TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопје: Протестен марш на планинарите

Вест - 06.04.2001

Сојузот на планинарите на Македонија вчера попладне организираше мирен протестен марш, по повод убиството на Јосиф Илковски, поранешен новинар, што се случи минатата недела во Планинарскиот дом "Китка". Колоната учесници на мирниот протест треба да тргне од домот "Даре Џамбаз", а ќе мине покрај ...

Протест со молк на планинарите за убиството на писателот Илковски

Вест - 04.04.2001

Вчера во просториите на Сојузот на планинарските спортови на Македонија во Скопје беше одржана прес конференција по повод убиството на Јосиф Илкоски, писател и домар од планинарскиот дом Китка. Беше најавено дека во четврток Сојузот на планинарите ќе организира протест со молк.

Злосторникот остави порака на кирилица: "УЧК дојде во шумата"

Вест - 03.04.2001

ПО УБИСТВОТО НА ПИСАТЕЛОТ ЈОСИФ ИЛКОВСКИ ВО ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ НА КИТКА Се претпоставува дека несреќниот Илковски бил убиен надвор од Домот а потоа неговото тело било внесено внатре- полицијата на работната маса пронашла и порака во која се идентификува можниот извршител на злосторството Полицијата ...

Убиен домарот на планинарскиот дом "Китка"

Вест - 02.04.2001

На планината Китка во планинарскиот дом "Китка" во деновите на изминатиот викенд било пронајдено телото на тамошниот домар. Веднаш биле известени полициските и истражните органи, по што по направениот увид на беживотното тело биле констатирани траги од насилна смрт.