TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АНА на "црната листа" на Вашингтон

Дневник - 05.12.2001

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ На "црната листа" на САД објавена во јуни годинава е приклучена и таканаречената Албанска национална армија, соопшти вчера заменик-портпаролот на Стејт департментот, Филип Рикер. Покрај АНА, на тој список, односно Извршната наредба од 27 јуни, е нареден и таканаречениот Национален ...

Вашингтон ги блокира финансиите и имотот на АНА

А1 - 04.12.2001

САД ги означија и приклучија таканаречените АНА и Националниот комитет за ослободување и одбрана на албанските земји кон извршната наредба од јуни годинава за блокирање на нивниот имот во САД, како и финансиските трансакции на овие групи со американски државјани.