TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Која партија се учебниците?

Дневник - 23.07.2002

Коментар - Сашо Кокаланов Ќе купуваат ли родителите и годинава учебници за своите деца "во пет до дванаесет"? Се зависи од ажурноста на надлежните во Министерството за образование, но уште повеќе од тоа дали повторно ќе заиграт оро партиските интереси.

Утре резултати од конкурсот за учебници

Дневник - 23.07.2002

МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ Педагошката служба при Министерството за образование ветува дека утре ќе ги објави резултатите од конкурсите за учебници. Ако до крајот на неделата не успее да ги објави конечните резултати од двата конкурси за учебници за основно и за средно образование, родителите ќе ...