниту денар, добиле огромни суми пари на своите сметки. Некои пак се жалат дека ги нема на листата на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“.

Реакции - ученици и студенти ги нема на листата за платежни картици за купување домашни производи

Сител - 12.06.2020

Невработени, студенти, средношколци, лица со минимални примања ги нема на листата за добивање домашна платежна картичка. Бројни се коментарите на граѓаните кои очекувале дека ќе добијат помош од 3 или 9.000 денари, со оглед на тоа дека ги ...

Спасовски: Граѓаните кои имаат блокирани сметки ќе добијат платежнa картичка

Слободен Печат - 12.06.2020

Домашна платежна картичка „Купувам домашно“ – Парична поддршка за граѓаните за поттикнување на домашната потрошувачка. -Граѓаните кои имаат блокирани сметки ќе може слободно да ја добијат и користат платежната картичка.

Спасовски: Граѓаните кои имаат блокирани сметки ќе добијат платежнa картичка

Press24 - 12.06.2020

И граѓаите кои имаат блокирани сметки ќе можат да добијат платежна картичка, соопшти техничкиот премиер Оливер Спасовски. -Граѓаните кои имаат блокирани сметки ќе може слободно да ја добијат и користат платежната картичка.

И студентите на постдипломски студии ќе добијат платежна картичка

Макфакс - 12.06.2020

Студентите од третиот степен во високото образование, односно студентите што се на постдипломски студии на возраст до 29 години ќе добијат платежна картичка. Владата денеска ја дополни и Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и ...

„Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

Press24 - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

„Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

+инфо - 12.06.2020

Тој појасни кои категории граѓани ќе бидат опфатени со оваа мерка, меѓу кои се невработени лица, корисници на социјална помош, средношколци, студенти, здравствени работници, кои добиваат картички во износ од 3.000 или 9.000 денари.

Средношколци нема во списоците за платежна картичка, а неможат да се пријават поради блокажа на Е -поштатата на Владата

Скопје24 - 12.06.2020

Дел од средношколците не добиле известување дека им следува платежна картичка од 3.000 денари од Владата, ниту пак можат да поднесат приговор бидејќи e пребукирана електронската адреса. Средношколци се јавија во редакцијата на СДК објаснувајќи дека ...

Граѓаните со блокирани сметки ќе може да ја користат платежната картичка „Купувам домашно“

Кајгана - 12.06.2020

Домашната платежна картичка е дел од третиот сет економски мерки кои имаат за цел да ја заживеат економијата во фазата на нејзино постепено реотварање и креирање на нова развојна македонска економија.

Денес се префрлаат 28 милиони евра за картичките со државните пари

Слободен Печат - 12.06.2020

Банките се подготвуваат за поделбата на картичките со државните пари. Министерството за финансии испратило налог до Трезорот и 28 милиони евра денес ќе легнат на банкарските конта. Картичките се дел испечатени, а нивната дистрибуција може да ...

Граѓаните со голем интерес за „Купувам домашно“ – веб страницата за два дена посетена 3,7 милиони пати

Слободен Печат - 12.06.2020

Првите 50.000 картички се веќе испечатени, а треба да се издадат вкупно 324.479. Секој што ја посетил веб страницата за да се информира за мерката „Купувам домашно“ во просек по три пати се логирал на сајтот.

„Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

Вечер Прес - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

„Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

Бриф - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Заев: Средствата од 28 милиони евра, за Домашната платежна картичка веќе се префрлени кај банките кои ќе ги издаваат

Frontline - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Ангеловска: Од денес започнува издавањето на домашните платежни картички на граѓаните

Локално - 12.06.2020

Утрово се исплатени 27.8 милиони евра кон 9те банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето на домашните платежни картички на граѓаните, соопшти на својот Фејсбук профил министерката за финансии Нина Ангеловска.

„Купувам домашно” за два дена посетена 3,7 милиони пати

Бизнис Вести - 12.06.2020

Скопје, 12 јуни 2020 (МИА) – Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни ...

Еве каде ќе може да се трошат парите од домашните платежни картички

Скопје инфо - 12.06.2020

Започна процесот на издавање на домашна платежна картичка. Корисници на Домашната платежна картичка се граѓани со низок доход, односно 115.927 лица – приматели на социјална помош и невработени евидентирани како активни баратели на работа во АВРСМ до ...

На овие места ќе може да се трошат парите од домашната платежните картички

Локално - 12.06.2020

Започна процесот на издавање на домашна платежна картичка. Корисници на Домашната платежна картичка се граѓани со низок доход, односно 115.927 лица – приматели на социјална помош и невработени евидентирани како активни баратели на работа во АВРСМ до ...

Ангеловска: Утрово се исплатени 27.8 милиони евра кон 9те банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето ...

iPortal - 12.06.2020

Утрово се исплатени 27.8 милиони евра кон 9те банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето на домашните платежни картички на граѓаните, соопшти министерката за финансии Нина Ангеловска.

Заев: „Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

iPortal - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Шпаркасе банка Македонија ќе издава домашна платежна картичка

Вечер Прес - 12.06.2020

Шпаркасе банка Македонија АД Скопје е една од деветте банки преку кои ќе се издава „Домашната платежна картичка“, која е дел од третиот сет мерки на Владата на Република Северна Македонија за поддршка на одредени групи на граѓани и ревитализација на ...

27.8 милиони евра префрлени во банките за „Купувам домашно“

Тера - 12.06.2020

Министерката за финансии Нина Ангеловска информира дека утрово се префрлени 27.8 милиони евра кон 9-те банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето на домашните платежни картички на граѓаните.

