TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кој има право на К-15 годинава и колку ќе изнесува

МК News - 24.09.2017

Според пресметките минимална висина на К-15 ќе изнесува 8.900 денари, а право на регрес имаат сите работници кои работеле кај истиот работодавец најмалку шест месеци во календарската година И годинава вработените во Македонија во приватниот сектор ...

Колку ќе изнесува К-15 за 2017 година?

Република - 23.09.2017

И годинава вработените во Македонија во приватниот сектор имат право на регрес за годишен одмор, популарно наречен К-15. Според пресметките минимална висина на К-15 годинава ќе изнесува 8.900 денари.

Честојнова: Втор месец по ред се намалуваат платите на граѓаните за 412 денари

А1 On - 22.09.2017

„Поради катастрофалните економски политики на владата на Заев веќе втор месец по ред се намалуваат платите на граѓаните. Штетните економски политики на СДС и Заев ги намалија платите на граѓаните за 412 денари.

Кои пет професии во Македонија земаат највисоки плати

Скопје24 - 22.09.2017

Државниот завод за статистика објави дека нето платите во јули 2017 споредено со истиот месец лани се поголеми за 1,5 проценти, односно нето платата во земјава достигнала 22.671 денари. Но, има многу сектори во кои се зема двојно повисока плата од ...

Честојнова: Платите се намалуваат втор месец по ред поради катастрофалните економски политики на владата

Курир - 22.09.2017

Поради катастрофалните економски политики на владата на Заев веќе втор месец по ред се намалуваат платите на граѓаните. Штетните економски политики на СДС и Заев ги намалија платите на граѓаните за 412 денари, вели Павлинче Честојнова од ВМРО-ДПМНЕ.

Кои пет професии во Македонија се најниско платени

еМагазин - 22.09.2017

Државниот завод за статистика објави дека нето платите во јули 2017 година споредено со истиот месец претходната година се поголеми за 1,5%, односно просечната нето плата во земјава достигнла 22.671 денари.

Честојнова: Платите се намалуваат втор месец по ред поради катастрофалните економски политики на владата

Пулс24 - 22.09.2017

Поради катастрофалните економски политики на владата на Заев веќе втор месец по ред се намалуваат платите на граѓаните. Штетните економски политики на СДС и Заев ги намалија платите на граѓаните за 412 денари, вели Павлинче Честојнова од ВМРО-ДПМНЕ.

Кои пет професии во Македонија земаат највисоки плати

еМагазин - 22.09.2017

Државниот завод за статистика објави дека нето платите во јули 2017 година споредено со истиот месец претходната година се поголеми за 1,5%, односно просечната нето плата во земјава достигнла 22. 671 денари.

Платите се зголемиле за 1,5 отсто...

Н.Македонија - 22.09.2017

Платите се зголемиле за 1,5 отсто Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јули 2017 изнесувала 22.671 денар, што е зголемување за 1,5 отсто во однос на истиот месец минатата година.

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

ТВ21 - 21.09.2017

Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани. Државниот завод за статистика денеска објави дека зголемувањето се должи, пред сé на покачувањето на ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

Канал5 - 21.09.2017

Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани. Државниот завод за статистика денеска објави дека зголемувањето се должи, пред сé на покачувањето на ...

Просечната нето плата во јули е 22.671 денари

Бизнис Инфо - 21.09.2017

Фото: Pixabay Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во јули оваа година, изнесува 22.671 денари, додека во бруто износ е 33.328 денари, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Се намалуваат платите во Македонија

Алфа - 21.09.2017

По подолг период платата во Македонија се намалува втор месец по ред. Податоците на статистика покажуваат дека бруто платите во јули биле повисоки за 1, 5 проценти од просекот во јули минатата година.

ПЛАТИТЕ СЕ НАМАЛУВААТ ВТОР МЕСЕЦ ПО РЕД: Вработениот во јули земал 400 денари пониска плата во однос на мај!

Курир - 21.09.2017

Просечната бруто и нето плата втор месец по ред паѓаат. Во јули просечната бруто плата изнесува 33.228 и е помала за 0,5 отсто или за 281 денар во однос на јуни, додека во однос на мај е помала за 412 денари.

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

Сител - 21.09.2017

Во јули 2017 година, 1,3 отсто од вработените во Република Македонија не зеле плата. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, се зголемила за 1,5 отсто, објави Државниот завод за ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

Стандард - 21.09.2017

Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани. Државниот завод за статистика денеска објави дека зголемувањето се должи, пред сé на покачувањето на ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

А1 On - 21.09.2017

Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани. Државниот завод за статистика денеска објави дека зголемувањето се должи, пред сé на покачувањето на ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

+инфо - 21.09.2017

Во јули 2017 година, 1,3 отсто од вработените во Република Македонија не зеле плата. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, се зголемила за 1,5 отсто, објави Државниот завод за ...

Просечната нето- плата во јули изнесува 22.671 денар

МРТ - 21.09.2017

Според податоците, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јули годинава, во однос на јули минатата година, пораснала за 1,5%. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јули 2017-та изнесува 22.671 денар, соопшти ...

