TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Рациновото признание" за наставничката Љиљана Ефтимова

Вест - 06.06.2003

Авторка изненадена од наградата, како што било изненадфено и жирито од романот "Другата", кој победи во конкуренција од 22 дела Наставничката по македонски јазик, во основното училиште "Лирија" во Скопје, Љиљана Ефтимова, е добитник на "Рациновото признание" за 2003 година, за нејзиниот роман ...

Модерен, сугестивен и читлив роман

Утрински - 06.06.2003

Романот "Другата" од Лилјана Ефтимова го доби "Рациновото признание" Романот "Другата" од писателката Лилјана Ефтимова, ја доби наградата "Рациново признание" за 2003 година. Жири-комисијата за доделување на оваа престижна награда во состав: Атанас Вангелов, претседател, Наташа Аврамовска и Илија ...

Романот "Другата", на Лилјана Ефтимова, добитник на Рациново признание

Дневник - 06.06.2003

КНИЖЕВНИ НАГРАДИ Писателката Лилјана Ефтимова за романот "Другата" ја доби наградата "Рациново признание", која традиционално ја доделува манифестацијата "Рацинови средби". За наградата реши жири во состав: Атанас Вангелов, претседател, Наташа Аврамовска и Илија Карајанов.