Љупчо Николовски: 324.479 граѓани ќе ја добијат домашната платежна картичка „Купувам домашно“!

Бриф - 12.06.2020

324.479 граѓани ќе ја добијат домашната платежна картичка „Купувам домашно“! Без аплицирање и без дополнителни трошоци. Тоа се 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги, 28 милиони за поддршка на нашата ...

Заев: Страницата „купувам домашно“ е кликната 3.745.000 пати

Фактор - 12.06.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, на денешната прес-конференција рече дека интернет страницата „Купувам домашно“ на која граѓаните може да се информираат дали се добитници на платежната картичка од 3.000 денари како економска помош за трошење за ...

„Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

Опсервер - 12.06.2020

Скопје, 12 јуни 2020 () – Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни ...

„Купувам домашно” за два дена посетена 3,7 милиони пати

Скопје инфо - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Домашните платежни картички наполнети, банките почнуваат да ги делат

Вечер Прес - 12.06.2020

Најголемите три банки ќе издадат околу 85 проценти од сите картички и тие се навистина добро организирани. Издавањето ќе започне од оваа недела од утре, клиентите се информираат и им стигаат СМС-пораки од банките, а најдоцниот рок поставен во ...

Средношколци нема во списоците за платежна картичка, а не можат ни да се пријават

24Инфо - 12.06.2020

Дел од средношколците не добиле известување дека им следува платежна картичка од 3.000 денари од Владата, ниту пак можат да поднесат приговор бидејќи e пребукирана електронската адреса, пишува САКАМДАКАЖАМ.мк.

Кој сака може да и ги врати на Владата парите од домашната платежна картичка

Фактор - 12.06.2020

Граѓаните кои не сакаат да ги земат парите на картичката која им ја доделува Владата може да се откажат од сумата и парите да се вратат во буџетот. Опцијата е дадена и на самата интернет страница https://kupuvamdomasno.gov.mk , каде директно, секој ...

Турканици пред банка, гостиварци навалија да ги подигнат платежните картичка

Република - 12.06.2020

Ни ред ни дистанца, во Гостивар денеска е тепачка за платежните картички кои почнаа да се издаваат денеска во девет македонски банки. Само една од нив реши овие ваучери да им ги достави на корисниците по пошта, за да се избегнат ваквите слики.

Видео инструкции за корисниците на домашните платежни картички

iPortal - 12.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашна платежна картичка – за поттикнување на приватната потрошувачка и за поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата предводена од #СДСМ, за која се ...

Ангеловска: Утрово се исплатени 27.8 милиони евра кон 9те банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето ...

Граѓански збор - 12.06.2020

Утрово се исплатени 27.8 милиони евра кон 9те банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето на домашните платежни картички на граѓаните, соопшти министерката за финансии Нина Ангеловска.

„Купувам домашно” за два дена посетена 3,7 милиони пати

24Инфо - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Некој добил 300 место 3.000 денари, некој пак огромна сума: Лавина реакции по објавувањето на листата корисници на ...

Република - 12.06.2020

Наместо 3.000 денари, добиле само 322 денари, пензионери на кои не им следува ниту денар, добиле огромни суми пари на своите сметки. Некои пак се жалат дека ги нема на листата на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“, кој пола од времето не ни работи.

Парите легнале кај банките: Се издаваат домашните платежни картички

Фактор - 12.06.2020

Министерството за финансии утрово исплатило 27,8 милиони евра кон деветте банки издавачи на картичката и од денес започнува издавањето на домашните платежни картички на граѓаните, објави министрката за финансии Нина Ангеловска.

Студентите на постдипломски студии ќе добијат домашна платежна картичка

Локално - 12.06.2020

Владата денеска ја дополни и Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници преку издавање на домашна платежна картичка наменета за купување на македонски производи и ...

„Купувам домашно“ за два дена посетена 3,7 милиони пати

MakPress - 12.06.2020

Веб страницата на која граѓаните може да добијат информации дали ќе бидат корисници на Домашна платежна картичка, а која е во функција од завчера, досега имала вкупно 3.745.921 посета, отворена е од 1.129.181 различни уреди, со матичен број проверка ...

Важни аспекти на процесот на издавање на домашни платежни картички од Шпаркасе Банка Македонија

Банкарство.мк - 12.06.2020

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје е една од деветте банки преку кои ќе се издава „Домашната платежна картичка “, која е дел од третиот сет на мерки на Владата на Република Северна Македонија за поддршка на одредени групи на граѓани и ...

Ангеловска: Граѓаните од денес ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

Банкарство.мк - 12.06.2020

Денес ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а уште денес и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички. Ова го најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Заев со платежната картичка вршат поткуп

Фокус - 11.06.2020

СДСМ не знае како да се справи со пандемијата и во државата се случува тотален хаос. Ниту знаат што да прават на здравствен, ниту на економски план. Се фалеа со економски мерки кои беа задоцнети и не беа од никаква помош бидејќи илјадници граѓани ...

