TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Раптис втора меѓу маратонките

Дневник - 28.07.2002

МАРАТОНСКО ПЛИВАЊЕ - НА ТРКАТА ОД Светскиот куп ВО КАНАДА Јане Карајованов не ја заврши трката поради хипотермија зашто воздушната температура била 13, а на водата - дури 16 степени Македонската маратонска пливачка, Теодора Раптис, го освои второто место во женска конкуренција на трката од ...

Стефановски нема да плива во Охрид поради повреда

Дневник - 28.07.2002

МАРАТОНСКО ПЛИВАЊЕ - ЗА ТРКАТА ОД СК Македонскиот маратонски пливач, Томи Стефановски, поради повреда на рамото нема да настапи на претстојниот Охридски пливачки маратон, кој треба да се одржи на 17 август. - Не сум влегол во вода повеќе од три недели, тешко дека би можел да постигнам некаков ...

Во Канада - Раптис и Карајованов

Дневник - 24.07.2002

МАРАТОНСКО ПЛИВАЊЕ Македонските маратонски пливачи, Теодора Раптис и Јане Карајованов вчера отпатуваа за Канада, каде што ќе учествуваат на двете трки од Светскиот куп (СК) во рамките на Светската аматерска пливачка федерација (ФИНА).