TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царината преку сателит ќе ги следи цариниците

Вест - 18.02.2005

НОВА ТЕХНОЛОГИЈА Преку поврзување на сателитскиот систем со дежурниот оперативен центар, царинските служби во секој момент ќе знаат каде се наоѓаат возилата, дали се во опасност или можеби забошотуваат во извршување на задачата.

Сите царински возила ќе се снимаат сателитски

Време - 18.02.2005

ЦАРИНСКА УПРАВА Царинската управа постави апарати за сателитско следење во сите возила на мобилните царински екипи, со што ја зголемува ефикасноста на нивната работа, соопштија вчера во Управата промовирајќи го новиот систем за сателитско следење - ГПС.

Царината ќе ги следи камионите од сателит

Утрински - 18.02.2005

Македонската царина прва во регионот се модернизираше со нова опрема Во првата фаза се вклучени мобилните царински екипи, а наскоро во системот ќе бидат вклучени возилата кои превезуваат акцизни стоки АЛЕКСАНДРИЈА СТЕВКОВСКА Мобилните екипи на македонската царина веќе два дена се набљудуваат од ...

Царината преку сателит ќе ги следи своите возила

Дневник - 18.02.2005

ИНСТАЛИРАН ГПС-СИСТЕМ Царинската управа го почна проектот за сателитско следење на движењето на возилата (ГПС) на територијата на земјава, а во првата фаза се опфатени возилата на мобилната екипа на Царината. Проектот, кој е финансиран од Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД), во ...

Со GPS против малверзации и шверц

Вечер Прес - 18.02.2005

Возилата на мобилните царински екипи отсега ќе бидат следени со помош на систем на сателитско следење, со што во секој момент Царината ќе знае каде се наоѓаат, а истите, во случај на опасност, ќе можат да алармираат за тоа. Со овој систем од една страна ќе се врши рационализација во Управата, а од ...

Компјутерски ќе се следат камионите со нафта и цигари

А1 - 17.02.2005

Царината конечно објави дека почнал да работи системот за сателитско следење на камионите што превезуваат нафта, алкохол и цигари. Владата цели две години ветуваше дека ќе инсталира ваков систем за контрола на ваквата акцизна стока за која се плаќаат високи давачки и токму затоа е најисплатлива за ...

Македонската царина воведе систем за сателитско набљудување на своите возила.

Канал5 - 17.02.2005

Со воведувањето на уредите за сателитско следење, царината во секој момент ќе знае каде се наоѓаат нејзините возила дали се во опасност и дали ги извршуваат работните задачи. Така ќе се зголемела ефикасноста во борбата против организираниот криминал, швер Со воведувањето на уредите за сателитско ...