TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Карпош ќе ја обновува инфрас-труктурата

Дневник - 17.07.2009

Финансискиот долг на Општина Карпош е намален од затекнатите 82 милиона денари на помалку од 20 милиони денари, информира ...

Стевчо ќе го поштеди Шпанско село

Вечер Прес - 17.07.2009

Скопската Општина Карпош нема да почне со никакво уривање на Шпанско село, поради тоа што за овој локалитет од Општината се ...

Јакимовски: Општина Карпош ќе ги урива дивоградбите, но не и “Шпанско село“

Нетпрес - 16.07.2009

Скопската Општина Карпош нема да почне со никакво уривање на т.н шпанско село, од причина што за овој локалитет од Општината се ...

Јакимовски: Советниците од ВМРО-ДПМНЕ ме опструираат

Вест - 15.07.2009

Советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Општина Карпош, според градоначалникот Стевче Јакимовски, ја блокираат ...

Градоначалникот Јакимовски се сомнева во опструкции од власта

Утрински - 15.07.2009

По изминати сто дена од раководењето со Општина Карпош, градоначалникот Стевчо Јакимовски почна да се сомнева оти власта му ...

Карпош под блокада поради партиски игри

Дневник - 15.07.2009

Градоначалникот Јакимовски смета дека советничката група на ВМРО-ДПМНЕ го сопира развојот на општината Веќе два месеца летаат ...

Советници во Карпош се плашат од нов кинески ѕид

Н.Македонија - 15.07.2009

Членовите на овој општински совет од редовите на ВМРО-ДПМНЕ го одложија донесувањето на деталниот план за дел од Градскиот парк ...

Јакимовски: Државата да не ги кочи зацртаните проекти

А1 - 14.07.2009

Градоначалникот на општина Карпош, Стевче Јакимовски тврди дека некој се обидува општината Карпош да ја кочи и да ја стави во ...

Меѓусебни обвинувања за непочитување во работењето на Советот на општината Карпош

Канал5 - 14.07.2009

Советниците од ВМРО ДПМНЕ имале доволно време од 30 дена да се подготват и произнесат по сите точки на дневниот ред на ...

Одложена петтата седница на Советот на општина Карпош

Нетпрес - 14.07.2009

Петтата седница на Советот на Општина Карпош, вчера немаше своја завршница откако градоначалникот на општината, Стевчо ...

Петта седница на општина Карпош

Нетпрес - 13.07.2009

Советот на општина Карпош денес во 13 часот, ќе ја одржи петтата седница на која на дневен ред ќе се најдат пет урбанистички ...