НЛБ Банка ќе изготви Домашна платежна картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

Канал5 - 11.06.2020

Сто и 13 илјади граѓани кои ќе добијат Домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18- ти следниот месец. -Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Канал5 - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно" ќе ја добијат 324.479 граѓани. 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

Канал5 - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

СДСМ: Домашни платежни картички за 324.000 граѓани, 28 милиони евра за поттикнување на економската активност

Канал5 - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

Партиите се раскараа и околу платежните картички – за едни помош, за други поткуп

Телма - 11.06.2020

Власта се фали со платежните картички за граѓаните, а опозицијата обвинува дека се врши поткуп на гласачи. Од ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека мерките на Владата се задоцнети, а СДСМ возвраќа дек со 28 милиони евра се помагаат граѓаните и домашното ...

Се распределуваат ли рамноправно средствата од платежната картичка „купувај домашно“ ?

Канал5 - 11.06.2020

Нешто повеќе од 115 илјади социјлаци и активните баратели на работа ќе добијат платежни картички со по 9.000 денари за пазарење на домашни производи и услуги. Токму делот дека само активните баратели ќе добијат картички предизвика незадоволство и ...

Разговор со Бранимир Јовановиќ: Платежните картички од Владата уште еднаш ни ја открија сиромаштијата во државата

ТВ21 - 11.06.2020

Поранешниот советник на министерот за финансии, Бранимир Јовановиќ за ТВ21 истакна дека платежните картички од Владата уште еднаш ни ја открија сиромаштијата во државата. Во продолжение разговор со Јовановиќ: – Над 324 илјади граѓани ќе добијат ...

Предизборие - каде завршува државната помош, а почнува популизмот ?

24 Вести - 11.06.2020

Тенка е линијата меѓу изборен поткуп и државна помош со платежни картички во пресрет на изборите, порачува поранешната антикорупционерка Слаѓана Тасева. Финансиската помош е неопходна во овој период кога граѓаните се погодени од корона-кризата.

Другата страна на платежните картички – поразителна статистика дека живееме во сиромаштија

ТВ21 - 11.06.2020

Платежни картички за над 324 илјади граѓани ќе додели Владата со цел рестартирање на македонската економија. Но токму оваа бројка дава една друга слика која покажува дека за жал во нашата држава поголемиот дел живеат со помалку од 15 илјади денари ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

Канал5 - 11.06.2020

Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички. Ова го најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Јовановиќ: Во сиромаштија живеат 455 илјади граѓани, платежните картички не ги решаваат проблемите

Фокус - 11.06.2020

Бројката од 324.000 граѓани на кои Владата ќе им додели платежни картички претставува поразителна статистика, вели економскиот аналитичар Бранимир Јовановиќ, кој е поранешен советник во Министерството за финансии.

СДСМ: Домашни платежни картички за 324.000 граѓани, 28 милиони евра за поттикнување на економската активност

Фокус - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев и СДСМ со платежната картичка вршат поткуп

Канал5 - 11.06.2020

СДСМ не знае како да се справи со пандемијата и во државата се случува тотален хаос. Ниту знаат што да прават на здравствен, ниту на економски план. Се фалеа со економски мерки кои беа задоцнети и не беа од никаква помош бидејќи илјадници граѓани ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Сител - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

А1 On - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

ММС - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно” ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Press24 - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

А1 On - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

НЛБ Банка ќе изготви платежни картичка за 113.000 граѓани

Нетпрес - 11.06.2020

113 илјади граѓани кои ќе добијат домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18 следниот месец. – Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат порака од ...

СДСМ: Домашни платежни картички за 324.000 граѓани

МКД - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

Се темпира ли помошта за граѓаните со датумот за избори?

Р.С.Европа - 11.06.2020

Владата најави дека граѓаните со ниски примања ќе добијат платежна картичка за купување домашни производи, како дел од мерките за справување со корона-кризата, но картичките, првично најавени за 3 јули ќе доцнат.

Домашна платежна картичка: За опозицијата е поткуп, за власта – поттик за домашната економија

360 степени - 11.06.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ смета дека платежната картичка за купување домашни производи што власта ја промивира како дел од третиот сет економски мерки за помош во услови на ковид-криза е класичен поткуп.

Платежна картичка: За СДСМ е поттик за економијата, за ВМРО-ДПМНЕ поткуп на граѓаните

Нова ТВ - 11.06.2020

Власта и опозицијата со различни ставови за домашна платежна картичка чија распределба, како што вчера најави министерката за финансии, Нина Ангеловска, ќе почне оваа недела. Проектот произлезе од третиот владин пакет на економски мерки и преку него ...

Короната го истенчи домашниот буџет: Картичките како мелем за душата

Слободен Печат - 11.06.2020

Знаете ли кое е најпоставуваното прашање деновиве: „Те има ли на списокот?“ Далеку е 18 јули, ама граѓаните по системот „јас сум должен да проверам“, буквално го опседнаа сајтот „ kupuvamdomasno.gov.mk “, за да видат дали ќе добијат платежна ...

Картичка „Купувам домашно“ ќе добијат 324.479 граѓани

Кајгана - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија.

НЛБ Банка единствена со достава на домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

Црнобело - 11.06.2020

Согласно Уредбата на владата на Р. Северна Македонија за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

Сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“ пак паѓа, за дел од експертите тоа е предизборен поткуп

Алфа - 11.06.2020

Сајтот кој вчера го промовираше министерката за финансии „kupuvamdomasno.gov.mk“ и денеска не е достапен за граѓаните. Час паѓа, час станува, но никако да се отвори и да се види кои се оние 325.000 лица кои ќе добијат платежна картичка за купување ...