СДСМ ветуваа плати од 500 евра, граѓаните добиваат намалување на платите секој месец

Република - 22.09.2017

Откако неспособниот Тевдовски седна на министерската фотелја бруто домашниот производ се намали за 1.8 проценти. Просечната плата која СДС ветуваше дека ќе стане петстотини евра се намали за 0.7 проценти.

Просечната нето плата во јули 22.671 денар

Вечер Прес - 21.09.2017

Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани. Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за ...

ЈУЛИ ВО ОДНОС НА ЈУНИ: Забележан е благ пад на платите

Фактор - 21.09.2017

Во јули платите се пониски од јуни годинава, но се повисоки од платите кои се примани во истиот период лани. Просечната месечна исплатена нето-плата во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, се зголемила за 1,5% и изнесува 22 671 денар, ...

Колку ќе изнесува К-15 за 2017 година?

Вечер Прес - 21.09.2017

Според пресметките минимална висина на К-15 ќе изнесува 8.900 денари, а право на регрес имаат сите работници кои работеле кај истиот работодавец најмалку шест месеци во календарската година И годинава вработените во Македонија во приватниот сектор ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

Точка - 21.09.2017

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, се зголемила за 1,5 отсто, објави Државниот завод за статистика. Ова зголемување е резултат на зголемувањето на просечната месечна исплатена ...

Колку ќе изнесува К-15 за 2017-та година?

Вечер Прес - 21.09.2017

Износот на К-15 се одредува во висина од најмалку 40% од просечната месечна нето плата по работник во Република Македонија исплатена во последните три месеци. За минатата година, тој износ беше најмалку 8.909 денари, а најмногу до 13.116 денари – ...

Платите се намалуваат втор месец по ред

Скопје инфо - 21.09.2017

Просечната бруто и нето плата втор месец по ред паѓаат. Во јули просечната бруто плата изнесува 33.228 и е помала за 0,5 отсто или за 281 денар во однос на јуни, додека во однос на мај е помала за 412 денари.

Барајте си К-15, компаниите имаат уште три месеци да го исплатат

еМагазин - 21.09.2017

Како што е веќе познато, приватниот сектор до крајот на годинава треба на вработените да им исплати регрес за годишен одмор или К-15. Работодавачите кои тоа не го сториле досега, ќе треба во следните три месеци да ја исполнат оваа обврска која е ...

Кој има право на К-15 годинава и колку ќе изнесува?

Скопје инфо - 21.09.2017

Според пресметките минимална висина на К-15 ќе изнесува 8.900 денари, а право на регрес имаат сите работници кои работеле кај истиот работодавец најмалку шест месеци во календарската година.

Ако газдите не исплатат К-15, законот предвидува затвор или парична глоба

Локално - 21.09.2017

Сите работнициа во приватниот сектор имат право на регрес за годишен одмор, популарно наречен К-15. Според пресметките минимална висина на К-15 годинава ќе изнесува 8.900 денари. Ова право го имаат сите работници кои работеле кај истиот работодавец ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар

Кумановски м. - 21.09.2017

loading... Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани. Државниот завод за статистика денеска објави дека зголемувањето се должи, пред сé на ...

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар...

Н.Македонија - 21.09.2017

Просечната нето плата во јули изнесувала 22.671 денар Просечната месечно исплатена нето-плата во јули изнесувала 22.671 денар што претставува зголемување за 1,5 проценти во однос на истиот месец лани.

Просечна месечна нето-плата во јули 2017 година изнесува 22.671 денари

Банкарство.мк - 21.09.2017

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јули 2017 година, во однос на јули 2016 година, изнесува 101.5. Ваквото зголемување се должи, пред сé, на зголемувањето на ...

Хелсиншки: Законот не гарантира исплаќање на минималната плата, потребни се измени

Фокус - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен на 12. седница на Собранието на Република Македонија по скратена постапка.

СДСМ:Укината радиодифузната такса, зголемена минималната плата, обезбеден надоместок за стечајците

Канал5 - 20.09.2017

Повеќе пари за граѓаните, укината е радиодифузната такса, зголемена е минималната плата, обезбеден е надомест за стечајните работници За само стотина дена Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека може да се работи чесно, ...

Тежок старт за минималната плата

Deutsche Welle - 20.09.2017

Минимум задоволство, максимум дилеми. Законското решение не е по мерка ниту на работниците ниту на работодавачите. Надлежните сепак се оптимисти дека зголемениот минималец ќе повлече во позитивна насока! Работодавачите се жалат, синдикатите ...

Хелсиншки: Законот не гарантира минимална плата, да се смени

Алсат-М - 20.09.2017

Од Хелсиншкиот комитет алармираат дека Законот за минимална плата од 12 илјади денари што помина во Собранието, суштински нема да ја зголеми минималната плата во секторите каде се бара исполнување на нормиран учинок на работа.

