TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илинка Митрева ја поддржува владината коалиција

А1 - 16.06.2001

„Силите на НАТО и АРМ е предвидено да функционираат заедно со формирање на мешовити воени групи“ - изјавува Илинка Митрва во интервјуто за А1. Таа смета дека не треба негативно да се сфати доаѓањето на НАТО војските во Македонија. „Тие треба да помогнат во разрешувањето на кризата.

Митрева оди за Пекинг

Вест - 16.06.2001

НОРМАЛИЗИРАЊЕ НА ОДНОСИТЕ СО НР КИНА Министерот за надворешни работи Илинка Митрева, најверојатно, в недела ќе замине, со намера повторно да ги воспостави дипломатските односи со НР Кина Министерот за надворешни работи Илинка Митрева, најверојатно, в недела ќе замине за Пекинг, дознаваме од ...

Македонија в понеделник ќе ги нормализира односите со Кина

Дневник - 16.06.2001

МИНИСТЕРКАТА МИТРЕВА утре во ПЕКИНГ Министерката за надворешни работи Илинка Митрева в понеделник во Пекинг ќе потпише заедничка изјава со претставник на кинеската влада за нормализирање на дипломатските односи меѓу Македонија и НР Кина, дознаваме неофицијално од владини извори.

Тајванците си ги бараат парите назад

Вест - 14.06.2001

ПО ВЛАДИНАТА ОДЛУКА ДА ГИ НОРМАЛИЗИРА ОДНОСИТЕ СО НР КИНА Амбасадата на Република Кина и понатаму го повторува својот цврст став дека никакви промени во политичките односи ниту, пак, други предлози што се однесуваат на односите меѓу нашите две земји не се прифатливи.

Тајванците си ги бараат парите назад

Дневник - 14.06.2001

ако се прекинат билатералните односи Ако се пркинат билатералните односи, Тајванците ќе го преиспитаат вториот, третиот и четвртиот комерцијален поволен заем од Меѓународната комерцијална кинеска банка, со вкупна вредност од 60 милиони американски долари Владата на Република Кина предупредува дека ...

Нормализиранње на односите со НР Кина

Вест - 13.06.2001

Владата на вчерашната седница одлучИ Македонија да ги нормализира односите со НР Кина, соопштио портпаролот Антонио Милошоски. Министерот за надворешни работи Илинка Митрева дополнително ќе потпише документ со кој ова ќе се ...

Македонија ќе ги нормализира односите со Кина

А1 - 12.06.2001

Македонија ги нормализира односите со Кина, а ќе ги прекине дипломатските односи со Тајван - вака е одлучено на денешната владина седница, на која само вице-премиер Џевдет Насуфи и министерот за економија Бесник Фетаи биле против.

Тајван открива: ОНА е марксистичко ленинистичко лоби

Вест - 11.06.2001

Контраразузнавачките сили на Тајван имаат сигурни докази дека во настаните на Балканот, а во најново време во Македонија и деновиве Грција, индиректно и директно се вмешани влијателни политички и финансиски кругови од НР Кина, Северна Кореја и најмалку две северноевропски земји - пренесе за МИА ...