TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија - Договор со Грција, па преговори со ЕУ

Време - 22.10.2010

Кога ќе се реши спорот со името, Македонија многу брзо ќе ги почне преговорите за членство во ЕУ, изјави еврокомесарот за проширување Штефан Филе во интервју за чешкиот весник „Лидове новини“.

Филе: Важи препораката на ЕУ за Македонија

Утрински - 22.10.2010

Прага – За Македонија и натаму се применува препораката од Европската комисија дека оваа кандидатска земја е подготвена за почнување пристапни преговори со ЕУ.

Филе: „спорот за името единствена пречка за почеток на преговорите со ЕУ“

Телма - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Филе: Кога ќе се реши спорот со името, Македонија многу брзо ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ

Алсат-М - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Фуле: Кога ќе се реши спорот со името, Македонија многу брзо ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ

Канал5 - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Филе: Кога ќе се реши спорот со името, Македонија многу брзо ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ

Алфа - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Филе: Кога ќе се реши името, Македонија многу брзо ќе ги почне преговорите со ЕУ

Форум - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Кога ќе се реши спорот со името, Македонија многу брзо ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ

МРТ - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Филе: Кога ќе се реши спорот со името, Македонија многу брзо ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ

Кирилица - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Филе - Преговори за членство брзо по решавањето на името

Р.С.Европа - 21.10.2010

Македонија ќе ги почне преговорите за членство во ЕУ многу брзо откако ќе го реши спорот за името, вели еврокомесарот за проширување, Штефан Филе во интервју за чешкиот весник Лидове новини.

Филе: Кога ќе се реши спорот со името, ќе има преговори за членство во ЕУ

Сител - 21.10.2010

Во случајот со Македонија и натаму продолжуваат да се применуваат препораките од Европската комисија, дека оваа кандидатска земја е подготвена за започнување на отворање на пристапните преговори со ...

Преговорите за членство во ЕУ ќе започнат многу брзо откако ќе се реши спорот со името

Курир - 21.10.2010

Комесарот за поширување на Европската Унија – Штефан Фуле, изјави дека Македонија откако ќе го реши проблемот со името, за многу брзо време ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ.

Филе: Решение за името, па преговори со ЕУ

Вечер Прес - 21.10.2010

Според Филе, и покрај одредени компликации, Хрватска се наоѓа во "последниот круг пред целта" и може да се очекува идната година да ги заврши преговорите со ЕУ.

ЕУ го повтори условот за Македонија-Името, па разговори за членство

eReporter - 21.10.2010

Македонија може многу брзо да ги започне преговорите за членство со Европската унија, штом ќе се реши прашањето за името со Грција, порача еврокомесарот за проширување Штефан Фуле.