Хелсиншки: Законот за минималната плата остава простор за злоупотреби од работодавците

Макфакс - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата, кој беше донесен на 12-тата седница на Собранието по скратена постапка. Иако со споменатите законски измени номиналниот износ на минималната ...

Укината радиодифузната такса, зголемена минималната плата, обезбеден надоместок за стечајците

Сител - 20.09.2017

Повеќе пари за граѓаните, укината е радиодифузната такса, зголемена е минималната плата, обезбеден е надомест за стечајните работници За само стотина дена Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека може да се работи чесно, ...

Хелсиншки комитет бара итно менување на Законот за минимална плата

Press24 - 20.09.2017

Законот за минимална плата нема суштински да ги зголеми примањата на работниците. Хелсиншкиот комитет за човекови права преку соопштение бара итно менување на Законот и отстранување на одредбите за нормиран учинок.

СДСМ: Укината радиодифузната такса, зголемена минималната плата, обезбеден надоместок за стечајците

А1 On - 20.09.2017

„Повеќе пари за граѓаните, укината е радиодифузната такса, зголемена е минималната плата, обезбеден е надомест за стечајните работници За само стотина дена Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека може да се работи чесно, ...

Хелсиншки бара итно менување на Законот за минимална плата во делот за нормиран учинок

МКД - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен на 12-тата седница на Собранието на Република Македонија по скратена постапка.

Хелсиншки: Законот за минимална плата остава простор за злоупотреби од страна на работодавачите

Стандард - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен на 12тата седница на Собранието на Република Македонија по скратена постапка.

Хелсиншки: Законот за минималец нема заштита од злоупотреби

Нова ТВ - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен од Собранието по скратена постапка. Од Хелсиншки сметаат дека со споменатите законски измени номиналниот ...

ХКЧП: Нормираниот учинок ќе претставува пречка за остварување на минимална плата

А1 On - 20.09.2017

Законот за минимална плата со донесените измени се уште не нуди гаранција дека работниците од сите сектори ќе ја остваруваат законски пропишаната минимална плата од 12.000 денари и остава простор за манипулации, притисоци и злоупотреби од страна на ...

Хелсиншки: Законот за минимална плата остава простор за злоупотреби од работодавачите

Радио МОФ - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен на 12-тата седница на Собранието на Република Македонија по скратена постапка.

Хелсиншки комитет за човекови права бара итно менување на Законот за минимална плата во насока на отстранување на ...

Академик - 20.09.2017

„Членот 1 од Законот за минимална плата предвидува дека нормираниот учинок ќе се утврдува од страна на работодавачот секоја година во февруари врз основа на критериуми за ефикасност во производниот процес утврдени од страна на работодавачот во ...

Хелсиншки загрижен дека Законот за минималецот нема заштита од злоупотреби

+инфо - 20.09.2017

Законот не нуди гаранција дека работниците од сите сектори ќе ја остваруваат законски пропишаната минимална плата и остава простор за манипулации. Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата ...

Нормираниот учинок и во иднина ќе биде пречка за минималната плата

Окно - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен на 12-тата седница на Собранието на Република Македонија по скратена постапка.

Итно менување на Законот за минимална плата, бара Хелсиншкиот комитет

Сител - 20.09.2017

Законот за минимална плата нема суштински да ги зголеми примањата на работниците. Хелсиншкиот комитет за човекови права преку соопштение бара итно менување на Законот и отстранување на одредбите за нормиран учинок.

Колку ќе изнесува К-15 за 2017-та година?

Скопје24 - 20.09.2017

Регресот за годишен одмор, познат како К-15, и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од стопанството. Фирмите кои што не го исплатиле треба тоа да го направат најдоцна до крајот на декември, а во случај да не го исплатат, ...

Хелсиншки: Законот за минимална плата не гарантира дека работниците ќе ја добијат

Правдико - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска изрази загриженост од измените на Законот за минимална плата бидејќи, иако таа е зголемена на 12.000 денари, сепак, во законот и понатаму остануваат одредбите за исполнување на нормиран учинок како услов ...

Хелсиншки: Законот за минимална плата остава простор за злоупотреби од страна на работодавачите

еМагазин - 20.09.2017

Законот за минимална плата со донесените измени се уште не нуди гаранција дека работниците од сите сектори ќе ја остваруваат законски пропишаната минимална плата од 12.000 денари и остава простор за манипулации, притисоци и злоупотреби од страна на ...

Хелсиншки: Законот за најниска плата не нуди заштита од манипулации и притисоци од работодавачите

Либертас - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата во Република Македонија, кој беше донесен на 12. седница на Собранието на Република Македонија по скратена постапка.

Тежок старт за минималната плата

Либертас - 20.09.2017

Минимум задоволство, максимум дилеми. Законското решение не е по мерка ниту на работниците ниту на работодавачите. Надлежните сепак се оптимисти дека зголемениот минималец ќе повлече во позитивна ...

Поради норма нема да може да се оствари минимална плата

Локално - 20.09.2017

Законот за минимална плата со донесените измени се уште не нуди гаранција дека работниците од сите сектори ќе ја остваруваат законски пропишаната минимална плата од 12.000 денари и остава простор за манипулации, притисоци и злоупотреби од страна на ...

