TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струмичкиот театар со одлична претстава

А1 - 08.11.2003

„Перпетум мобиле" по текст на Александра Коваќевиќ Алексиќ е приказна за луѓето заплетени во судбоносната мрежа на стварноста и привидот. Текстот се занимава со можностите за трагањето во денешно време. Се истражуваат бесконечноста на обликот на трагичното во баналноста на секојдневието, ...

Во Струмичкиот театар праизведба на "Перпетум мобиле"

Вест - 06.11.2003

Во Струмичкиот театар, вечерва (19 ч.) праизведба ќе има текстот на Александра Ковачевиќ-Алексиќ насловен "Перпетум мобиле". Режијата исто така е на Ковачевиќ - Алексиќ. Во текстот скоро сите ликови се женски но во претставата ги играат машки актери кои како што вели Алексиќ не глумат и не се ...

Премиера на "Перпетуум-мобиле"

Утрински - 06.11.2003

Народен театар „Антон Панов" - Струмица Вечерва, со почеток во 19.30 часот, на сцената на Народниот театар "Антон Панов" во Струмица, премиерно ќе биде изведена претствата "Перпетуум мобиле", работена по текст и режија на Александра Ковачевиќ - Алексиќ.

Премиера на "Перпетум мобиле" на Александра Ковачевиќ

Дневник - 06.11.2003

СТРУМИЦА Во Народниот театар "Антон Панов" во Струмица, вечерва во 19.30 часот премиерно ќе биде изведена претставата "Перпетум мобиле" по текст и режија на Александра Ковачевиќ-Алексиќ. - До текстот дојдовме многу тешко, зашто секој добар и едноставен текст е тешко достапен.