TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Георгиевски: „Нема потреба од зголемување на составот на НАТО“

А1 - 26.07.2002

„Нема потреба од зголемување на бројот на војниците на НАТО за време на одржување на парламентарните избори во септември годинава“, изјави вчера при посетата на Куманово премиерот Љубчо Георгиевски. Со оваа изјава Георигиевски ги отфрли индиректните барања на Северно-атланската алијанса да се ...

Георгиевски: Ако НАТО толку сака да се шета низ Македонија ќе му овозможиме

Вест - 26.07.2002

ПРЕМИЕРОТ ЌЕ БИДЕ НОСИТЕЛ НА ЛИСТАТА ВО ОХРИДСКО-БИТОЛСКИОТ РЕГИОН Барањето на НАТО Лисиците да се прошири бројот на војниците за време на парламентарните избори, Георгиевски го оцени како настојување НАТО војниците да излезат од ризичните региони и да се распоредат во Премиерот Љубчо Георгиевски ...