Хелсиншки: Законот за минимална плата не гарантира дека работниците ќе ја добијат

Мета - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска изрази загриженост од измените на Законот за минимална плата бидејќи, иако таа е зголемена на 12.000 денари, сепак, во законот и понатаму остануваат одредбите за исполнување на нормиран учинок како услов ...

Хелсиншки: Законот за минимална плата остава простор за злоупотреби од работодавачите

Точка - 20.09.2017

Хелсиншкиот комитет за човекови права изразува загриженост за измените на Законот за минимална плата, кој беше донесен на 12-тата седница на Собранието по скратена постапка. Иако со споменатите законски измени номиналниот износ на минималната ...

Укината радиодифузната такса, зголемена минималната плата, обезбеден надоместок за стечајците

МК News - 20.09.2017

Повеќе пари за граѓаните, укината е радиодифузната такса, зголемена е минималната плата, обезбеден е надомест за стечајните работници За само стотина дена Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека може да се работи чесно, ...

СДСМ: Укината радиодифузната такса, зголемена минималната плата, обезбеден надоместок за стечајците

Локално - 20.09.2017

„Повеќе пари за граѓаните, укината е радиодифузната такса, зголемена е минималната плата, обезбеден е надомест за стечајните работници За само стотина дена Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека може да се работи чесно, ...

СДСМ: Се овозможува повисока минимална плата од 12.000 денари

24 Вести - 19.09.2017

Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата дадени кон граѓаните, усвоен е Законот за минимална плата и веќе од следниот месец на работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари, а фирмите ќе бидат ...

СДСМ: На работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари

ТВ21 - 19.09.2017

Се реализира едно од клучните ветувања во интерес на граѓаните, се овозможува повисока минимална плата од 12.000 денари, се вели во партиското соопштение на СДСМ. „Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата ...

СДСМ: Исполнето е ветувањето за зголемување на минималната плата

Канал5 - 19.09.2017

Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека Зборот навистина е збор. Остварена е една од клучните мерки од предизборната програма и од Програмата на Владата, истакна Јагода Шахпаска, пратеничка од СДСМ во Собранието на ...

Укината радиодифузната такса

Сакам да кажам - 19.09.2017

Собранието ја укина радиодифузната такса, изгласувајќи ги измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, по скратена постапка, поднесен од Томислав Тунтев, Ејуп Аљими, Весел Мемеди.

Законите донесени денеска , стапуваат на сила од следниот месец

Канал5 - 19.09.2017

Министрите Мила Царовска и Дамјан Манчевски најавија дека законите што беа донесени денеска ќе стапат на сила следниот месец . Со законот за минимална плата ќе бидат опфатени 130 илјади граѓани, додека со законот за стечајци ќе биде решен проблемот ...

СДСМ се фали со донесените закони, oд ДПМНЕ велат, ова е за предизборен рејтинг

ТВ21 - 19.09.2017

Зборот е збор. Вака беа претставени измените на законот за минимална плата, потоа законот познат како закон за стечајните работници и законот за укинување на радио – дифузната такса. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска истакна ...

Од следниот месец ќе се исплаќа минимална плата од 12.000 денари

Правдико - 19.09.2017

Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата дадени кон граѓаните, усвоен е Законот за минимална плата и веќе од следниот месец на работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари, а фирмите ќе бидат ...

Од следниот месец ќе се исплаќа минимална плата од 12.000 денари

Макфакс - 19.09.2017

Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата дадени кон граѓаните, усвоен е Законот за минимална плата и веќе од следниот месец на работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари, а фирмите ќе бидат ...

Собранието го донесе Законот за минимална плата и ќе расправа за материјалното обезбедување на стечајците

Академик - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија го донесе Законот за зголемување на минималната плата, кој предвидува исплата на минималната плата во износ од 12.000 денари. Со Законот за минимална плата во Република Македонија се уредени висината на минималната ...

Законот за стечајци пред пратениците

Нова ТВ - 19.09.2017

Собранието денеска ќе ја продолжи 12. седница на која треба да расправа за Предлог-законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, во јавноста познат како закон ...

Од октомври 130.000 работници ќе примаат повисока плата

Макфакс - 19.09.2017

Јагода Шахпаска од СДСМ оцени денес дека е остварена една од клучните мерки од предизборната програма и од програмата на Владата, Законот за минимална плата, со кој од октомври таа ќе изнесува 12. 000 денари.

Шахпаска: Исполнето е ветувањето за зголемување на минималната плата

+инфо - 19.09.2017

Таа ги повика пратениците од сите политички партии да дадат поддршка за овие закони кои го подобруваат животот и носат повеќе пари назад кај граѓаните Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека Зборот навистина е збор.

