TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И в година ќе имаме рестриктивен Буџет

Утрински - 20.11.2003

Завчера доцна навечер завршија преговорите меѓу Владата и ММФ Буџетот и идната година ќе биде рестриктивен, што значи дека државните институции повторно ќе мора да бидат штедливи во трошењето на народните пари. Вработените во јавната администрација ќе се намалат за четири проценти.

ММФ и владата ги поставија основите на буџетот

А1 - 19.11.2003

48 - часовните преговори на владата со ММФ што завршија синоќа, два часа пред полноќ, ги поставија основите на буџетот, но тој ќе се прецизира во следните денови, според генерално договорените одредби: замрзнати плати во јавниот сектор, намалување на вработените во администрацијата за 4%, кусок во ...

Мисијата на ММФ заминува од земјава, Буџетот за 2004 затворен

Канал5 - 19.11.2003

Со завршувањето на преговорите меѓу владиниот тим и мисијата на Меѓународниот монетарен фонд доцна синоќа, Буџетот за 2004 е затворен. Тој и догодина ќе биде рестриктивен и нема да има поголеми промени во приходната и расходната страна.

ПРЕГОВОРИ МАКЕДОНИЈА-ММФ: РЕСТРИКТИВЕН БУЏЕТ И НАМАЛУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Канал5 - 19.11.2003

“Буџетот и во 2004 останува рестриктивен. Го задржуваме дефицитот на централниот буџет од 0,9 проценти, или во апсолутен износ околу 2,4 милијарди денари”, изјави вечерва министерот за финансии Никола Поповски на прес-конференцијата по завршувањето на “Буџетот и во 2004 останува рестриктивен.

ММФ останува на проектираниот дефицит од 0,9 отсто

Утрински - 18.11.2003

Почна завршната рунда преговори за буџетската потрошувачка во наредната година МИРЧЕ ЈОВАНОВСКИ Финалните разговори за Буџетот за идната година почнаа вчера меѓу министерот за финансии, Никола Поповски, и шефот на Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд за Македонија, Франек Розвадовски.

Владата и в година на бај-пас

Дневник - 18.11.2003

ПРЕГОВОРИ СО ММФ Владата ќе побара од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) аранжманот за подготвеност (стендбај), кредит за краткорочна економска стабилизација, да продолжи до крајот на идната година, а потоа да биде склучен нов аранжман.

ПРЕГОВОРИТЕ МЕЃУ ВЛАДАТА И ММФ ФИНИШИРААТ ДОЦНА ВЕЧЕРВА

Канал5 - 18.11.2003

Преговорите меѓу македонскиот тим и мисијата на ММФ ќе финишираат доцна вечерва за кога се очекуваат изјави од првите преговарачи. Сите детали околу Буџетот ќе се знаат по завршувањето на преговорите, а засега речиси сигурни се веќе објавените ма Преговорите меѓу македонскиот тим и мисијата на ММФ ...

Владата и ММФ го договараат буџетот за 2004

А1 - 17.11.2003

Буџетот за идната година и дупката во него се двете клучни теми за кои денеска и утре преговараат новиот министер Поповски и Шефот на тимот на фондот Розвадовски. Со актуелниот аранжман е договорено буџетот да има кусок од 40 милиони евра.

ПРОДОЛЖУВААТ ПРЕГОВОРИТЕ МЕЃУ ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА И МИСИЈАТА НА ММФ

Канал5 - 17.11.2003

Креирање на буџетот за 2004 година и прашањето за нов аранжман со Меѓународниот монетарен фонд по завршување на Стенд-бај аранжманот, се главните теми за кои министерот за финансии Никола Поповски од денеска ќе разговара со Мисијата на ММФ предводена од Ф Креирање на буџетот за 2004 година и ...

Рестриктивен буџет и за 2004

Вест - 17.11.2003

ПРЕГОВОРИ СО ММФ Макроекономските и буџетските претпоставки за догодина со кои македонскиот тим ќе излезе пред претставникот на ММФ за Македонија Франек Розвадовски се проектирана инфлација меѓу 2,5 и 3 отсто, дефицит во цен Новиот министер за финансии, Никола Поповски од денеска до среда ќе го ...