TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДОМ ќе им ја враќа надежта на граѓаните

Дневник - 28.11.2005

НОВА ПАРТИЈА На Македонија и е потребна материјална, духовна и демократска обнова, изјави Лилјана Поповска, поранешен пратеник на ЛДП завчера на промоцијата во Скопје на новата партија Демократска обнова на Македонија. Таа рече дека состојбата во Македонија е тешка, дека владеат корупција, ...

Формирана Демократска обнова на Македонија

Вест - 28.11.2005

ПРАТЕНИЧКАТА ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА ЈА ПРОМОВИРАШЕ СВОЈАТА ПАРТИЈА Во Иницијативниот одбор се досегашниот либерал проф. Димитар Мирчев, Љубица Рубен, правен советник, а од ЛДП кај Поповска преминаа Китан Павловски, и актерката Јасмина Поповска, поранешен директор на Младински културен центар Пратеничката ...

ДОМ ќе ја извлекува Македонија од економската криза

Утрински - 28.11.2005

Лилјана Поповска ја промовира новата центристичка партија Иницијативниот одбор брои 60 члена, меѓу кои екслибералот Димитар Мирчев, поранешната директорка на МКЦ, Јасмина Поповска, адвокатката Љубица Рубен Пратеничката Лилјана Поповска со нејзината нова центристичка партија, Демократска обнова на ...

ДОМ за сериозни промени во политиката

Време - 28.11.2005

ПОПОВСКА СО НОВА ПАРТИЈА Демократска обнова за Македонија (ДОМ) е новата партија што во саботата ја промовира пратеничката Лилјана Поповска, кратко време откако истапи од Либерално-демократската партија на Ристо Пенов. Партијата ќе се залага за владеење на правото, борба против корупцијата, ...

Поповска го промовираше ДОМ

Вечер Прес - 28.11.2005

Доскорешната либералдемократка Лилјана Поповска, викендов, во Музеј на град Скопје ја промовираше новата партија, Демократска обнова на Македонија (ДОМ). "Состојбата во Македонија е мачна, тешка, неподнослива и под личното достоинство на нашите сограѓани.