ВИДЕО: Се укинува радиодифузната такса, минимална плата од 12.000 денари и по 7.596 за стечајците

А1 On - 19.09.2017

Од наредниот месец граѓаните се ослободени од плаќање на радиодифузна такса, минималната плата ќе изнесува 12.000 денари, а повеќе од 3.000 стечајни работници ќе добиваат финансиски надоместок од 7.596 денари, информираа на денешната ...

Собранието го изгласа законот за зголемување на минималната плата на 12.000 денари

Таратур - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Шахпаска: Исполнето е ветувањето за зголемување на минималната плата

А1 On - 19.09.2017

„Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство докажаа дека Зборот навистина е збор. Остварена е една од клучните мерки од предизборната програма и од Програмата на Владата. Усвоен е Законот за минимална плата и таа од октомври ќе изнесува ...

Груевски за „Алсат“: Зголемувањето на минималната плата е вештачко, нема реална основа

Курир - 19.09.2017

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во денешното гостување во емисијата „200“ на телевизијата АлсатМ истакна дека нема нешто посебно што би можел да каже дека е добро во првите 100 дена на Владата на СДСМ, освен за ветувањата за реформи, но ...

Од октомври 130.000 работници ќе примаат повисока плата

Кајгана - 19.09.2017

Јагода Шахпаска од СДСМ оцени денес дека е остварена една од клучните мерки од предизборната програма и од програмата на Владата, Законот за минимална плата, со кој од октомври таа ќе изнесува 12.000 денари.

Се укинува радиодифузната такса, минимална плата од 12.000 денари и по 7.596 за стечајците

+инфо - 19.09.2017

Ова е првиот конкретен чекор со кој се отвора спиралата за севкупниот пораст на платите во Македонија, рече министерката Мила Царовска. Од наредниот месец граѓаните се ослободени од плаќање на радиодифузна такса, минималната плата ќе изнесува 12.000 ...

Се укинува радиодифузната такса, минимална плата од 12.000 денари и по 7.596 за стечајците

Сител - 19.09.2017

Од наредниот месец граѓаните се ослободени од плаќање на радиодифузна такса, минималната плата ќе изнесува 12.000 денари, а повеќе од 3.000 стечајни работници ќе добиваат финансиски надоместок од 7.596 денари, информираа на денешната ...

Манчевски и Царовска: Минималната плата ќе им биде покачена на 130 илјади работници

Макфакс - 19.09.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, објавувајќи го усвоениот закон за минимална плата, на денешната прес конференција рече дека од следниот месец, минималната палта во Македонија ќе изнесува 12.000 денари.

Се укинува радиодифузната такса, минимална плата од 12.000 денари и по 7.596 за стечајците

МКД - 19.09.2017

Од наредниот месец граѓаните се ослободени од плаќање на радиодифузна такса, минималната плата ќе изнесува 12.000 денари, а повеќе од 3.000 стечајни работници ќе добиваат финансиски надоместок од 7.596 денари, информираа на денешната ...

СДСМ: Растот на платите директно ќе го почувствуваат 130.000 работници

Слободен Печат - 19.09.2017

Се реализира едно од клучните ветувања во интерес на граѓаните, се овозможува повисока минимална плата од 12.000 денари! Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата дадени кон граѓаните, усвоен е Законот за ...

СДСМ: На работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари

А1 On - 19.09.2017

„Се реализира едно од клучните ветувања во интерес на граѓаните, се овозможува повисока минимална плата од 12.000 денари! Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата дадени кон граѓаните, усвоен е Законот за ...

Од идниот месец 130.000 македонски работници ќе земаат минимална плата од 12.000 денари

Вечер Прес - 19.09.2017

Со овие законски решенија минималната плата ќе се зголеми за сите работници, кои што се вработени во кожарската, текстилната и индустријата за обувки... каде досега минималецот беше 9.590 денари.

Манчевски и Царовска: Минималната плата ќе им биде покачена на 130 илјади работници

Sky - 19.09.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, објавувајќи го усвоениот Закон за минимална плата, на денешната прес-конференција рече дека од следниот месец минималната палта во Македонија ќе изнесува 12.000 денари.

Од октомври нема повеќе радиодифузната такса, минимална плата 12.000 денари и средства за стечајците

Вечер Прес - 19.09.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, објавувајќи го усвоениот закон за минимална плата, на денешната прес конеренција рече дека од следниот месец, минималната палта во Македонија ќе изнесува 12.000 денари.

Манчевски и Царовска: Минималната плата ќе им биде покачена на 130 илјади работници

Точка - 19.09.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, објавувајќи го усвоениот Закон за минимална плата, на денешната прес-конференција рече дека од следниот месец минималната палта во Македонија ќе изнесува 12.000 денари.

Зголемувањето на минималната плата е вештачко, нема реална основа

Република - 19.09.2017

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во денешното гостување во емисијата „200“ на телевизијата АлсатМ истакна дека нема нешто посебно што би можел да каже дека е добро во првите 100 дена на Владата на СДСМ, освен за ветувањата за реформи, но ...

Собранието даде зелено светло – скок на платите во Македонија!

