TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Press24 - 11.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Собраниската Комисија за образование, наука и спорт во второто читање го изгласа целиот пакет за основното, средното и ...

Пулс24 - 11.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Идивиди - 10.01.2015

Скопје, 10 јануари 2015 (МИА) - Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо ...

Собраниската комисија даде зелено светло за измените во високото образование

Телеграф - 10.01.2015

Усвоено е студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно од тоа дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска година Собраниската Комисијата за образование, наука и ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Сител - 10.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Република - 10.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Образование: Усвоени 20тина измени предложени од универзитетите

Сител - 10.01.2015

Пакетот реформи во образованието го мина и вториот филтер на Комисијата за образование во македонското Собрание. Повеќемесечната дебата резултираше со дваесетина прифатени конструктивни предлози добиени од универзитетите и студентите.

Четворица поранешни ректори со писмо за поддршка на автономијата на универзитетите

24 Вести - 09.01.2015

Со барање да се овозможи поширока и сеопфатна дебата, четворица поранешни ректори на УКИМ се вклучија во битката за зачувување на автономијата на универзитетите. Во писмото кое го испратија денеска до јавноста велат дека се согласуваат со одлуката ...

Поранешни ректори на УКИМ даваат поддршка на студентите и академската заедница

Нова ТВ - 09.01.2015

Четворица поранешни ректори на УКИМ, Акад. Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски, упатија писмо до медиумите, соопштувајќи ја својата поддршка за Студентскиот и Професорскиот пленум кои бараат одложување на измените ...

Поранешни ректори на УКИМ бараат одложување на законските измени во образованието

Фокус - 09.01.2015

Оправдана е борбата на академската заедница за одбрана на автономијата на Универзитетот, сметаат Филиповски, Данев, Анчевски и Мартиновски. Четворица поранешни ректори на скопскиот универзитет „Свети Кирил и Методиј“, Ѓорѓи Филиповски , Драги Данев ...

Четворица поранешни ректори бараат одложување на измените во образованието

Радио МОФ - 09.01.2015

Четворица поранешни ректори на УКИМ денеска побараa одложување на донесувањето на измените во Законот за високото образование, со цел да се овозможи поширока дебата во јавноста. Нивното писмо испратено до медиумите интегрално го објавуваме во ...

Поранешните ректори на УКИМ со поддршка на заклучоците да се одложи донесувањето на измените

Фактор - 09.01.2015

Академик Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски поранешни ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска се изјаснија во врска со постапката за донесување измени во Законот за високото образование ...

Поранешните ректори на УКИМ:Oправдана e борбата на академската заедница

Локално - 09.01.2015

Поранешните ректори на УКИМ,академик Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски испратија писмо до јавноста со кое се произнесуваат дека Законот за високото образование треба да се повлече во целост.Ви го пренесуваме ...

Четворица поранешни рекотори на УКИМ испратија писмо до медиумите

Факултети - 09.01.2015

Писмо до медиумите од четворица поранешни рекотори на УКИМ: Ние, бивши ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје - академик Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски, во врска со постапката за донесување ...

Четворица бивши ректори на УКИМ бараат поширока дебата

+инфо - 09.01.2015

Бившите ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје - академик Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски, упатија писмо до јавноста со заедничка изјава во врска со постапката за донесување измени во Законот ...

Четворица поранешни ректори на УКИМ: Да се одложат измените на законот

Бриф - 09.01.2015

Писмо до медиумите испратија четворица поранешни рекотори на УКИМ: Ние, поранешни ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје – академик Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски, во врска со постапката за ...

Поранешни ректори на УКИМ со поддршка за студентите и професорите

А1 On - 09.01.2015

Четворица поранешни ректори на УКИМ, Акад. Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски, упатија писмо до медиумите, соопштувајќи ја својата поддршка за Студентскиот и Професорскиот пленум кои бараат одложување на измените ...

Четворица поранешни ректори на УКИМ бараат одложување на измените на Законот за високо образование

Sky - 09.01.2015

Oдложување на донесувањето на измените во Законот за високо образование побараа четворица поранешни ректори на УКИМ. Во нивното писмо стои: „Ние, бивши ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје – академик Ѓорѓи Филиповски, Драги ...

