TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Смиленски отфрла дека го поттикнувал Трпески на злоупотреба

Утрински - 11.09.2007

За второобвинетиот предметниот договор е од строго доверлив карактер и е државна тајна и покрај тоа што со него се кршело договореното со ММФ ЉУБИША СТАНКОВИЌ „Судот не го искористи правото и обврската за давање правна помош пред австриските власти.

Смиленски: Работев по налог на Георгиевски и на Стојменов

Време - 11.09.2007

ПРОДОЛЖУВА СУДЕЊЕТО ЗА „ЕКСПОРТ-ИМПОРТ БАНКА“ Се чувствувам апсолутно невин, изјави пред судот бизнисменот Методија Смиленски, кој вчера ја даваше својата одбрана за случајот „Експорт-импорт банка“. Тој се пожали на нарушени човекови права и рече дека неговата австриска фирма која ги чувала ...

Смиленски тврди дека имал легален договор со Владата

Дневник - 11.09.2007

Потпишувањето на договорот и анексите со владата на Љубчо Георгиевски не е кривично дело и тоа се нормални деловни активности, рече Методија Смиленски Се чувствувам апсолутно невин. Не е точно дека сум го поттикнал поранешниот гувернер на Народната банка (НБМ), Љубе Трпески, да ја злоупотреби ...

Поради ММФ, обврзниците не легнувале кај НБМ

Вечер Прес - 11.09.2007

Обврзниците не легнуваа на сметката на НБМ поради контролата од ММФ, тврдеше вчера на главниот претрес, второобвинетиот за случајот НБМ -Експорт импорт банка, Методија Смиленски. Тој тврдеше дека е невин за поднесеното обвинение, со кое се товари дека го поттикнал ексгувернерот на Народната банка, ...

Смиленски проговори за државните обврзници

А1 - 10.09.2007

Методија Смиленски проговори во судницата за државните обврзници и нивното купување во име на државата. Речиси идентично како и поранешниот гувернер Трпевски посочи дека неговата „Симак холдинг“ била избрана од Владата на Георгиевски за да купува државни обврзници.

,,Не сум виновен,, - беа првите зборови на Методије Смиленски на судскиот процес

Канал5 - 10.09.2007

,,Не сум виновен,, - беа првите зборови на Методије Смиленски на судскиот процес што се води против него. Бизнисменот обвинет за учество во проневера тешка 40 милиони долари државни пари денеска пред судот тврдеше дека договорите за префрлање на средствата биле законски.