TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мис Танушевци

Вест - 17.03.2001

САКАМ ДА КАЖАМ За мирен сон - секогаш тампон 1 Власта долго време се мислеше и на крај се појави да не утеши. Не грижете се, ова не е ништо. Допрва ќе биде полошо. Или, како што рече премиерот, не очекува една ситуација на класичен политички тероризам. И сите ќе треба да научиме со тоа да живееме.

Не не барајте по планини- ќе не најдете во градовите

Вест - 15.03.2001

"ФАКТИ" ТРАНСМИТЕР НА ЗАКАНИТЕ НА ОНА Сега ќе имаме контраодговор, македонските сили имале точни информации дека нема наши војници во Танушевци, па влегоа таму и направија настан, нашите сили се концентрирани во Малино, Брест, Лукаре и Гошинце, нека дојдат и нека видат колку се подготве "Во ...

Се продолжува со чистење на Брест и Малино

Вест - 15.03.2001

Завчеравечер околу 22.30. часот од правец на местото Стража на Косово, кое се наоѓа североисточно од Кодра Фура биле слушнати истрели, но АРМ не била нападната. Во Танушевци, Брест и Малино специјални единици на МВР чистат од мини.

Танушевци ослободено, борба за Малино и Брест

Вест - 14.03.2001

ЖЕСТОКА ОФАНЗИВА НА МАКЕДОНСКИТЕ СИЛИ ЗА ВРАЌАЊЕ НА СЕЛАТА ОКУПИРАНИ ОД ТЕРОРИСТИТЕ Брест, едно од најсилните упоришта на екстремистите. Завчера, по заземањето на Танушевци, силите на АРМ се сретнаа со командата на КФОР, кој дејствува во Мијак, од другата страна на границата.

Не е проблем Танушевци, нов проблем може да биде Шара

Вест - 14.03.2001

АРМИСКИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ ОРГАНИ ГО ОБВИНУВААТ МВР ЗА РАСТУРЕНАТА ДЛАБИНСКА КОНТРОЛА Во Тетово населението си погласно стравува дека косовската ОНА следниот пат ќе удри во шарпланинското село Вејце, а потоа и во соседното Вешала.

И балканскиот циркус има ред

Дневник - 14.03.2001

Колумна - Ферид Мухиќ Периодите на среќа, во книгата на историјата, се означени со празни страници. Не може да биде поинаку во таа книга во која секој текст, реченица, збор! - стануваат повод за вкрстување копја, кобни драми, војна! Поучени од ова горчлива вистина, најмоќните држави вовеле правила ...

Во Македонија нема тренери, за жал, има само играчи

Вест - 13.03.2001

МВР ТВРДИ ДЕКА ВО МАКЕДОНСКИТЕ СЕЛА НЕМА ТЕРОРИСТИЧКИ ТРЕНИНГ КАМПОВИ АРМ почна да го воспоставува граничниот режим со Југославија во делот на Косово Од реонот околу разбиеното терористичко упориште Танушевци, вчера во попладневните часови одново одекнувале пукотници и детонации.

Власта знаела дека Танушевци е полигон за офанзива во Прешевската Долина

Вест - 13.03.2001

СЕНЗАЦИОНАЛНИ ОТКРИТИЈА НА ВОЕНИТЕ РАЗУЗНАВАЧИ Зошто министерката Доста Димовска ја повлекла полицијата од Танушевци и околните села? Длабинското обезбедување на северната и западната граница било растурено со благослов на врвот на владејачките ВМРО-ДПМНЕ и ДПА, откако помалиот сојузник аргумент ...