TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОНА во Македонија кренала оружено востание

Дневник - 23.05.2002

ИЗВЕШТАЈ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ЗА ТЕРОРИЗМОТ ВО СВЕТОТ ОНА и ОВПМБ убиваа цивили и припадници на владините безбедносни сили и малтретираа и притвораа цивили во областите што беа под нивна контрола - се вели во извештајот Етнички албанските екстремисти од таканаречената Ослободителна национална ...

ОНА малтертираше и убиваше цивили

Утрински - 23.05.2002

Извештај на Стејт департментот за тероризмот во светот ВАШИНГТОН - Три илјади и петстотини загинати е најголемиот број жртви во досегашната 22-годишна историја на американските извештаи посветени на тероризмот во светот. Во исто време, бројот на терористичките напади во 2001 година - 346 бележи пад ...

САД: Eтничките Албанци изведоа вооружени напади врз владините сили во Македонија

А1 - 22.05.2002

Етнички албанските екстремисти од таканаречената Ослободителна национална армија изведоа вооружено востание против владините сили во Македонија во февруари минатата година, се вели во годишниот извештај на американскиот Стејт Департмент за глобалниот тероризaм во 2001-вата година.

Годишен извештај на САД за тероризмот во светот

А1 - 21.05.2002

Американскиот Depatrtment od States денеска ќе го објави редовниот годишен извештај за тероризмот во светот, кој во целост ќе биде посветен на глобалната борба против тероризмот, улогата на САД и позитивниот одзив на мнозинството на денешната цивилизација, најави американскиот координатор за борба ...