Јовановиќ: Бројот на платежни картички покажува дека живееме во сиромаштија

+инфо - 11.06.2020

Токму оваа бројка дава една друга слика која покажува дека за жал во нашата држава поголемиот дел живеат со помалку од 15 илјади денари месечно. Платежни картички за над 324 илјади граѓани ќе додели Владата со цел рестартирање на македонската ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

Слободен Печат - 11.06.2020

Утре ќе бидат исплатени 28 милиони евра средства до деветте банки за мерката домашна платежна картичка. Картичките се дел испечатени, вели министерката за финансии, Нина Ангеловска. Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните ...

Ангеловска: Од утре граѓаните ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка за што се префрлени 28 милиони евра кон ...

+инфо - 11.06.2020

Издавачи на Домашната платежна картичка се НЛБ Тутунска Банка, Стопанска Банка-Скопје, Комерцијална Банка, Халк Банка, Шпаркасе Банка, Охридска Банка, УНИ Банка, Централна Кооперативна Банка и Силк Роуд Банка.

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

Press24 - 11.06.2020

Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички. Ова го најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Јовановиќ: Платежните картички на Владата – поразителна статистика дека живееме во сиромаштија

Курир - 11.06.2020

Поранешниот советник во министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ смета дека поразителна е бројката од 324 илјади граѓани на кои Владата ќе им додели платежни катрички, истакнувајќи дека со оваа мерка на граѓаните им се даваат трошки и ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

МКД - 11.06.2020

Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички, најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

ММС - 11.06.2020

Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички, најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

Кајгана - 11.06.2020

– Утре ќе бидат исплатени 28 милиони евра средства до деветте банки за мерката домашна платежна картичка. Картичките се дел испечатени. Дел од утре ќе почнат да се дистрибуираат. Секоја банка со различен интензитет на издавање и дистрибуција, ...

Јовановиќ: Платежните картички на Владата – поразителна статистика дека живееме во сиромаштија

Нетпрес - 11.06.2020

Поранешниот советник во министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ смета дека поразителна е бројката од 324 илјади граѓани на кои Владата ќе им додели платежни катрички, истакнувајќи дека со оваа мерка на граѓаните им се даваат трошки и ...

Јовановиќ: Во сиромаштија живеат 455 илјади граѓани, платежните картички не ги решаваат проблемите

Press24 - 11.06.2020

Бројката од 324.000 граѓани на кои Владата ќе им додели платежни картички претставува поразителна статистика, вели економскиот аналитичар Бранимир Јовановиќ, кој е поранешен советник во Министерството за финансии.

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

Сител - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

До 18 јули треба да бидат испорачани домашните платежни картички, со средства кои може да се користат до средината на ...

Слободен Печат - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

СДСМ: Домашни платежни картички за 324.000 граѓани

Макфакс - 11.06.2020

„Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги.Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Заев со платежната картичка вршат поткуп

Макфакс - 11.06.2020

СДСМ не знае како да се справи со пандемијата и во државата се случува тотален хаос. Ниту знаат што да прават на здравствен, ниту на економски план, велат од ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение „Се фалеа со економски мерки кои беа задоцнети и не беа од ...

НЛБ Банка ќе изготви Домашна платежна картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

Сител - 11.06.2020

Сто и 13 илјади граѓани кои ќе добијат Домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18- ти следниот месец. -Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат ...

НЛБ Банка ќе изготви платежни картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

+инфо - 11.06.2020

113 илјади граѓани кои ќе добијат домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18 следниот месец. – Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат порака од ...

СДСМ: Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички

Сител - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

НЛБ Банка ќе изготви Домашна платежна картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

А1 On - 11.06.2020

Сто и 13 илјади граѓани кои ќе добијат Домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18- ти следниот месец. -Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат ...

Величковски: Помошта преку платежните картички ќе стигне секаде каде што е потребна

Поглед - 11.06.2020

На тема Придобивките за граѓаните од платните картички и поддршката која Владата на СДСМ ја дава за ревитализирање на маледонската економија беше темата на денешната прес конференција на Влатко Величковски, престседател на СДСМ Делчево.

Ангеловска за платежните картички: Неактивните баратели на работа нема да добијат картичка, меѓу нив има луѓе што ...

Локално - 11.06.2020

„325 илјади граѓани ќе добијат платежни картички. Уште утре ќе бида исплатени 28 милиони евра директно до 9-те банки издавачи на картичките и веднаш ќе бидат ставени на располагање за трошење на средствата до граѓаните“, изјави министерката Нина ...

Ангеловска: Утре ќе бидат префрлени 28 милиони евра на банките, граѓаните треба да ги потрошат средствата најдоцна до ...

iPortal - 11.06.2020

Нина Ангеловска, министерка за финансии во техничката Влада, во денешното гостување во “Само вистина” на Канал 5 телевизија со објаснување дека платежната картичка е темелно осмислен проект, а на банките издавачи веќе утре ќе им бидат префрлени 28 ...

НЛБ Банка единствена со достава на домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

Вечер Прес - 11.06.2020

Согласно Уредбата на Владата за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

Ценовска: Домашната платежна картичка „Купувам домашно“  ќе ја добијат 324.479 граѓани.

24Инфо - 11.06.2020

Домашната платежна картичка “Купувам домашно” е мерка од третиот сет економски мерко со која заедно ќе ја зајакнеме македонската економија преку директна финансиска подршка на граѓаните кои пак ќе ги потрошат овие пари за купување македонски ...