Sky - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

ДОАЃА ЖИВОТ: Собранието со 70 гласа „за“ изгласа минимална плата од 12.000 денари

Sky - 19.09.2017

Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Се очекува од октомври 130.000 работници да примаат повисока плата

Скопје инфо - 19.09.2017

Јагода Шахпаска од СДСМ оцени денес дека е остварена една од клучните мерки од предизборната програма и од програмата на Владата, Законот за минимална плата, со кој од октомври таа ќе изнесува 12. 000 денари.

СДСМ: Зголемувањето на минималната плата е прв чекор во спиралата за пораст на платите

Либертас - 19.09.2017

Со усвојувањето на законот за минимална плата веќе од следниот месец на работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари, а фирмите ќе бидат финансиски поддржани од државата во реализацијата на оваа мерка, се вели во утринското ...

СДСМ: Зголемувањето на минималната плата е прв чекор во спиралата за пораст на платите

Мета - 19.09.2017

Со усвојувањето на законот за минимална плата веќе од следниот месец на работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари, а фирмите ќе бидат финансиски поддржани од државата во реализацијата на оваа мерка, се вели во утринското ...

СДСМ: На работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари

Вечер Прес - 19.09.2017

Ова е првиот значаен чекор со кој се отвора спиралата на севкупен раст на платите, а ефектите директно ќе ги почувствуваат околу 130.000 работници кои ќе добиваат повисока плата. Се реализира едно од клучните ветувања во интерес на граѓаните, се ...

(ВИДЕО) Бочварски: Ги остваруваме ветувањата дадени пред граѓаните за повисока минимална и просечна плата

iPortal - 19.09.2017

Денеска беше донесен законот за минимална плата со кој на сите работници во Република Македонија ќе им се исплаќа минимум 12 000 денари месечна плата. Со ова се реши проблемот кој го имаа работниците од текстилната и кожарската индустрија, индустрии ...

СДСМ: Се реализира ветувањето за повисока минимална плата од 12.000 денари!

iPortal - 19.09.2017

Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство ги реализираат ветувањата дадени кон граѓаните, усвоен е Законот за минимална плата и веќе од следниот месец на работниците ќе им се исплаќа повисока плата од 12.000 денари, а фирмите ќе бидат ...

Од октомври 130.000 работници ќе примаат повисока плата

Точка - 19.09.2017

Јагода Шахпаска од СДСМ оцени денес дека е остварена една од клучните мерки од предизборната програма и од програмата на Владата, Законот за минимална плата, со кој од октомври таа ќе изнесува 12.000 денари.

Од 1 октомври укината радиодифузната такса, минималната плата ќе биде 12.000 денари и по 7.596 за стечајците (ВИДЕО)

Либертас - 19.09.2017

Од наредниот месец граѓаните се ослободени од плаќање на радиодифузна такса, минималната плата ќе изнесува 12.000 денари, а повеќе од 3.000 стечајни работници ќе добиваат финансиски надоместок од 7.596 денари, информираа на денешната ...

Се укинува радиодифузната такса, минимална плата од 12.000 денари и по 7.596 за стечајците...

Н.Македонија - 19.09.2017

Се укинува радиодифузната такса, минимална плата од 12.000 денари и по 7.596 за стечајците Од наредниот месец граѓаните се ослободени од плаќање на радиодифузна такса, минималната плата ќе изнесува 12.000 денари, а повеќе од 3.000 стечајни работници ...

Пратениците го изгласаа законот за минимална плата од 12.000 денари

Денар - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

130.000 работници од октомври ќе примаат повисока плата

Денар - 19.09.2017

Јагода Шахпаска од СДСМ оцени денес дека е остварена една од клучните мерки од предизборната програма и од програмата на Владата, Законот за минимална плата, со кој од октомври таа ќе изнесува 12. 000 денари.

Пратенциците ќе расправаат за минималната плата и законот за стечајци

Канал5 - 18.09.2017

Пратениците денеска треба да ја продолжат 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на парламентот.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

ТВ21 - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

Канал5 - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата

Алсат-М - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

24 Вести - 18.09.2017

Законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на парламентот повторно на собраниска седница. Се очекува на почетокот на денешното продолжение пратениците да ...

Собранието расправа за минималната плата и за стечајците

Алсат-М - 18.09.2017

Популистички и за добивање на гласови, таков е Законот за минимална плата според пратениците на ВМРО – ДПМНЕ. Тие денеска ги обвинија нивните колеги од власата дека со овој Предлог закон се дерогира Изборниот законик, а се носи законско решение кое ...

Минималната плата пред пратениците

Телма - 18.09.2017

Законот за минимална плата од 12 илјади денари е популистички закон што треба да им донесе гласови на СДСМ на изборите, обвинија денеска ВМРО ДПМНЕ. За нив е особено спорна одредбата што предвидува, минимална плата да добиваат само работниците што ...

Законот за минимална плата изгласан со ниту еден глас против

Фокус - 18.09.2017

Со 70 гласа „за“ и ниту еден воздржан и против, пратениците попладнево го изгласаа Законот за минимална плата кој предвидува таа да изнесува 12.000 денари. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ потенцираа дека предлог законот за зголемување на минимална плата ...