Четворица поранешни ректори на УКИМ бараат одложување на законските измени

Либертас - 09.01.2015

Писмо до медиумите од четворица поранешни рекотори на УКИМ: Ние, поранешни ректори на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје – академик Ѓорѓи Филиповски, Драги Данев, Александар Анчевски и Ѓорѓи Мартиновски, во врска со постапката за ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржува предложените реформи во високото образование

24 Вести - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

Штипскиот универзитет ги поддржа измените во Законот за високо образование

Утрински - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржува предложените реформи во високото образование

Cooltura - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

И Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржа реформите во високото образование

Радио МОФ - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид го прифати предлогот студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги слушаат предметите од третата студиска година.

УГД ги поддржа реформите во високото образование

Радио МОФ - 08.01.2015

Реформите во високото образование се прифатливи за Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип, откако Владата и МОН го прифатиле нивниот предлог со кој студентите ќе можат да полагаат половина од предметите во третата студиска година, независно дали го ...

Штипскиот универзитет ги поддржа владините реформи во високото образование

Фокус - 08.01.2015

Ваквиот став доаѓа откако Министерството за образование и наука го прифати нивниот предлог за измена на Законот за високо образование. Штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ ги поддржа измените на Законот за високо образование, откако Министерството за ...

Штипскиот универзитет со поддршка на владините реформи во високото образование

Телеграф - 08.01.2015

УГД нема никакви пречки да ги поддржи измените во Законот за високото образование, смета Митрев, кој во обраќањето до деканите и до другите членови на академската заедница посочува дека имаат право на сопствен личен став и мислење На предлог на ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржува реформите во високото образование

Канал5 - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

По конструктивна дебата и бројни прифатени предлози, усвоен пакетот закони за образованието

Точка - 08.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет закони за основно, средно и високо образование. Изгласувањето на законите кои треба да го зголемат квалитетот во високото образование следеше по ...

По прифатените предлози, УГД со поддршка на реформите во високото образование

Н.Македонија - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

По прифатените предлози, УГД со поддршка на реформите во високото образование

Канал5 - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

Уште два универзитети со поддршка за реформите во високото образование

МРТ - 08.01.2015

Студентите да полагаат една половина од предметите во третата година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит. Овој предлог на штипскиот „Гоце Делчев“ беше прифатлив за Министерството и за Владата...

По конструктивната дебата и бројните прифатени предлози - усвоен пакетот закони за образованието

Press24 - 08.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет закони за основно, средно и високо образование. Изгласувањето на законите кои треба да го зголемат квалитетот во високото образование следеше по ...

Штипскиот и универзитетот од Охрид со поддршка на измените во високото образование

Сител - 08.01.2015

Универзитетите задоволни што владата ги прифати нивните предлози дадени на интеруниверзитетската конференција. Пакетот реформи ја добива нивната поддршка. Универзитетот за информатички науки и технологии „Св.

УГД со поддршка за реформите во високото образование

Press24 - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

По прифатените предлози, УГД со поддршка на реформите во високото образование

Сител - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

Штипскиот универзитет ги поддржа измените на Законот за високо образование

Sky - 08.01.2015

Oткако Министерството за образование и наука го прифати предлогот, Штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ ги поддржа измените на Законот за високо образование. Според предлогот од овој универзитет, студентите ќе може да полагаат една половина од ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ од Охрид ги поддржува реформите во високото образование

Нетпрес - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

Владата и МОН отворени за нови предлози за реформи во образованието

МРТ - 08.01.2015

Владата и министерството за образование се отворени за нови предлози за образовните реформи. Тие очекуваат нови сугестии од академската фела. Имаат време до петок, за кога е закажана Собраниската комисија за образование...

Штипскиот универзитет ги прифати реформите во високото образование

Република - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

По конструктивната дебата и бројните прифатени предлози, усвоен пакетот закони за образованието

Курир - 08.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет закони за основно, средно и високо образование. Изгласувањето на законите кои треба да го зголемат квалитетот во високото образование следеше по ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле" "за" реформи во високото образование

Вечер - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле" од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржува предложените реформи во високото образование

Денешен - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

Штипскиот универзитет ги прифати реформите во високото образование

Вечер - 08.01.2015

Во врска со предлогот кој се однесува на зголемувањето на бројот на објавени публикации од професорите во реномирани научни списанија, односно списанија кои се опфатени со научната база „Веб оф сајнс" и нивното вреднување при изборот на професорите ...