Со домашната платежна картичка во економијата ќе се слеат 28 милиони евра

Скопје инфо - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

Банките ќе ве известат кога да си ја подигнете картичката „Купувам домашно“

Бриф - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

Разговор со Бранимир Јовановиќ: Платежните картички од Владата уште еднаш ни ја открија сиромаштијата во државата

4NEWS - 11.06.2020

Поранешниот советник на министерот за финансии, Бранимир Јовановиќ за ТВ21 истакна дека платежните картички од Владата уште еднаш ни ја открија сиромаштијата во државата. Во продолжение разговор со Јовановиќ: – Над 324 илјади граѓани ќе добијат ...

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

24Инфо - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

Спасовски: Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани

Локално - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, информираше на својот Фејсбук профил премиерот ...

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата

CivilMedia - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

НЛБ Банка единствена со достава на домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

еМагазин - 11.06.2020

Согласно Уредбата на Владата за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

24Инфо - 11.06.2020

11 јуни 2020, Скопје – Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички.

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

Фактор - 11.06.2020

Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички. Ова го најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Граѓаните од денес ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

Frontline - 11.06.2020

Ангеловска во гостувањето зборувајќи околу барањето да се продолжат мерките за покривање на минимална плата од страна на државата, рече дека едно се желбите, друго се можностите, истакнувајќи дека зборува за реален сектор, од кого има реални, ...

СПАСОВСКИ: Картичка „Купувам домашно“ за 324.479 граѓани

Денешен - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

Опсервер - 11.06.2020

Скопје, 11 јуни 2020 () – Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички, најави министерката за финансии Нина Ангеловска во ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

Вечер Прес - 11.06.2020

Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички, најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Frontline - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Платежни картички за над 324 илјади граѓани, проверете дали сте добиле парична помош од државата

4NEWS - 11.06.2020

Владата ја претстави интернет страницата на која може да се провери дали сте добитник на платежна картичка од 9,6 и 3 илјади денари за купување домашни производи. Меѓутоа веб страната тешко се отвораше или пак многу бавно.

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

Либертас - 11.06.2020

– Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички, најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

Ангеловска: Граѓаните од утре ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка, 28 милиони евра ќе бидат префрлени кон ...

Бизнис Вести - 11.06.2020

Скопје, 11 јуни 2020 (МИА) – Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички, најави министерката за финансии Нина Ангеловска ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

iPortal - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Вечер Прес - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Ангеловска: Се очекува утре да бидат доделени првите домашни платежни картички

CivilMedia - 11.06.2020

„Утре ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се очекува да се издадат првите домашни платежни картички“ најави министерката за финансии Нина Ангеловска во гостување за „Само ...

(ВИДЕО) Ужевски: Парична поддршка за граѓаните за поттикнување на домашната потрошувачка

iPortal - 11.06.2020

Заедно да ја зајакнеме македонската економија преку директна финансиска подршка на граѓаните кои пак ќе ги потрошат овие пари за купување македонски производи и услуги, изјави Блаже Ужевски, советник во Општина Радовиш.

Јовановиќ: Платежните картички на Владата-поразителна статистика дека живееме во сиромаштија

24Инфо - 11.06.2020

Бројката од 324.000 граѓани на кои Владата ќе им додели платежни картички претставува поразителна статистика, вели економскиот аналитичар Бранимир Јовановиќ, кој е поранешен советник во Министерството за финансии.

СДСМ: 324.479 граѓани добиваат картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи

Локално - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

Frontline - 11.06.2020

Издавањето на картичката ќе биде бесплатно и нема да имаат никакви трошоци, односно нема да плаќаат надоместоци за издавање, водење, управување до крајот на 2020 година, членарина првата година и нема да плаќаат за затворање на сметката и картичката ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Опсервер - 11.06.2020

Скопје, 11 јуни 2020 () – Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот ...

Еве како со еден клик да проверите дали и вие сте добитник на државна помош

Бизнис Вести - 11.06.2020

Владата најави мерка за помош на граѓаните со платежна картичка, а се со цел за помош поради пандемијата со корона вирусот. Има повеќе категории за парична помош кои се поделени според категоризација.

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

Опсервер - 11.06.2020

Скопје, 10 јуни 2020 () – Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

24Инфо - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно” ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

СДСМ и Заев  со платежната картичка вршат поткуп

24Инфо - 11.06.2020

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ СДСМ не знае како да се справи со пандемијата и во државата се случува тотален хаос. Ниту знаат што да прават на здравствен, ниту на економски план.

НЛБ Банка ќе изготви Домашна платежна картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

Опсервер - 11.06.2020

Скопје, 11 јуни 2020 () – Сто и 13 илјади граѓани кои ќе добијат Домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18ти следниот месец.

НЛБ Банка единствена со достава на домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

Фактор - 11.06.2020

Согласно Уредбата на владата на Р. Северна Македонија за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници , НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Бизнис Вести - 11.06.2020

Скопје, 11 јуни 2020 (МИА) – Домашната платежна картичка „Купувам домашно” ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот ...

Платежните картички се класичен поткуп, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ, според СДСМ ќе ја раздвижат економијата

Република - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги, соопштија денеска од СДСМ. Како што се вели во нивното соопштение, платежната картичка е дел од ...

НЛБ Банка единствена со достава на  домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

Бизнис Вести - 11.06.2020

Согласно Уредбата на владата на Р. Северна Македонија за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници , НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

Ретко кој успева да провери за картичките: Паѓа сајтот kupuvamdomasno.gov.mk

Фактор - 11.06.2020

Страницата http://www.kupuvamdomasno.gov.mk/ повеќе не функционира отколку што е активна. И покрај тоа што министерката Нина Ангеловска ја промовираше вчера и на некои им се посреќи да проверат, голем дел од граѓаните не успеваат да ја отворат и ...

