TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општините воведуваат ревизори за внатрешна контрола

А1 - 16.09.2007

Освен државните ревизори, од пред две години финансиското работење во локалните самоуправи го чешлаат и ревизорите за внатрешна контрола во општините, што за својата работа одговараат пред локалната власт што ги избира. Оваа нова функција кај нас, ревизор во општините, е предвидена со новиот закон ...

На директорката на „Јасен“ и угинале два тона крап

Време - 14.09.2007

НАОДИ НА ДРЖАВНИТЕ РЕВИЗОРИ Два тона крап наменети за порибување на езерото Козјак угинале откако, наместо да се испорачаат во јавното претпријатие „Јасен“, биле примени во Катланово, каде што се чувале во несоодветни услови, информира Државниот завод за ревизија по контролата на набавките во ЈП ...

Во „Јасен“ се расфрлале со парите

Утрински - 14.09.2007

Ревизорите и' сугерираат на Владата како основач на јавното претпријатие да поведе поголема контрола АЛЕКСАНДАР ПЕШЕВ Државниот завод за ревизија утврди многу неправилности и злоупотреба на расположливите средства во Јавното претпријатие за управување и заштита на повеќенаменското подрачје „Јасен“.

18 тони нафта испариле од резервоарите на Јасен

Вечер Прес - 14.09.2007

Ревизорите откриле бројни неправилности во работењето на претпријатието додека директорка била Елеонора Симовска. Продажба па купување на ист имот, незаконски набавки и распределба на плати, прекршувања договори Јавното претпријатие за унапредување и заштита на повеќенаменското подрачје "Јасен" и ...

Државниот завод за ревизија констатирал неправилности во работењето на јавното претпријатие Јасен

Канал5 - 13.09.2007

Државниот завод за ревизија констатирал неправилности во работењето на јавното претпријатие Јасен. Незаконски според ревизорот биле потрошени повеќе од 100 илјади евра. Државниот завод за ревизија констатирал неправилности во работењето на јавното претпријатие Јасен.