TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tурканици пред шалтерите на ЕСМ

А1 - 17.01.2002

Граѓаните бараат од ЕСМ корекција на високите декемвриските сметки. Станува збор за зголемување на сметките за 40% што ЕСМ ги распореди линеарно низ сметките на сите корисници, покривајќи го со тоа вишокот потрошена струја. Ова јавно претпријатие објасни дека неговите екипи не ги читале ...

Вработените се против распродажбата на ЕСМ

Утрински - 17.01.2002

Унијата на независни синдикати предупредува БИТОЛА - Унијата на независни автономни синдикати на Македонија вчера упати соопштение до јавноста со кое предупредува дека Владата на премиерот Љупчо Георгиевски подготвува продажба на ЕСМ според сличен терк на продажбата на "Телеком", но дека ...

Продажбата на ЕСМ ќе ја поскапи струјата

Капитал - 17.01.2002

економијаПродажбата на ЕСМ ќе ја поскапи струјатаЕдинствената директна последица за граѓаните од приватизацијата на ЕСМ ќе бидат поголемите сметки за струја. А, добрите желби и ветувања за економски развој и повисок стандард обезбедени од парите од продажбата допрва ќе почнат да ги слушаат...

ЕСМ и РЕК "Битола" не се исто што и Телеком

Вест - 17.01.2002

УНАСМ ГИ ПРЕДУПРЕДУВА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ И НЕГОВИТЕ БРЗОПОТЕЗНИ ЕКСПЕРТИ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈА Со приватизацијата на ЕСМ, што неминовно ќе се случи, вработените бараат да бидат обесштетени со по 2.000 евра за една година работен стаж Унијата на независни автономни синдикати на Македонија, вчера упати ...

По поскапените сметки ЕСМ ќе исклучува струја

А1 - 16.01.2002

„Електро Скопје“ најавува засилена акција за исклучување струја на скопските должиници. Во соопштението Електростопанство ги повикува граѓаните кои имаат заостанат долг заклучно со ноември минатата година да го платат веднаш за да не останат без струја.