TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тенковите стопени

Вест - 13.01.2004

Вчера почна процесот на уништување на тенковите Т-55 во погонот за Специјални возила во фабриката МЗТ Скопје кој е еден од условите за влез во НАТО. Вчера почна процесот на уништување на тенковите Т-55 во погонот за Специјални возила во фабриката МЗТ Скопје кој е еден од условите за влез во НАТО.

Почна сечењето и топењето на 30 од подарените тенкови "Т-55"

Утрински - 13.01.2004

Во погоните на МЗТ-специјална опрема во скопската населба Ченто Сашко Димевски Во погонот на МЗТ за специјална опрема во населбата Ченто, а во присуство на поголем број воени аташеи на земји од НАТО и на министерот за одбрана, Владо Бучковски, вчера официјално на македонските медиуми ? беше ...

Бугарските тенкови распарчени

Дневник - 13.01.2004

АРМ СЕ ОСЛОБОДУВА ОД СТАРОТО ЖЕЛЕЗО До крајот на февруари треба да бидат уништени 30 тенка Министерот за одбрана Владо Бучковски и странските воени претставници во Македонија вчера присуствуваа на уништување на дел од 30-те застарени тенкови Т-55, чие уништување почна во декември, во погонот на АД ...

Започна уништувањето на тенковите Т-55

А1 - 12.01.2004

Бугарските тенкови Т-55 не ги сака ниту Авганистан, па мора да се уништат во МЗТ Скопје, а челикот ќе биде продаден на „Купром“ и други фабрики во земјава за околу 2,5 милиони долари. МО за уништувањето на секој тенк ќе мора да плати дополнителни 100 долари.

ВО МЗТ СЕ УНИШТУВААТ ДЕЛ ОД ТЕНКОВИТЕ Т-55

Канал5 - 12.01.2004

Во погонот за Специјални возила во фабриката МЗТ Скопје, денеска ќе биде извршена презентација на почнатиот процес на уништување на тенковите Т-55 кои се стари и скапи за одржување. На презентацијата ќе присуствуват министерот за одбрана Владо Б Во погонот за Специјални возила во фабриката МЗТ ...