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

Бизнис Вести - 11.06.2020

Скопје, 10 јуни 2020 (МИА) – Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

Силк Роуд Банка започнува со процесот на издавање на домашна платежна картичка

Фактор - 11.06.2020

Согласно Уредбата на Владата на РСМ за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, Силк Роуд Банка ќе биде вклучена во процесот на издавање на домашни платежни картички.

Одредено каде ќе се трошат парите од платежните картички

Kumanovo News - 11.06.2020

Дел од банките започнаа со процесот на издавање на домашна платежна картичка, кои ќе се користат за купување на македонски производи, согласно уредбата на Владата за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Либертас - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

НЛБ Банка ќе изготви Домашна платежна картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

Либертас - 11.06.2020

Сто и 13 илјади граѓани кои ќе добијат Домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18- ти следниот месец. -Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат ...

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

Скопје инфо - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Костадиновска за платежната картичка „Купувам домашно“

Тера - 11.06.2020

На денешната пресконференција од битолската СДСМ зборуваа за платежната картичка „Купувам домашно“. „Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани. Помошта ќе стигне секаде каде што е потребна.

НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на Домашните платежни картички

Локално - 11.06.2020

Согласно Уредбата на Владата на РСМ за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

“Домашни платежни картички за 324.000 граѓани”

Centar - 11.06.2020

„Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички за потикнување на приватната потрошувачка и за поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет-мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

Филипоски: Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе стигне секаде каде што е потребно

Gostivarpress.mk - 11.06.2020

Општинската организација на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија во Гостивар, денеска на прес конференција ја претставија домашната платежна картичка „Купувам домашно“ како и условите, процедурата и намената на картичката, која е дел од третиот ...

Спасовски: 28 милиони евра за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на ...

Граѓански збор - 11.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

АНГЕЛОВСКА: Граѓаните во Македонија ќе добијат финансиска помош!

Магазин - 11.06.2020

Нина Ангеловска, министерка за финансии во техничката Влада, во денешното гостување во “Само вистина” на Канал 5 телевизија со објаснување дека платежната картичка е темелно осмислен проект, а на банките издавачи веќе утре ќе им бидат префрлени 28 ...

СДСМ: Домашни платежни картички за 324.000 граѓани, 28 милиони евра за поттикнување на економската активност

MakPress - 11.06.2020

Вкупно 324.479 граѓани добиваат домашни платежни картички, за потикнување на приватната потрошувачка и поддршка на македонските производи и услуги. Платежната картичка е дел од третиот пакет мерки на Владата, предводена од СДСМ, за која се ...

НЛБ Банка ќе изготви Домашна платежна картичка за 113.000 граѓани, доставата до домашна адреса

MakPress - 11.06.2020

Сто и 13 илјади граѓани кои ќе добијат Домашна платежна картица од НЛБ Банка ќе им биде доставена на домашна адреса на корисникот најдоцна до 18- ти следниот месец. -Сите клиенти кои се распределени во НЛБ Банка за изработка на картички ќе добијат ...

НЛБ Банка единствена со достава на домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

Банкарство.мк - 11.06.2020

Согласно Уредбата на владата на Р. Северна Македонија за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

НЛБ Банка единствена со достава на домашните платежни картички директно до домовите на корисниците

Денар - 11.06.2020

Согласно Уредбата на владата на Р. Северна Македонија за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

Домашна платежна картичка ќе добијат 324.479 корисници, ќе се исплатат 28 милиони евра

Банкарство.мк - 11.06.2020

Домашната платежна картичка ќе ја користат 324.479 корисници. Oбјавена конечната листа на веб-страната kupuvamdomasno.gov.mk , а веќе се печатат и првите картички и наскоро ќе почнат да се издаваат на корисниците.

Домашната платежна картичка поддршка за граѓаните и економијата, ќе се купува домашно за 28 милиони евра

MakPress - 11.06.2020

Деветте банки ги испечатија првите домашни платежни картички. До 18-ти следниот месец треба да бидат испорачани до сите 324.479 корисници, а кои своите средства ќе треба да ги искористат најдоцна до 15 август.

Платежна картичка и избори – коинциденција или поткуп!?

Expres - 11.06.2020

Владата најави дека граѓаните со ниски примања ќе добијат платежна картичка за купување домашни производи, како дел од мерките за справување со корона-кризата, но дека картичките, првично најавени за 3 јули – ќе доцнат.

Јовановиќ: Поразителна е бројката од 324 илјади граѓани на кои Владата ќе им додели платежни катрички, живееме во ...

Скопје1 - 11.06.2020

Поранешниот советник во министерството за финансии, Бранимир Јовановиќ смета дека поразителна е бројката од 324 илјади граѓани на кои Владата ќе им додели платежни катрички, истакнувајќи дека со оваа мерка на граѓаните им се даваат трошки и ...

Известување од УНИБанка за издавање домашна картичка на корисници на финансиска подршка

Банкарство.мк - 11.06.2020

Врз основа на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници преку издавање на домашна платежна картичка наменета за купување на македонски производи и услуги за време ...

НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на Домашните платежни картички

Банкарство.мк - 11.06.2020

Согласно Уредбата на Владата на РСМ за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, НЛБ Банка започнува со процесот на издавање на домашните платежни картички за оваа намена.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и Заев со платежната картичка вршат поткуп

MakPress - 11.06.2020

СДСМ не знае како да се справи со пандемијата и во државата се случува тотален хаос. Ниту знаат што да прават на здравствен, ниту на економски план. Се фалеа со економски мерки кои беа задоцнети и не беа од никаква помош бидејќи илјадници граѓани ...

Ангеловска: Објавени се добитниците на домашната платежна картичка, издавањето ќе почне неделава

Фокус - 10.06.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска на денешната прес конференција ги презентираше деталите за домашната платежна картичка. Таа истакна дека неделава ќе започне издавањето на картичката.

Ангеловска: Објавени имињата на лицата кои ќе добијат платежна картичка

Алсат-М - 10.06.2020

Неделава ќе започне издавањето на домашната платежна картичка, објави на денешната прес конференција министерката за финансии, Нина Ангеловска. -Завршени се сите постапки и оваа недела започнува издавањето на истата.

Проверете дали сте добитниците на домашната платежна картичка

ТВ21 - 10.06.2020

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска на прес конференција истакна дека пуштена е во употреба официјалната страна на која граѓаните можат да проверат дали им следува финансиска помош од државата.

Kupuvamdomasno.gov.mk „падна“ – граѓаните немаат можност да проверат дали добија ваучер

ТВ21 - 10.06.2020

„Падна“ официјалната страна Kupuvamdomasno.gov.mk преку која граѓаните можат да проверат дали се добитници на картичка за финансиска ...

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани – 28 милиони евра пари за граѓаните

ТВ21 - 10.06.2020

Домашната платежна картичка ќе ја користат 324.479 корисници. Денеска е објавена конечната листа на веб-страната kupuvamdomasno.gov.mk , а веќе се печатат и првите картички и наскоро ќе почнат да се издаваат на корисниците.

Ангеловска: Граѓаните на „kupuvamdomasno.gov.mk“ да проверат дали ќе добијат картичка за купување на домашни производи

Телма - 10.06.2020

Само што го промовираше министерката за финансии Ангеловска, падни – стани правеше сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“ на кој ги повика граѓаните да проверат дали се меѓу 325.000 лица кои ќе добијат платежна картичка за купување домашни производи.

Близу 325 000 граѓани ќе добијат платежна картичка за домашни производи

Алсат-М - 10.06.2020

Близу 325 илјади граѓани се најдоа на листата за домашна платежна картичка. Од денеска секој граѓанин на веб страната kupuvamdomasno.gov.mk со внесување не матичен број ќе дознае дали му следува оваа картичка.

Почнува издавањето на домашната платежна картичка

Канал5 - 10.06.2020

Владата ја објави конечната листа со граѓани на кои им следува домашна платежна картичка.. Листата е поставена на веб-страницата kupuvamdomasno.gov.mk, но денеска граѓаните тешко можеа да пристапат до неа..

Платежни картички за над 324 илјади граѓани, проверете дали сте добиле парична помош од државата

ТВ21 - 10.06.2020

Владата ја претстави интернет страницата на која може да се провери дали сте добитник на платежна картичка од 9,6 и 3 илјади денари за купување домашни производи. Меѓутоа веб страната тешко се отвораше или пак многу бавно.

Ангеловска: Над 320 илајди граѓани ќе добијат 28 милиони евра, почнува издавањето на домашната платежна картичка

Канал5 - 10.06.2020

Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните каритериуми со владината уредба се изготвени и конечната листа е објавена на веб-страницата ...

ВМРО-ДПМНЕ: Платежната картичка е чист поткуп, јавноста не знае како и на кого ќе се дели

Канал5 - 10.06.2020

Зоран Заев и Нина Ангеловска вршат класичен предизборен поткуп со таканаречената платежна картичка. Јавноста не знае по кој критериуми ќе бидат делени картичките, ниту кој ќе одлучува кој да добие кој не.

СДСМ : Над 324.000 граѓани добиваат домашни платежни картички, 28 милиони евра за зајакнување на приватната ...

Канал5 - 10.06.2020

Како дел од третиот сет економски мерки подготвен од Владата предводена од СДСМ со цел потик на домашната потрошувачка и подршка на домашното производство и услуги е домашната платежна картичка која ќе опфати 324.479 корисници.

Ангеловска: Објавени се добитниците на домашната платежна картичка, издавањето ќе почне неделава

Скопје24 - 10.06.2020

Завршени се сите постапки и оваа недела започнува издавањето на платежната картичката, најави денеска министерката за финансии, Нина Ангеловска. Таа напомена дека се изготвени се списоците на корисници за картичката кои може да се видите на веб ...

Граѓаните кои не се на листите за државни картички, а ги исполнуваат условите, може да поднесат барања

А1 On - 10.06.2020

Граѓаните кои сметаат дека ги исполнуваат условите да добијат домашна платежна картичка, а не се на објавената листа за државна помош, имаат можност да поднесат барање да се преиспита нивниот случај.

Спасовски: Домашната платежна картичка ќе ја добијат 324.479 граѓани

+инфо - 10.06.2020

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, 28 милиони евра пари за граѓаните, наменети за купување домашни производи и услуги за рестартирање на македонската економија, напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

Домашната платежна картичка „Купувам домашно“ ќе ја добијат 324.479 граѓани, за нив се наменети 28 милиони евра

МКД - 10.06.2020

Домашната платежна картичка ќе ја користат 324.479 корисници. Денеска е објавена конечната листа на веб-страната kupuvamdomasno.gov.mk , а веќе се печатат и првите картички и наскоро ќе почнат да се издаваат на корисниците.

