TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пациентите трчаат по леќи поради ситнопрофитерски интереси на лекарите

Вест - 13.09.2002

СПОРЕД ЕКСКЛУЗИВНИОТ УВОЗНИК НА ПОМАГАЛА ЗА ОЧНАТА КЛИНИКА Тимот што работи во оваа фирма информира дека досега немало ниту еден случај на компликации како резултат на сомнителниот квалитет на леќите и дека лекарите на Клиниката ги тераат пациентите да набавуваат "Леќите што се користат на Очната ...

Очната клиника вградува леќи со сомнителен квалитет

Вест - 12.09.2002

ВО КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ЦВЕТА БИЗНИСОТ СО ОЧНИ ПОМАГАЛА Пред седум месеци без никаква консултација со експертите во болницата, на распишаниот тендер за леќи, како најповолен понудувач ја одбра фирмата "Ескулат" чиј соспсвеник е близок роднина на помошникот за набавки во Фондот за здравство Пациентите ...