TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дамка врз Хаг за убиството на Рафик Харири

Утрински - 07.12.2010

Вашингтон - Главниот обвинител на Хашкиот трибунал, Серж Брамерц, загубил важна документација што ја потврдува вмешаноста на Хезболах во убиството на либанскиот премиер, Рафик Харири, јави ...

Брамерц: Србија го држи клучот за апсењето на Младиќ

Deutsche Welle - 07.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц оцени пред Советот за безбедност на ОН дека Србија го држи клучот за апсењето на Ратко Младиќ и Горан Хаџиќ.

Брамерц: Србија го има клучот за хашките бегалци

Deutsche Welle - 07.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц побара од Србија сериозно да се посвети на пронаоѓањето на Ратко Младиќ и Горан Хаџиќ.

Брамерц загубил важна документација во истрагата за убиството на Рафик Харири

МРТ - 07.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц загубил важна документација, која ја потврдува вемашноста на Хезболах во убиството на либанскиот премиер Рафик Харири, јави американската ...

Специјалниот трибунал на ОН за Либан негира дека е поднесено обвинение за убиството на Рафик Харири

МРТ - 07.12.2010

Специјалниот трибунал на ОН за Либан денеска ги демантира најавите дека е поднесен предлог за обвинителен акт во истрагата за убиството на поранешниот либански премиер Рафик Харири, од 2005 година, ...

Брамерц и даде позитивна оценка на Хрватска

Алфа - 07.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц во најновиот извештај пред Советот за безбедност на Обединетите нации и даде позитивна оценка на Хрватска за нејзината соработка со Судот во Хаг.

Брамерц и даде позитивна оценка на Хрватска

МРТ - 07.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц во најновиот извештај пред Советот за безбедност на Обединетите нации и даде позитивна оценка на Хрватска за нејзината соработка со Судот во Хаг.

Серж Брамерц со позитивна оценка за Хрватска

Кирилица - 07.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц во најновиот извештај пред Советот за безбедност на Обединетите нации и даде позитивна оценка на Хрватска за нејзината соработка со Судот во Хаг ...

Брамерц во Советот за безбедност на ОН со оценка за соработката на Србија со Трибуналот во Хаг

Deutsche Welle - 06.12.2010

Главниот обвинител на Трибуналот во Хаг, Серж Брамерц, денеска пред Советот за безбедност на ОН ќе го претстави извештајот во кој ќе ја оцени соработката на Србија во потрагата по двајцата ...

Брамерц ќе реферира за српската соработка со Хашкиот трибунал

Inpress - 06.12.2010

Белград, 6. декември 2010 (ИНПРЕС) Шестмесечниот извештај за соработката на Србија со Хашкиот трибунал денеска пред Советот за безбедност на ОН ќе го соопшти главниот хашки обвинител Серж Брамерц.

Брамерц: Србија од теорија да прејде на пракса

Р.С.Европа - 06.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот Трибунал Серж Брамерц пред Советот за безбедност на Обединетите Нации изјави дека Србија го држи клучот за апсењето на Ратко Младиќ и Горан Хаџиќ и дека белград мора да ...

Брамерц: Соработката со Србија се одвива добро

Сител - 06.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц денеска пред Советот за безбедност на ОН ја поздрави Србија, оценувајќи сепак дека неуспехот преостанатите двајца хашки бегалци да се однесат пред ...

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал ќе го презентира извештајот за соработката на Србија

МРТ - 06.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц ќе го презентира денеска пред Советот за безбедност на Обединетите нации шестмесечниот извештај за соработката на Србија со Трибуналот.

Извештај за соработката на екс Ју-републиките со Хашкиот Трибунал

Р.С.Европа - 06.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот Трибунал Серж Брамерц пред Советот за Безбедност на Обединетите нации денеска ќе го претстави извештајот за работата во кој се содржани оценки за соработката на земјите ...

Брамерц ќе го презентира извештајот за соработка со Србија

Курир - 06.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц денес пред Советот за безбедност на Обединетите нации ќе го презентира шестмесечниот извештај за соработката на Србија со Трибуналот.

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал ќе го презентира извештајот за соработката на Србија

Сител - 06.12.2010

Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц ќе го презентира денеска пред Советот за безбедност на Обединетите нации шестмесечниот извештај за соработката на Србија со Трибуналот.

Брамерц загубил важна документација

Идивиди - 06.12.2010

Вашингтон, 6 декември 2010 (МИА) - Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц загубил важна документација, која ја потврдува вмешаноста на Хезболах во убиството на либанскиот премиер Рафик ...