Изгласан законот за минимална плата

24 Вести - 18.09.2017

Попладнево пратениците во собранеито го изгласаа законот за минимална плата. Од 104 присутни во салата, за гласаа 70 ...

Собранието го усвои законот за минимална плата

Сакам да кажам - 18.09.2017

Со 70 гласа „за“, без „против“ и „воздржани“, Собранието попладнево ги изгласа измените на законот за минимална плата, предложени од мнозинство, а со кои што зголемувањето на минималната плата на 12.00 денари ќе се однесува на сите работници, ...

Собраниска дебата околу минималната плата – Опозицијата повторно се повикува на членот 8 од изборниот законик

ТВ21 - 18.09.2017

Каменот на сопнување и одолговлекување на каква било одлука во парламентот денеска одново беше Членот 8А од Изборниот Законик,. Опозицијата која реши долго да расправа и за предлогот за зголемување на минималната плата, вели дека измените не се во ...

Донесен Законот за зголемување на минималната плата

Телма - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Изгласан Законот за зголемување на минималната плата

Макфакс - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

МРТ - 18.09.2017

Се очекува на почетокот на денешното продолжение пратениците да гласаат за Законот за медицински студии и континуираното стручно усовршување на докторите на медицина. Претресот по оваа точка заврши во петокот, но поради тоа што немаше доволен број ...

Собранието ќе расправа за минималната плата, радиодифузната такса и законот за стечајците

+инфо - 18.09.2017

На почетокот, се очекува пратениците најпрво да гласаат за Законот за медицински студии и континуирано стручно усовршување на докторите на медицина. На денешното продолжение на 12. седница на Собранието на дневен ред се пакет-законите поднесени од ...

Денес собраниска расправа за минималната плата и за стечајците

Слободен Печат - 18.09.2017

Во Собранието денеска треба да продолжи 12-тата седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците и за радиодифузната такса. Исто така, се очекува на почетокот на денешното продолжение да се гласа и Законот за медицински студии ...

Мерките стокмени, ќе дават ли газдите поголеми плати?

Слободен Печат - 18.09.2017

Стопанствениците велат дека секоја компанија треба да се пронајде самата во мерките и да си направи свои пресметки за да ја оцени исплатливоста. Пишува Весна Дамчевска Мерките што ги презентираше Владата за економски развој и поголема благосостојба ...

Со 70 гласа „за“ е изгласан законот за минимална плата

Слободен Печат - 18.09.2017

Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

А1 On - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата

Стандард - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Опозицијата и власта со различни ставови за зголемувањето на минималецот

МРТ - 18.09.2017

Опозицијата вели дека нема да го опструира зголемувањето, но смета дека нема предвидено доволно пари во ребалансниот буџет за оваа намена. Власта со потсетување дека ваков предлог понудила пред две години, но тогашната владејачка коалиција не го ...

Пратениците го изгласаа предлог законот за минимална плата

Сител - 18.09.2017

Предлог законот за зголемување на минимална плата нема да го подобри стандардот на граѓаните ниту ќе ја раздвижи економијата. Почна расправата во собранието за минималецот. За опозицијата предлогот на владата минималната плата да биде 12 илјади ...

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата

Р.С.Европа - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата

А1 On - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Пратениците изгласаа минимална плата од 200 евра

+инфо - 18.09.2017

Зголемувањето на минималната плата ќе важи за сите работници, таа ќе треба да биде исплатена и за вработените во кожарската и текстилната индустрија. Пратениците во Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа ...

Собранието со 70 гласа „за“ го донесе Законот за зголемување на минималната плата

МКД - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против попладнево го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието изгласа минимална плата од 200 евра

Нова ТВ - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска со 70 гласа „за“, без воздржани и против, го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Изгласан Законот за зголемување на минималната плата

Кајгана - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата

Сител - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Собрание: Законите за минимална плата, стечајци и радиодифузна такса

Нова ТВ - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Минималната плата, стечајците и радиодифузната такса повторно на дневен ред во Собрание

Макфакс - 18.09.2017

Собранието денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Минималната плата и стечајците денеска пред пратениците

Press24 - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

А1 On - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Пратениците денеска ќе расправаат за минималната плата и за укинувањето на радиодифузната такса

МКД - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

Сител - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Неизвесно дали денеска ќе се изгласа зголемувањето на минималната плата – над 30 пријавени за дискусија

Правдико - 18.09.2017

И покрај ветената поддршка за законот за минимална плата од опозициските пратеници, по отворањето на распрaвата на денешната седница, се пријавија над 35 пратеници. За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, зголемувањето на минималната плата на 12.000 денари е ...

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

Р.С.Европа - 18.09.2017

Собранието денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари. За таа цел, месечно ќе се одвојуваат 1,5 милиони евра буџетски ...

Собранието со 70 гласа „за“ изгласа минимална плата од 12.000 денари

Press24 - 18.09.2017

Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

Сител - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Во Собрание денеска законите за стечајците, за радиодифузната такса и за минималната плата

Либертас - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп ...