Усвоен пакетот закони за образованието

Пулс24 - 08.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет закони за основно, средно и високо образование. Изгласувањето на законите кои треба да го зголемат квалитетот во високото образование следеше по ...

По прифатените предлози, УГД со поддршка на реформите во високото образование

Денешен - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

УГД со поддршка за реформите во високото образование

Курир - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржува предложените реформи

Maxim - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа, студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ ги поддржува предложените реформи во високото образование

Lider - 08.01.2015

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ од Охрид е задоволен од прифаќањето на предлогот од неговата Ректорска управа студентите кои не го положиле првиот дел од државниот испит по втората студиска година да може да ги ...

УГД со поддршка за реформите во високото образование

Maxim - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

По прифатените предлози, УГД со поддршка на реформите во високото образование

Lider - 08.01.2015

На предлог на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Владата и МОН прифатија студентите да полагаат една половина од предметите во третата студиска година, независно дали го положиле или не првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

24 Вести - 07.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Законот на преговарачка маса, бунтот не стивнува

Утрински - 07.01.2015

Премиерот упати повик до сите што имаат конкретни идеи и предлози за унапредување на реформата во високото образование да ги достават до нив Во очекување на нови предлози и за евентуално подобрување на предлог-законот за високо образование, ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Cooltura - 07.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование... Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

ВЛАДА И МОН: Има простор за сугестии за Законот за високо образование

Телеграф - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот ...

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Канал5 - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Предлозите на универзитетите дел од новиот закон за високо обрзование

Нетпрес - 11.01.2015

Собраниската Комисија за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Сител - 07.01.2015

Владата прифати нови седум предлози за подобрување на законот за високо образование. По собраниската дебата меѓу премиерот и претставниците на универзитетите владата покажа дека останува отворена за нови предлози кои одат во насока на подобрување на ...

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Fox.mk - 07.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека по завршувањето на вчерашната јавна дебата во врска со предлог пакетот реформи за унапредување на квалитетот на високото образование, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Денешен - 10.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Курир - 11.01.2015

- Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

За подобар квалитет на знаења и вештини на студентите

Вечер - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Предлозите на универзитетите дел од новиот текст на законот за високо обрзование

Lider - 10.01.2015

Собраниската Комисијата за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет за основното, средното и високото образование. Во текстот на Предлогот за измени и дополнување на Законот за високо образование се вградени голем број ...

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Утрински - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН прифати нови 7 забелешки на предложените измени во Законот високо образование

МКД - 06.01.2015

Министерството за образование и наука соопштува дека по вчерашната јавна дебата за измените во високото образование прифатиле неколку предлози на присутните во Собранието професори и ректори.

Владата прифати неколку предлози од Универзитетите за Законот за високо образование

Кајгана - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование прифатиле неколку предлози од Универзитетите коишто се однесуваат на предлог-законот за високо образование, по вчерашната дебата што се одржа во Собранието со дел од професорите.

Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Алсат-М - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН објави што прифати за измените во високото образование

Локално - 06.01.2015

Министерството за образование и наука по вчерашната јавна дебата за измените во високото образование соопштува дека прифатиле неколку предлози кои биле на дебатата посочени од страна на професорите.

МОН: По вчерашната дебата, прифатени се неколку предлози

Телеграф - 06.01.2015

По извршената анализа за конструктивноста и оправданоста на секој од предлозите во сублимираниот извештај, од страна на Владата на Република Македонија и МОН, прифатени се неколку од нив, се наведува во соопштението Владата и Министерството за ...

Владата на РМ и МОН прифатија неколку предлози, препораки и сугестии

Факултети - 06.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека по завршувањето на вчерашната јавна дебата во врска со предлог пакетот реформи за унапредување на квалитетот на високото образование, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола ...

