TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Нова Македонија“ ќе се купи преку „Нова Македонија“

Утрински - 21.09.2002

Продажбата на најголемата новинска куќа кај нас најавена на Берзата ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Словенечкиот конзорциум ?Југ сторитве" кој се јавува како купувач за државениот пакет акции во најголемата издавачка куќа кај нас ?Нова Македонија" на Македонската берза за хартии од вредност најавила за следната ...

Словенците ја уплатија и втората рата за НИП "Нова Македонија"

Утрински - 19.09.2002

Фатен последниот продолжен рок за исполнување на обврските од склучениот договор МАЈА ТОМИЌ Словенечкиот конзорциум ?Југ сторитве", идниот сопственик на НИП ?Нова Македонија", откако завчера ја уплати првата рата за овој медиумски гигант, во износ од 1,3 милиони евра, вчера, како што самите ...

Словенечки "Југ сторитве" стана сопственик на "Нова Македонија"

Дневник - 19.09.2002

ПРИВАТИЗАЦИЈА Словенечката фирма "Југ сторитве" вчера уплати 2,3 милиони евра за новинско-издавачкото претпријатие "Нова Македонија", со што стана сопственик на мнозинскиот пакет акции од 69,76 отсто од капиталот. Пред два дена купувачот уплати 1,3 милион евра, како прва рата на сметката на ...

Словенците уплатија 2,3 милиони евра за "Нова Македонија"

Вест - 19.09.2002

КОНЗОРЦИУМОТ "ЈУГ УСЛУГИ" ЈА ПРЕЗЕМА ДРЖАВНАТА НОВИНСКА КУЌА "Нова Македонија" ќе ја задржи основната дејност и во првите пет години, според проценката на новите газди, во државната каса ќе носи прилив од над 20 милиони евра Конзорциумот "Југ услуги" од Словенија, вчера ги уплати и останатите ...

„Југ услуги“ и официјално е нов сопственик на „Нова Македонија“

А1 - 18.09.2002

„Југ услуги“ и официјално е новиот сопственик на 69,8% од акциите на „Нова Македонија“. Денеска е платен вториот дел од парите со што Словенците ги платија сите 2,3 милиони евра, кои беа нивна првична понуда за купување на „Нова Македонија“.

Словенците уплатија 1,3 милион евра за "Нова Македонија"

Дневник - 18.09.2002

ПРИВАТИЗАЦИЈА Се најавува дека купувачот денеска ќе го даде и другиот дел од парите, за да стане сопственик на државниот пакет акции од 69,76 отсто Словенечката компанија "Југ услуги" вчера уплати 1,3 милион евра на сметката на Агенцијата за приватизација од договорената цена од 2,3 милиони евра за ...

Словенечката "Југ стортиве" вчера уплати 1,3 милиони евра

Утрински - 18.09.2002

Истекува рокот за купување на "Нова Македонија" Новиот газда на НИП-от, словенечкиот инвеститор ?Југ стортива" вчера, еден ден пред истекување на крајниот рок, уплатил 1,3 милиони евра во Агенцијата за приватизација, како прва рата од вкупната сума која треба да ја даде за купување на овој ...

Словенците бараат поддршка за "Нова Македонија" од македонска банка

Вест - 18.09.2002

"ЈУГ УСЛУГИ" УПЛАТИЈА ОКОЛУ 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ДРЖАВНАТА НОВИНСКО ИЗДАВАЧКА КУЌА Денеска Словенците треба да ја доплатат сумата до 2,3 милиони евра, парите се обезбедуваат од Словенија преку словенечка "Хипо банка", а инвеститорот веќе бара банка во Македонија преку која ќе може да се с Идниот ...

Македонците брзаат, Словенците се повлекуваат?!

Утрински - 17.09.2002

Продажбата на НИП "Нова Македонија" се уште неизвесна ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Денеска, најверојатно, ќе се уплатат парите за купување 70 отсто од државните акции на НИП ?Нова Македонија" на сметка на Агенцијата за приватизација. Ова го тврдат високи извори од новинската куќа кои велат дека, конечно, ...

Словенците во потрага по 2,3 милиони евра за "Нова Македонија"

Дневник - 17.09.2002

приватизациЈа Словенечката компанија "Југ сторитве" утре треба да уплати 2,3 милиони евра на сметката на Агенцијата за приватизација за да стане сопственик на 69,76 отсто од капиталот во државното новинско-издавачко претпријатие НИП "Нова Македонија".