Во Собрание денеска законите за стечајците, за радиодифузната такса и за минималната плата

Мета - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп ...

Во Собрание денеска законите за стечајците, за радиодифузната такса и за минималната плата

iPortal - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп ...

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

Бриф - 18.09.2017

Собранието денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се Законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на парламентот.

Инспекторите ќе излезат на терен – ќе летаат казни за газдите кои нема да исплаќаат минимална плата

Скопје инфо - 18.09.2017

Со казни и контроли министерството за труд ќе утврдува дали газдите ќе ја исплаќаат минималната плата. Министерката Царовска вели дека учинокот кој стои во законот како услов за исплата на минималецот е дискутабилен и може да има злоупотреби.

Неизвесно дали денеска ќе се изгласа зголемувањето на минималната плата – над 30 пријавени за дискусија

Точка - 18.09.2017

И покрај ветената поддршка за законот за минимална плата од опозициските пратеници, по отворањето на распрaвата на денешната седница, се пријавија над 35 пратеници. За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, зголемувањето на минималната плата на 12.000 денари е ...

Изгласана минимална плата од 12.000 денари

Пулс24 - 18.09.2017

Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Пратениците денеска ќе одлучуваат за минималната плата и за укинувањето на радиодифузната такса

Скопје инфо - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

Тера - 18.09.2017

Собранието денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се Законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на парламентот.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

Вечер Прес - 18.09.2017

Зголемувањето на минималната плата ќе се однесува на сите работници, односно таа ќе треба да биде исплатена и за вработените во кожарската, текстилната и индустријата за обувки. Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по ...

Пратениците изгласаа минимална плата од 200 евра

Тера - 18.09.2017

Пратениците во Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата од 12.000 денари.

Аирлија минимална плата од 12 000 денари

Бриф - 18.09.2017

Со 70 гласа ЗА пратениците го донесоа Законот за минимална плата од 12.000 денари од октомври! Фејсбук статус на Васко Ковачевски, пратеник во Собранието на ...

Собранието со 70 гласа „за“ изгласа минимална плата од 12.000 денари

Мета - 18.09.2017

Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

Локално - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Пратениците изгласаа минимална плата од 200 евра

Фактор - 18.09.2017

Пратениците во Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата од 12.000 денари.

Собранието изгласа – минималната плата се зголемува на 12 илјади денари

Либертас - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Собранието го донесе Законот за минималната плата од 12.000 денари

еМагазин - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

Либертас - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Кои се правата на работниците кои неколку месеци не зеле плата

Република - 18.09.2017

Работниците на кои работодавачот не им исплатил плата и не им уплатил придонеси од плата три месеца последователно, имаат право да покренат иницијатива пред надлежен суд за престанок на работодавачот.

Популистички закон за предизборни цели: Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата

Република - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Собранието со 70 гласа „за“ изгласа минимална плата од 12.000 денари

Локално - 18.09.2017

Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците

Канал 77 - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Изгласан Законот за зголемување на минималната плата

Точка - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

(ОФИЦИЈАЛНО) Од 1 Октомври стартува минималната плата од 12.000 денари

iPortal - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ ...

Минималната плата и радиодифузната такса повторно на дневен ред во Собрание

Вечер Прес - 18.09.2017

Се очекува на почетокот на денешното продолжение пратениците да гласаат за Законот за медицински студии и континуираното стручно усовршување на докторите на медицина. Собранието денеска треба да ја продолжи 12.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата

МК News - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Минималната плата, стечајците и радиодифузната такса повторно на дневен ред во Собрание

Точка - 18.09.2017

Собранието денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.

Пратениците изгласаа минимална плата од 200 евра

МК News - 18.09.2017

Пратениците во Собранието денеска со 70 гласа „за“ и ниту еден против и воздржан ги изгласа измените на Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата од 12.000 денари.

Изгласан Законот за зголемување на минималната плата

Скопје инфо - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во износ од 12.000 денари.

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата...

Н.Македонија - 18.09.2017

Пратениците расправаат за зголемување на минималната плата Собранието на Република Македонија денеска ја почна расправата по Предлог-законот за зголемување на минималната плата со кој официјално треба да започне исплатата на минималната плата во ...

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата...

Н.Македонија - 18.09.2017

Собранието го донесе Законот за зголемување на минималната плата Собранието на Република Македонија во поладневното продолжение на 12. седница со 70 гласа „за“, без воздржани и против го донесе Законот за зголемување на минималната плата, со кој ...

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците...

Н.Македонија - 18.09.2017

Собранието ќе расправа за минималната плата и за стечајците Собранието на Република Македонија денеска треба да ја продолжи 12. седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за ...

Продолжува расправата во Собрание за минималната плата и стечајците

Денар - 18.09.2017

Денес Собранието на Република Македонија ќе ја продолжи 12-тата седница на чиј дневен ред се законите за минимална плата, за стечајците, за радиодифузната такса и Предлог одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Парламентот.