МОН објави што прифати за измените во високото образование

+инфо - 06.01.2015

Министерството за образование и наука по вчерашната јавна дебата за измените во високото образование соопштува дека прифатиле неколку предлози кои биле на дебатата посочени од страна на професорите.

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Н.Македонија - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование МОН соопшти дека ги охрабрува сите оние ...

МОН и Владата прифатија низа предлози по дебатата со професорите

Нетпрес - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на завчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Либертас - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

Владата отворена за конструктивни предлози за унапредување на високото образование

Република - 06.01.2015

Останува отворената покана од Владата и Министерството за образование и наука со која се охрабруваат сите оние кои имаат конструктивни предлози, но досега не се произнеле, да го сторат тоа во следниот период, затоа што можоста за дискусија и ...

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Сител - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

По дебатата , владата прифати повеќе предолзи на универзитетите за реформа на високото образование

Сител - 06.01.2015

Владата прифати дел од предлозите на универзитетите за законот за високо образование. По завршувањето на дебатата во Собранието, премиерот Груевски и владините претставници до два часот по полноќ анализирале и го прифатиле предлогот на штипскиот ...

МОН прифати седум забелешки од академската заедница изнесени на вчерашната дебата

МРТ - 06.01.2015

Министертвото за образование прифати седум предлози на академската заедница изнесени на вчерашната дебата на интеруниверзитетската конференција. Владата ги повика студентите и професорите да ги испратат писмено на ново разлгедување сите доплонителни ...

Владата прифатила неколку предлози од Универзитетите за Законот за високо образование

Fox.mk - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование прифатиле неколку предлози од Универзитетите коишто се однесуваат на предлог-законот за високо образование, по вчерашната дебата што се одржа во Собранието со дел од професорите.

Владата и Министерството за образование и наука прифатија неколку предлози по дебатата

Пулс24 - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на завчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Lider - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Maxim - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на завчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН ги прифати барањата на студентите

Алсат-М - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН: Прифатлив е предлогот на студентите

Алфа - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека прифатлив е предлогот кој во текот на вчерашниот ден го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во земјата, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Идивиди - 05.01.2015

Скопје, 5 јануари 2015 (МИА) - Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една ...

МОН го прифаќа предлогот на Студентскиот парламент да полагаат до една третина од испитите без положен државен испит

Фактор - 05.01.2015

Предлогот што во текот на вчерашниот ден го изнесоа претставниците на дел од студентските парламенти во земјава и кој се однесува на можноста студентите да полагаат една третина од предметите во третата студиска година, независно од тоа дали го ...

Предлози за државниот испит

Тера - 05.01.2015

Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" на министерството за образование и наука му предлага и без положен државен испит, студентите да можат да полагаат испити од трета година.

МОН ги прифати барањата на студентите

Канал5 - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Н.Македонија - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија Предлогот се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Точка - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

Предлогот на Студентскиот парламент е прифатлив за МОН

Академик - 05.01.2015

„Предлогот на студентите е надополнување на првичната иницијатива на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св.Апостол Павле“ – Охрид, кој побара студентите да можат да одат на предавања, односно да слушаат предмети од третата студиска ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Сител - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Нетпрес - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Република - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН го прифати предлогот на Студентски парламент

Sky - 05.01.2015

Министерството за образование соопшти дека го прифаќа предлогот од Студентски парламент, со кој се остава можност студентите да полагаат една третина од предметите во третата студиска година, независно од тоа дали го положиле или не првиот дел од ...

МОН прифаќа предлози на непознати студентски здруженија, со Студентски пленум не разговара

Либертас - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на некои студентски организации, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во третата студиска ...

Министерството за образование го прифати предлогот на студентите за државниот испит

еМагазин - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека прифатлив е предлогот кој во текот на вчерашниот ден го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во земјата, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Денешен - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Вечер - 05.01.2015

предлогот беше студентите да полагаат една третина од предметите во третата студиска година, независно од тоа дали го положиле или не го положиле првиот дел од државниот испит на крајот од втората студиска година Министерството за образование и ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Курир - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...

МОН ги прифати барањата на студентите

Lider - 05.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека е прифатлив предлогот кој вчера го изнесоа претставници на дел од студентските парламенти во Македонија, а кој се однесува на можноста за студентите да полагаат една третина од предметите во ...