TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Услугите на вториот оператор во продавниците на „Германос"

Утрински - 14.06.2003

„Германос" ја објави својата соработка со „Космофон" "Германос", еден од најголемите синџири на продавници за продажба на телекомуникациска опрема во Европа и најголем во Југоисточна Европа, вчера ја објави својата соработка со вториот мобилен оператор "Космофон", кој деновиве се појави на пазарот ...

Ние не водиме војна, водиме грижа за нашите корисници

Дневник - 14.06.2003

Интервју - Николас Авгеринос, главен извршен директор на "Космофон" "Космофон", вториот мобилен оператор, од пред два дена им стана достапен на граѓаните на Македонија. Со тоа во земјава, по речиси седумгодишно владеење на пазарот на една компанија, на голема врата влезе конкуренцијата во мобилната ...

Мобимак и Космофон ќе се "пресметаат" на пазарот

Дневник - 13.06.2003

Марјан Блажевски Македонија веќе не е единствената европска земја со еден оператор во мобилната телефонија. Со официјалниот старт на Космофон, конечно се воведе конкуренцијата во овој дел од телекомуникациите кој важеше за бастион на монополизмот.

„Космофон“ ги продаде првите мобилни пакети

А1 - 12.06.2003

Вториот мобилен оператор „Космофон“ денеска ги продаде првите мобилни пакети со што и официјално почна комерцијалната продажба на производите на „Оте“ на нашиот пазар. Во продажба се пуштени два „при - пејд“ пакети и „космофон класик пост пејд“ пакетот.

"Космофон" ќе се плаќа по секунда

Вест - 12.06.2003

СТАРТУВА ВТОРИОТ МОБИЛЕН ОПЕРАТОР Цената на при-пејд картичката изнесува 1.490 денари, а во неа се вклучени и 600 денари разговор. Цената на една секунда во скапата тарифа изнесува 0,36 денари, додека во ефтината - 0,24 денари.

"Космофон" од денеска стартува со работа

Утрински - 12.06.2003

Во мобилната телефонија во земјава конечно се појави конкуренција ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Вториот мобилен оператор "Космофон" од денеска на пазарот ќе почне со продажба на своите услуги по цени и услови кои по многу нешта се разликуваат од понудата на "Мобимак".

"Космофон" од денеска достапен за граѓаните

Дневник - 12.06.2003

ВТОРИОТ МОБИЛЕН ОПЕРАТОР ПОЧНУВА ДА РАБОТИ Новиот мобилен оператор "Космофон" од денеска и официјално им е достапен на македонските граѓани. Главен адут на новиот оператор, кој е локална компанија на грчки ОТЕ, за привлекување корисници ќе бидат постпеид-пакетите со месечна претплата од 375 денари ...

Новиот мобилен оператор во Македонија почна со работа

А1 - 11.06.2003

Вториот мобилен оператор ОТЕ ги објави цените на мобилните разговори од мрежата на „Космофон“. Првите два производи на ОТЕ, кои од утре ќе се продаваат на пазарот, се „космокард припејд“ и „космофон класик пост пејд пакетот“. Цените важат за разговори и кон мрежите на „МТС“, „Мобимак“ и Телеком.

Космофон ОТЕ конечно ги презентираше цените на своите услуги

Канал5 - 11.06.2003

Скалесто тарифирање и пресметување на цените по секунда разговор, се новините со кои вториот мобилен оператор Оте ќе се обиде да ги привлече македонските претплатници. Нема да има дневна и ноќна тарифа, но од Оте веруваат дека најголемиот број теле Скалесто тарифирање и пресметување на цените по ...