Проверете дали ќе добиете платежна картичка за купување македонски производи

Факултети - 10.06.2020

Страницата на која може да проверите дали ќе добиете финансиска поддршка од државата веќе е во функција. Финансиската поддршка е наменета за граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници, а со неа ќе може да се купат ...

Изготвени се листите: Проверете дали сте на список за користење на платежна картичка

Сител - 10.06.2020

Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните каритериуми со владината уредба се изготвени и конечната листа е објавена на веб-страницата ...

Објавена листата за домашните платежни картички, граѓаните кои се изоставени може да поднесат барања

Press24 - 10.06.2020

Граѓаните кои сметаат дека ги исполнуваат условите да добијат домашна платежна картичка, а не се на објавената листа за државна помош, имаат можност да поднесат барање да се преиспита нивниот случај.

По 3.000 или по 9.000 денари ќе добијат 324.479 граѓани со домашната картичка

+инфо - 10.06.2020

Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните каритериуми со владината уредба се изготвени и конечната листа е објавена на веб-страницата ...

Ангеловска: Над 320 илајди граѓани ќе добијат 28 милиони евра, почнува издавањето на домашната платежна картичка

Press24 - 10.06.2020

Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните каритериуми со владината уредба се изготвени и конечната листа е објавена на веб-страницата ...

ВМРО-ДПМНЕ: Платежната картичка е чист поткуп!

+инфо - 10.06.2020

Со СДСМ и Заев, добивме хибриден режим неспособност, криминал и сиромаштија, наведено е во партиското соопштение. Зоран Заев и Нина Ангеловска вршат класичен предизборен поткуп со таканаречената платежна картичка, обвини ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Платежната картичка е чист поткуп

360 степени - 10.06.2020

Зоран Заев и Нина Ангеловска вршат класичен предизборен поткуп со таканаречената платежна картичка, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ откако министерката за финансии денеска соопшти дека стартува проектот за добивање на овие картички кои ќе опфатат околу 320 ...

Објавена листата за државни картички, граѓаните што се изоставени може да поднесат барања

Макфакс - 10.06.2020

Граѓаните што сметаат дека ги исполнуваат условите да добијат домашна платежна картичка, а не се на објавената листа за државна помош, имаат можност да поднесат барање да се преиспита нивниот случај.

(ВИДЕО) Ангеловска: Над 320 илјади граѓани ќе добијат 28 милиони евра, почнува издавањето на домашната платежна ...

А1 On - 10.06.2020

Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните каритериуми со владината уредба се изготвени и конечната листа е објавена на веб-страницата ...

Почнува издавањето на платежните картички, Ангеловска најави 28 милиони евра за 320.000 граѓани

Нова ТВ - 10.06.2020

Секој граѓанин од денеска може да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните критериуми со владината Уредба се изготвени и конечната листа е објавена на веб-страницата kupuvamdomasno.gov.mk ...

Стартува мерката „Купувам домашно“: 324 479 граѓани ќе користат помош од 28 милиони евра

360 степени - 10.06.2020

Корисниците се поделени во 4 категории, картичките треба да бидат издадени најдоцна до 18 јули и искористени најдоцна до 15 август Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка.

Над 320 илјади граѓани ќе добијат домашна платежна картичка – сајтот за проверка едвај работи

Радио МОФ - 10.06.2020

На веб-страницата kupuvamdomasno.gov.mk од денеска, со внесување на матичниот број може да се провери дали некој е корисник на домашната платежна картичка која е предвидена за 324.479 граѓани.

Граѓаните не можат да проверат дали ќе добијат картички од 3 и 9 илјади денари, kupuvamdomasno.gov.mk отежнато ...

Алфа - 10.06.2020

Листите се готови, но речиси и да не функционира интернет страницата купувамдомашно.гов.мк. Преку неа со внесување на матичен број граѓаните треба да видат дали се на списокот за добивање платежна картичка, која банка ќе им ја издаде и на кој начин.

Владата ќе ја продолжи поддршката за компаниите и следниот месец

Сител - 10.06.2020

Објавени имињата на лицата кои ќе добијат домашна платежна картичка. На официјалната страна www.kupuvamdomasno.gov.mk граѓаните можат да проверат дали им следува државна помош од 3 или 9 илјади денари.

Граѓаните на „kupuvamdomasno.gov.mk“ да проверат дали ќе добијат картичка за купување на домашни производи

Иновативност - 10.06.2020

Министерката за финансии Нина Ангеловска денес на прес-конференција ги повика граѓаните на сајтот „kupuvamdomasno.gov.mk“ да проверат дали се меѓу 325.000 лица кои ќе добијат платежна картичка за купување домашни производи.

Ангеловска: Подготвена е листата на граѓани кои ќе добијат домашна платежна картичка

Слободен Печат - 10.06.2020

Граѓаните можат да проверат дали се добитници на платежна картичка од владата на сајтот kupuvamdomasno.gov.mk, но сајтот во моментов не функционира. Секој граѓанин може од денеска да провери дали е корисник на домашната платежна картичка.

Ангеловска: Готова е листата на корисници на домашната платежна картичка

Р.С.Европа - 10.06.2020

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, денеска соопшти дека секој граѓанин од денеска може да провери дали е корисник на домашната платежна картичка. Списоците на корисниците согласно дефинираните критериуми со владината Уредба се изготвени и ...